Ухвала
від 09.08.2023 по справі 924/742/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


УХВАЛА

"09" серпня 2023 р. Справа № 924/742/23

м. Хмельницький

Господарський суд Хмельницької області у складі судді Заверухи С.В., розглянувши матеріали

за позовом товариства з обмеженою відповідальністю підприємство з іноземними інвестиціями "ЕДПОЛ", м. Кам`янець-Подільський Хмельницької області

до приватного підприємства "ВІП АВТО БУС", м. Кам`янець-Подільський Хмельницької області

про витребування з незаконного володіння автомобіль марки : ZYL 432921, 2007 року випуску, Шасі (Рама): НОМЕР_1 , Тип ТЗ Спеціальний вантажний, колір Синій, державний номер НОМЕР_2 , свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_3 , з комплектом плужного, щіточного і поливочного обладнання;

про стягнення заборгованості по орендній платі по договору найму транспортного засобу № 22/06-2022 від 22 червня 2022 року в розмірі 5000,00 грн та стягнення неустойки на підставі ст. 785 ЦК України по договору найму транспортного засобу № 22/06-2022 від 22 червня 2022 року в розмірі 1064,51 грн,

ВСТАНОВИВ:

07.07.2023р. на адресу господарського суду Хмельницької області надійшла позовна заява товариства з обмеженою відповідальністю підприємство з іноземними інвестиціями "ЕДПОЛ" до приватного підприємства "ВІП АВТО БУС" про витребування з незаконного володіння автомобіль марки : ZYL 432921, 2007 року випуску, Шасі (Рама): НОМЕР_1 , Тип ТЗ Спеціальний вантажний, колір Синій, державний номер НОМЕР_2 , свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_3 , з комплектом плужного, щіточного і поливочного обладнання; про стягнення заборгованості по орендній платі по Договору найму транспортного засобу №22/06-2022 від 22 червня 2022 року в розмірі 5000,00 грн. та стягнення неустойки на підставі ст. 785 ЦК України по Договору найму транспортного засобу №22/06-2022 від 22 червня 2022 року в розмірі 1064,51 грн.

Вказану позову заяву відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 07.07.2023р. передано для розгляду судді Заверусі С.В.

12.07.2023р. ухвалою суду позовну заяву товариства з обмеженою відповідальністю підприємство з іноземними інвестиціями "ЕДПОЛ" залишено без руху, надавши позивачу строк для усунення недоліків протягом 5 днів з дня вручення даної ухвали.

31.07.2023р. на адресу господарського суду Хмельницької області від товариства з обмеженою відповідальністю підприємство з іноземними інвестиціями "ЕДПОЛ" надійшло клопотання про встановлення розміру судового збору, у якому позивачем вказано, що здійснення ринкової вартості автомобіля на даний час не є можливим, оскільки автомобіль протиправно утримується відповідачем у невідомому місцезнаходженні і, як наслідок, доступ до нього з метою вчинення будь-яких дій є неможливим.

Положеннями ч. 3 ст. 174 ГПК України передбачено, що якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього Кодексу.

Враховуючи вищевикладене, позовну заяву товариства з обмеженою відповідальністю підприємство з іноземними інвестиціями "ЕДПОЛ" слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за правилами загального позовного провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 176, 234 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду.

2. Відкрити провадження у справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю підприємство з іноземними інвестиціями "ЕДПОЛ" до приватного підприємства "ВІП АВТО БУС" про витребування з незаконного володіння автомобіль марки : ZYL 432921, 2007 року випуску, Шасі (Рама): НОМЕР_1 , Тип ТЗ Спеціальний вантажний, колір Синій, державний номер НОМЕР_2 , свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_3 , з комплектом плужного, щіточного і поливочного обладнання; про стягнення заборгованості по орендній платі по договору найму транспортного засобу № 22/06-2022 від 22 червня 2022 року в розмірі 5000,00 грн та стягнення неустойки на підставі ст. 785 ЦК України по договору найму транспортного засобу № 22/06-2022 від 22 червня 2022 року в розмірі 1064,51 грн, в порядку розгляду за правилами загального позовного провадження.

3. Призначити підготовче засідання на 12:00 год. 15 серпня 2023 р.

Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Хмельницької області за адресою:м. Хмельницький, Майдан Незалежності, 1.

4. Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов із урахуванням вимог ст. 165 ГПК України до 25 серпня 2023 року, копії такого відзиву та доданих документів надіслати позивачу відповідно до ст. 178 ГПК України.

5. Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив з урахуванням вимог ст. 166 ГПК України до 30 серпня 2023 року.

6. Повідомити учасників справи про судове засідання або/та їх представників.

7. Роз`яснити учасникам справи, що у підготовчому засіданні суд:

з`ясовує наявність підстав для відводів;

з`ясовує, чи бажають сторони укласти мирову угоду, передати справу на розгляд третейського суду, міжнародного комерційного арбітражу або звернутися до суду для проведення врегулювання спору за участю судді;

у разі необхідності заслуховує уточнення позовних вимог та заперечень проти них та розглядає відповідні заяви;

вирішує питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову, якщо ці питання не були вирішені раніше;

може роз`яснювати учасникам справи, які обставини входять до предмета доказування, які докази мають бути подані тим чи іншим учасником справи;

з`ясовує, чи повідомили сторони про всі обставини справи, які їм відомі;

з`ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом чи причини їх неподання; вирішує питання про проведення огляду письмових, речових і електронних доказів у місці їх знаходження; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання, вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше;

вирішує питання про призначення експертизи, виклик у судове засідання експертів, свідків, залучення перекладача, спеціаліста;

за клопотанням учасників справи вирішує питання про забезпечення позову, про зустрічне забезпечення;

вирішує заяви та клопотання учасників справи;

направляє судові доручення;

встановлює строки для подання відповіді на відзив та заперечення;

встановлює строк для подання пояснень третіми особами та відповіді учасників справи на такі пояснення;

встановлює строки та порядок врегулювання спору за участю судді за наявності згоди сторін на його проведення;

встановлює порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті;

з`ясовує розмір заявлених сторонами судових витрат.

8. Зобов`язати позивача надати всі наявні докази вартості транспортного засобу ZYL 432921, 2007 року випуску; комплекту плужного, щіточного і поливочного обладнання, витребувати яке просить позивач (станом на час звернення з позовом до суду, станом на час придбання). Уточнити вимогу (ідентифікувати) "комплект плужного, щіточного і поливочного обладнання".

9. Зобов`язати позивача надати суду з огляду на подане ним клопотання про встановлення розміру судового збору надати суду свої пропозиції стосовно призначення у даній справі транспортно-товарнознавчої (автотоварознавчої) експертизи для встановлення ринкової вартості автомобіля ZYL 432921, 2007 року випуску з комплектом плужного, щіточного і поливочного обладнання, та відповідно визначення дійсного розміру судового збору необхідного для сплати за заявлену позивачем майнову вимогу про витребування з незаконного володіння спірного майна (або надати свої пропозиції стосовно можливості встановлення ринкової вартості автомобіля). При цьому, судом звертається увага позивача, що суд вправі у відповідності до ст. 226 ГПК України залишити позов без розгляду у разі якщо позивач без поважних причин не подав витребувані судом докази, необхідні для вирішення спору. Окрім того предметом позову є витребування не тільки транспортного засобу, але й комплекту плужного, щіточного і поливочного обладнання, однак об`єктивне вирішення спору не можливе без визначення вартості вказаного вище майна, з огляду на зміст ст.ст. 163,164 ГПК України. Зокрема за змістом статті 164 позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні у нього докази, що підтверджують обставини, на яких грунтуються позовні вимоги (в т.ч. щодо вартості транспортного засобу; комплекту плужного, щіточного і поливочного обладнання).

Крім того, у відповідності до ч.ч. 11, 13 ст. 176 ГПК України суддя, встановивши, після відкриття провадження у справі, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, постановляє ухвалу не пізніше наступного дня, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п`яти днів з дня вручення позивачу ухвали. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, позовна заява залишається без розгляду.

Відповідно до п. 1 ст. 197 ГПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://km.arbitr.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили після її підписання. Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя С.В. Заверуха

Відрук.: 3 примір.

1 - до справи;

2 - позивачу (32300, м. Кам`янець-Подільський, пр. Грушевського 1/14)4

3 - відповідачу (32300, м. Кам`янець-Подільський, вул. Князів Коріатовичів, 4, кв. 40).

Рек. з повід.

Електронна адреса позивача - ІНФОРМАЦІЯ_1

Дата ухвалення рішення09.08.2023
Оприлюднено11.08.2023
Номер документу112719924
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення заборгованості по орендній платі по договору найму транспортного засобу № 22/06-2022 від 22 червня 2022 року в розмірі 5000,00 грн та стягнення неустойки на підставі ст. 785 ЦК України по договору найму транспортного засобу № 22/06-2022 від 22 червня 2022 року в розмірі 1064,51 грн

Судовий реєстр по справі —924/742/23

Ухвала від 31.10.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Заверуха С.В.

Ухвала від 17.10.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Заверуха С.В.

Ухвала від 12.09.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Заверуха С.В.

Ухвала від 15.08.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Заверуха С.В.

Ухвала від 09.08.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Заверуха С.В.

Ухвала від 12.07.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Заверуха С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні