Ухвала
від 08.08.2023 по справі 705/4104/23
УМАНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №705/4104/23

2/705/2011/23

У Х В А Л А

08 серпня 2023 року м. Умань

Суддя Уманського міськрайонного суду Черкаської області Годік Л.С., оглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до приватного нотаріуса Уманського районного нотаріального округу Черкаської області Волошенюк Лесі Олександрівни про визначення додаткового строку на прийняття спадщини,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася з позовом до приватного нотаріуса Уманського районного нотаріального округу Черкаської області Волошенюк Лесі Олександрівни про визначення додаткового строку на прийняття спадщини.

Позовна заява подана без дотримання вимог ст.ст.175 ЦПК України, оскільки позивачем не зазначено та не долучено до позовної заяви докази, що підтверджують обставини, якими вона обґрунтовує свої вимоги до приватного нотаріуса Уманського районного нотаріального округу Черкаської області Волошенюк Лесі Олександрівни.

Виходячи з вимог Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами України,нотаріус відмовляє у вчиненні нотаріальних дій, якщо спадкоємець протягом шести місяців не подав до нотаріальної контори заяву про прийняття спадщини, він вважається таким, що не прийняв спадщину. Нотаріус на вимогу особи, якій відмовлено у вчиненні нотаріальної дії, зобов`язаний викласти причини відмови в письмовій формі і роз`яснити порядок її оскарження. У цих випадках нотаріус протягом трьох робочих днів виносить постанову про відмову у вчиненні нотаріальної дії.

Позивачем залучено до участі у справі в якості відповідача приватного нотаріуса Уманського районного нотаріального округу Черкаської області Волошенюк Л.О., але не враховано, що відповідачами у такій справі є спадкоємці, які прийняли спадщину. При відсутності інших спадкоємців за заповітом і за законом, усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини, а також відмови від її прийняття відповідачами є територіальні громади в особі відповідних органів місцевого самоврядування.

За таких обставин позовна заява підлягає залишенню без руху, а позивачу необхідно надати термін для виправлення недоліків.

Керуючись ст.ст.175,177,185,259-261 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до приватного нотаріуса Уманського районного нотаріального округу Черкаської області Волошенюк Лесі Олександрівни про визначення додаткового строку на прийняття спадщини - залишити без руху.

Повідомити позивача про необхідність усунення недоліків позовної заяви протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали та роз`яснити, що в разі невиконання вимог цієї ухвали, позовна заява вважатиметься неподаною і буде йому повернута.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбаченоЦПК України.

Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Ухвала є остаточною і оскарженню не підлягає.

Суддя Л.С. Годік

СудУманський міськрайонний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення08.08.2023
Оприлюднено10.08.2023
Номер документу112692715
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —705/4104/23

Рішення від 11.10.2023

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Годік Л. С.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Годік Л. С.

Ухвала від 14.08.2023

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Годік Л. С.

Ухвала від 08.08.2023

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Годік Л. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні