Ухвала
від 09.08.2023 по справі 229/6046/21
ДРУЖКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2-о/229/5/2023

ЄУН 229/6046/21

УХВАЛА

09 серпня 2023 року м. Дружківка

Дружківський міський суд Донецької області в особі головуючої судді Рагозіної С.О., розглядаючи цивільну справу за заявою комунальної установи "Дружківський дитячий будинок-інтернат", заінтересована особа - орган опіки та піклування Дружківської міської ради Донецької області, комунальний заклад«Верхівцевський психоневрологічнийінтернат» Дніпропетровськоїобласної ради про визнання фізичної особи недієздатною,

В С Т А Н О В И В:

до суду надійшла заява комунальної установи "Дружківський дитячий будинок-інтернат", заінтересована особа - орган опіки та піклування Дружківської міської ради Донецької області, комунальний заклад«Верхівцевський психоневрологічнийінтернат» Дніпропетровськоїобласної ради про визнання фізичної особи недієздатною.

Відповідно до ч. 5 ст. 293 ЦПК України у випадках, встановлених пунктами 1, 9 і 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Відповідно до п. 24 ч. 1 ст. 14 вказаного Закону право на безоплатну вторинну правову допомогу згідно з цим Законом та іншими законами України мають особи, стосовно яких суд розглядає справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною; поновлення цивільної дієздатності недієздатних фізичних осіб та фізичних осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, звільнення від повноважень опікунів чи піклувальників таких осіб, - на правничі послуги, передбачені пунктами 2 і 3 частини другої статті 13 цього Закону, протягом розгляду справи в суді.

До початку розгляду справи по суті судом встановлено, що участь адвоката у розгляді заяви комунальної установи "Дружківський дитячий будинок-інтернат" про визнання недієздатним ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 є обов`язковою. В заяві відсутні відомості про самостійне залучення заявником до участі у справі адвоката. Тому суд вважає за необхідне на виконання приписів ч. 5 ст. 293 ЦПК України доручити органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги призначити адвоката особі, стосовно якої розглядається справа, а саме ОСОБА_1 .

Раніше ОСОБА_1 адвоката не мав.

Керуючись ст.ст. 293, 294 ЦПК України, ст.ст. 13, 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», суд

У Х В А Л И В:

доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях призначити адвоката особі, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, а саме - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженцю смт. Макіївка, Донецької області, для здійснення захисту його прав та законних інтересів за призначенням та забезпечити його прибуття в судове засідання 27 вересня 2023 року о 13 год. 00 хв., для участі у розгляді цивільної справи за заявоюкомунальної установи "Дружківський дитячий будинок-інтернат", заінтересована особа - орган опіки та піклування Дружківської міської ради Донецької області, комунальний заклад«Верхівцевський психоневрологічнийінтернат» Дніпропетровськоїобласної ради про визнання фізичної особи недієздатною.

Копію ухвали надіслатиРегіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях, для негайного виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: С.О. Рагозіна

Дата ухвалення рішення09.08.2023
Оприлюднено10.08.2023
Номер документу112704520
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —229/6046/21

Рішення від 27.09.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Рагозіна С. О.

Рішення від 27.09.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Рагозіна С. О.

Ухвала від 09.08.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Рагозіна С. О.

Ухвала від 25.07.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Рагозіна С. О.

Ухвала від 18.01.2022

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Рагозіна С. О.

Ухвала від 04.11.2021

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Рагозіна С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні