Ухвала
від 09.08.2023 по справі 380/16325/23
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про повернення позовної заяви

09 серпня 2023 року справа №380/16325/23

Суддя Львівського окружного адміністративного суду Кухар Н.А., розглянувши матеріали позовної заяви Львівського фахового коледжу будівництва, архітектури і дизайну до Виконавчого комітету Львівської міської ради про упорядкування адрес,-

в с т а н о в и в:

До Львівського окружного адміністративного суду звернувся Львівський фаховий коледж будівництва, архітектури і дизайну (79008, м. Львів, вул. Пекарська,14) з позовом до Виконавчого комітету Львівської міської ради (79008, м. Львів, пл. Ринок, 1), в якому просить суд:

- ухвалити рішення про упорядкування адреси, присвоєння літери об`єкту, закріпленого нерухомого державного майна за позивачем на праві оперативного управління, що знаходиться за адресою: м. Львів, вул. Зелена, 105.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями визначено головуючого суддю Кухар Н.А.

Ухвалою Львівського окружного адміністративного суду від 19 липня 2023 року позовну заяву залишено без руху та надано позивачу час для усунення недоліків позовної заяви шляхом подання суду уточненої позовної заяви.

Ухвалою Львівського окружного адміністративного суду від 26 липня 2023 року2023 року продовжено Львівському фаховому коледжу будівництва, архітектури і дизайну строк для усунення недоліків позовної заяви до 04.08.2023 року, шляхом подання до суду уточненої позовної заяви із зазначенням, якими рішенням, діями чи бездіяльністю суб`єкта владних повноважень - Виконавчого комітету Львівської міської ради порушено права позивача.

Представник позивача подав уточнену позовну заяву до Виконавчого комітету Львівської міської ради, в якій просить суд:

- ухвалити рішення про упорядкування адреси, присвоєння літери об`єкту, закріпленого нерухомого державного майна за позивачем на праві оперативного управління, що знаходиться за адресою: м. Львів, вул. Зелена, 105.

Дослідивши подані документи на виконання ухвали суду про залишення позовної заяви без руху, суд зазначає наступне.

Пунктом 2 частини першої статті 5 КАС України передбачено, що кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до адміністративного суду, якщо вважає, що рішенням, дією чи бездіяльністю суб`єкта владних повноважень порушені її права, свободи або законні інтереси, і просити про їх захист шляхом визнання протиправним та скасування індивідуального акта чи окремих його положень.

Проте, представником позивача в порушення вище вказаної норми не зазначено, якими рішенням, діями чи бездіяльністю суб`єкта владних повноважень - Виконавчого комітету Львівської міської ради порушено права позивача.

Представник позивача лише зазначив, що відповідач повернув поданий через ЦНАП пакет документів на впорядкування адрес (присвоєння літери адресі).

Відтак, позивачем не усунуто недоліки позовної заяви, яку залишено без руху.

Відповідно до пункту 1 частини 4 статті 169 КАС України, позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліків позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку, що позовна заява вважається поданою без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу та відповідно до п. 1 ч. 4 ст. 169 КАС України має бути повернута позивачеві.

Про повернення позовної заяви суд постановляє ухвалу. Копія ухвали про залишення позовної заяви без руху або про повернення позовної заяви надсилається особі, яка подала позовну заяву, не пізніше наступного дня після її постановлення. Копія позовної заяви залишається в суді (ч. 6 ст.169 КАС України).

Згідно ч. 8 цієї статті повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Керуючись статтями 169, 293, 294, 295 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

у х в а л и в:

Позовну заяву Львівського фахового коледжу будівництва, архітектури і дизайну до Виконавчого комітету Львівської міської ради про упорядкування адрес - повернути позивачу.

Копію ухвали про повернення позовної заяви не пізніше наступного дня після її постановлення надіслати позивачеві разом із позовною заявою та доданими до неї документами.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя Кухар Наталія Андріївна

Дата ухвалення рішення09.08.2023
Оприлюднено11.08.2023
Номер документу112725371
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу регулюванню містобудівної діяльності та землекористування, зокрема у сфері містобудування; архітектурної діяльності

Судовий реєстр по справі —380/16325/23

Ухвала від 11.09.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кухар Наталія Андріївна

Ухвала від 09.08.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кухар Наталія Андріївна

Ухвала від 26.07.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кухар Наталія Андріївна

Ухвала від 19.07.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кухар Наталія Андріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні