Рішення
від 24.07.2023 по справі 748/529/23
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа №748/529/23

Провадження №2/751/669/23

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 липня 2023 року місто Чернігів

Н о в о з а в о д с ь к и й р а й о н н и й с у д м і с т а Ч е р н і г о в а

в складі: головуючого - судді Овсієнко Ю. К.

за участю секретаря Бобровник Н.В.,

розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Чернігові цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ВСЕ У ШОКОЛАДІ», Товариства з обмеженою відповідальністю «ДЕДПУЛ», Товариства з обмеженою відповідальністю «СІЛЬВЕР СТАНДАРТ» про зняття з місця реєстрації юридичної особи ,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ВСЕ У ШОКОЛАДІ», Товариства з обмеженою відповідальністю «ДЕДПУЛ», Товариства з обмеженою відповідальністю «СІЛЬВЕР СТАНДАРТ» про зняття з місця реєстрації юридичної особи (а.с. 4-9), в якому, з урахуванням заяви про уточнення позовних вимог (том ІІ а.с. 6-12), просить:

1. Скасувати запис від 23.11.2020 року про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу в частині зміни місцезнаходження юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю «ВСЕ У ШОКОЛАДІ» (код ЄДРПОУ 43506240), що проведена приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Шупенею Олександром Миколайовичем.

2. Скасувати запис від 15.01.2021 року про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу в частині зміни місцезнаходження юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю «ДЕДПУЛ» (код ЄДРПОУ 30675914), що проведена приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Київського міського нотаріального округу Крушельницьким Олександром Миколайовичем .

3. Скасувати запис від 05.11.2020 року року про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу в частині зміни місцезнаходження юридичної особи? Товариства з обмеженою відповідальністю «СІЛЬВЕР СТАНДАРТ» (код ЄДРПОУ 39997340), що проведена приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Крушельницьким Олександром Миколайовичем.

4. Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «ВСЕ У ШОКОЛАДІ», Товариства з обмеженою відповідальністю «ДЕДПУЛ», Товариства з обмеженою відповідальністю «СІЛЬВЕР СТАНДАРТ» судовий збір у розмірі 3220, 80 (три тисячі двісті двадцять гривень вісімдесят копійок) та витрати на правничу допомогу 8000, 00 грн. (шість тисяч п`ятсот гривень 00 копійок) на користь ОСОБА_1 .

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначає, що він є власником будинку за адресою: АДРЕСА_1 , дозволу на реєстрацію за даною адресою юридичних осіб я не надавав.

Наразі на його адресу надходить поштова кореспонденція з контролюючих підприємницьку діяльність органів щодо ТОВ «ВСЕ У ШОКОЛАДІ».

Крім того, на постійній основі його будинок відвідують посадові особи з Державної податкової служби України з метою перевірки діяльності ТОВ «ВСЕ У ШОКОЛАДІ».

Зазначає, що за вказаною адресою жодна юридична особа не здійснює діяльність, управління або облік.

Національна поліція України та Податкова служба України надали висновки слідчих дій, якими було доведено його непричетність до реєстрації зазначених ТОВ «ВСЕ У ШОКОЛАДІ», ТОВ «СІЛЬВЕР СТАНДАРТ», ТОВ «ДЕДПУЛ».

09.07.2021 року він отримав відмову від Міністерства юстиції, з підстави відсутності дати, коли йому стало відомо про незаконну реєстрацію, незважаючи на те, що у наданій довідці з поліції була вказана дата, коли стало відомо про незаконну реєстрацію по адресу 14026, м. Чернігів, вул. Батюка, З, ТОВ «ВСЕ У ШОКОЛАДІ», ТОВ «СІЛЬВЕР СТАНДАРТ», ТОВ «ДЕДПУЛ».

Після повторного електронного звернення до ДФС у Чернігівській області з реєстрацією від 12.08.2021 року, він відповіді так і не отримав.

На його звернення від 06.01.2022 року до Міністерства юстиції України, у якому він наголошував про надану від поліції довідку з зазначеною датою, коли стало відомо про незаконну реєстрацію ТОВ «ВСЕ У ШОКОЛАДІ», ТОВ «СІЛЬВЕР СТАНДАРТ», ТОВ «ДЕДПУЛ», та порушення строків розгляду Міністерством юстиції України, він отримав відповідь про те, що рішення перегляду не підлягає.

Державна податкова служба України Головне управління ДПС у Чернігівській області від 24.11.2022 року надало відповідь на звернення, у якій було прийнято рішення про анулювання реєстру платника податку на додану вартість ТОВ «ВСЕ У ШОКОЛАДІ ,ТОВ «ДЕДПУЛ», ТОВ «СІЛЬВЕР СТАНДАРТ».

В результаті проведеної реєстраційної дії місцезнаходження приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Шупенею Олександром Миколайовичем ТОВ «ВСЕ У ШОКОЛАДІ», приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Крушельницьким Павлом Миколайовичем ТОВ «ДЕДПУЛ», приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Крушельницьким Павлом Миколайовичем ТОВ «СІЛЬВЕР СТАНДАРТ» було зареєстровано усі вище зазначені товариства з обмеженою відповідальністю на адресу м. Чернігів, вул. Батюка, 3, що не відповідає дійсності.

Згідно відомостей з ЄДРПОУ від 23.11.2020 року (код ЄДРПОУ 43506240), від 15.01.2021 року (код ЄДРПОУ 30675914), від 05.11.2020 року (код ЄДРПОУ 39997340), приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Шупенею Олександром Миколайовичем, приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Крушельницьким Олександром Миколайовичем було внесено запис про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу: зміну кінцевого бенефіціарного власника (контролера) або зміну відомостей про кінцевого бенефіціарного власника (контролера); Зміну керівника або відомостей про керівника юридичної особи; зміну місцезнаходження юридичної особи; зміну до установчих документів, які не пов`язані з внесенням змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Так, ТОВ «ВСЕ У ШОКОЛАДІ» (код ЄДРПОУ 43506240), ТОВ «ДЕДПУЛ» (код ЄДРПОУ 30675914), ТОВ «СІЛЬВЕР СТАНДАРТ» (код ЄДРПОУ 39997340) змінено адресу місцезнаходження на: м. Чернігів, вул. Батюка, 3, 14026.

У зв`язку з військовою агресією Російської Федерації проти України відповідно до підпункту 69.2 пункту 69 підрозділу 10 розділу XX Податкового кодексу України від 02.12.2010 року № 2755-VI (із змінами і доповненнями) запроваджено обмеження на проведення перевірок під час дії воєнного, надзвичайного стану. Тому, з 24 лютого 2022 року триває мораторій на проведення позапланових перевірок та деяких видів фактичних перевірок. Через це Державна податкова служба не проводила перевірку місцезнаходження ТОВ «ВСЕ У ШОКОЛАДІ, ТОВ «ДЕДПУЛ», ТОВ «СІЛЬВЕР СТАНДАРТ» за податковою адресою: 14026, м. Чернігів, вул. Батюка, 3, які фактично ніколи і не знаходились за вказаною адресою, виходячи з того що право власності на нерухоме майно, розташоване за адресою АДРЕСА_2 , належить ОСОБА_1 та ОСОБА_1 ніколи жодних дозволів на розміщення ТОВ «ВСЕ У ОКОЛАДІ», ТОВ «ДЕДПУЛ», ТОВ «СІЛЬВЕР СТАНДАРТ» за адресою: 14026, м. Чернігів, вул. Батюка, 3, не надавав, договорів на укладення оренди майна також не надавав.

Таким чином, можливо припустити, що підприємствами ТОВ «ВСЕ У ШОКОЛАДІ» (код ЄДРПОУ 43506240), ТОВ «ДЕДПУЛ» (код ЄДРПОУ 30675914), ТОВ «СІЛЬВЕР СТАНДАРТ» (код ЄДРПОУ 39997340) з метою можливого ухилення від сплати податків було неправомірно внесено недостовірні відомості до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу: зміну кінцевого бенефіціарного власника (контролера) або зміну відомостей про кінцевого бенефіціарного власника (контролера). Зміну місцезнаходження юридичної особи. Зміну до установчих документів, які не пов`язані з внесенням змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, про що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб- підприємців та громадських формувань 23.11.2020 року (код ЄДРПОУ 43506240),

15.01.2021 року (код ЄДРПОУ 30675914), 05.11.2020 року (код ЄДРПОУ 39997340) внесено запис. На думку Позивача, при зміні місцезнаходження Товариства з обмеженою відповідальністю «ВСЕ У ШОКОЛАДІ», Товариства з обмеженою відповідальністю «ДЕДПУЛ», Товариство з обмеженою відповідальністю «СІЛЬВЕР СТАНДАРТ» надано неправдиві дані щодо свого місцезнаходження, що позбавляє Позивача, ОСОБА_1 , на законне володіння та розпорядження власним нерухомим майном, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Ухвалою Новозаводського районного суду Чернігівської області від 06 березня 2023 року в порядку спрощеного позовного провадження з повідомлення(викликом сторін) відкрито провадження під головування судді Павлова В.Г.

Розпорядженням Новозаводського районного суду Чернігівської області від 13 квітня 2023 року проведено повторний автоматизований розподіл справи у зв`язку з припиненням роботи судді Павлова В.Г. в зв`язку з закінченням строку відрядження.

Згідно протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями призначено суддю Овсієнко Ю.К.

Позивач надав до суду заяву, в якій підтримав позовні вимоги у повному обсязі та просив суд просив здійснювати розгляд справи у його відсутності, проти заочного рішення не заперечує.

Відповідач, повідомлявся у порядку встановленому відповідно до ч. 11 ст. 128 шляхом оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України (том ІІ а.с.20,21,22).

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового засідання технічними засобами не проводилося.

Дослідивши матеріали справи суд вважає, що заявлений позов підлягає до задоволення виходячи з наступних міркувань.

Відповідно до ч. 1 ст.41 Конституції України кожен має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю, результатами своєї інтелектуальної, творчої діяльності. Ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності. Право приватної власності є непорушним (частина 4 статті 41 Конституції України).

Згідно ст. ст. 4, 5 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим кодексом, звернутися до суду по захист своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів. Здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом або договором.

За приписами статті 263ЦПК України судове рішення повинно ґрунтуватися на засадах верховенства права, бути законним і обґрунтованим. Законним є рішення, ухвалене судом відповідно до норм матеріального права із дотриманням норм процесуального права. Обґрунтованим є рішення, ухвалене на підставі повно і всебічно з`ясованих обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, підтверджених тими доказами, які були досліджені в судовому засіданні. Якщо одна із сторін визнала пред`явлену до неї позовну вимогу під час судового розгляду повністю або частково, рішення щодо цієї сторони ухвалюється судом згідно з таким визнанням, якщо це не суперечить вимогам статті 206 цього Кодексу.

Статтями 12, 13ЦПК України встановлено, що цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін, при цьому суд розглядає цивільні справи не інакше як в межах заявлених вимог і на підставі наданих учасниками справи доказів.

Судом встановлено, що згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно, державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єктів нерухомого майна, ОСОБА_1 є власником будинку за адресою: АДРЕСА_1 (том І, а.с.56-57).

ОСОБА_1 , звертався до Товариства з обмеженою відповідальністю «ВСЕ У ШОКОЛАДІ», Товариства з обмеженою відповідальністю «ДЕДПУЛ», Товариства з обмеженою відповідальністю «СІЛЬВЕР СТАНДАРТ» з письмовою претензією з метою досудового врегулювання спору, а саме - незаконної реєстрації юридичних осіб за адресою мого проживання: АДРЕСА_1 (том І, а.с.13-15,16-18,19-21).

23.09.2022 року ОСОБА_1 звертався з письмовим зверненням до Директора Бюро економічної безпеки України (том І, а.с.25-27).

Державна податкова служба України Головне управління ДПС у Чернігівській області від 24.11.2022 року надало відповідь на звернення, у якій було прийнято рішення про анулювання реєстру платника податку на додану вартість ТОВ «ВСЕ У ШОКОЛАДІ ,ТОВ «ДЕДПУЛ», ТОВ «СІЛЬВЕР СТАНДАРТ»( том І, а.с.22-24).

Згідно відповіді директора департаменту моніторингу економічних прав 10.03.2022 року було відкрито провадження Уповноваженого Верховної Ради Україні з прав людини у цій справі(а.с.28).

Відповідно до довідки № 8380 від 14.06.2021 року від Начальника ЧРУП ГУНП в Чернігівській області було проведено перевірку за заявою ОСОБА_1 за фактом того, що за місцем його проживання зареєстровано три товариства з обмеженою відповідальністю без його відома. В Результаті перевірки було встановлено, що в 2020 році до ОСОБА_1 стали приходити працівники податкової інспекції та за місцем його проживання шукати ТОВ «Сільвер». 20.05.2021 року ОСОБА_1 прийшов лист в якому було вказано його адресу та ТОВ «Сільвер», хоча за даною адресою ніколи такої фірми не було. Після чого ОСОБА_1 в мережі інтернет знайшов, що за його адресою зареєстровано ТОВ «ВСЕ У ШОКОЛАДІ», ТОВ «ДЕДПУЛ», ТОВ «СІЛЬВЕР СТАНДАРТ» , директором яких є ОСОБА_2 , хоча він особисто ніякого відношення до даних ТОВ не має і ОСОБА_2 йому не знайомий. За яких обставин дані ТОВ були зареєстровані за його адресою та безпосередньо в податковій йому не відомо. Своїх особистих документів та документів на будинок, ні він, ні члени його родини стороннім особам не давали. За фактами викладеними в заяві було направлено відповідну інформацію до Чернігівського ДПІ ГУ ДПС у Чернігівській області для проведення перевірки в межах їх компетенції(том ІІ а.с.35).

Ухвалою Новозаводського районного суду Чернігівської області від 16 березня 2023 року(том І, а.с.58) було витребувано в Управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради копії реєстраційних справ: Товариства з обмеженою відповідальністю «ВСЕ У ШОКОЛАДІ», ідентифікаційний код юридичної особи 43506240, зареєстроване за адресою м. Чернігів, вул. Батюка, 3(том І, а.с.80-133) та Товариства з обмеженою відповідальністю «СІЛЬВЕР СТАНДАРТ», ідентифікаційний код юридичної особи 39997340, зареєстроване за адресою м. Чернігів, вул. Батюка, 3 (том І, а.с.134-283).

Відповідно до пп. 191.1.6. п. 1911 ст. 191, органи державної податкової служби реєструють та ведуть облік платників податків, облік об`єктів оподаткування та об`єктів, пов`язаних з оподаткуванням, проводять диференціацію платників податків;

Згідно до вимог абз. 6 ст. 1 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» від 15 травня 2003 №755-IV (далі Закон №755-V), місцезнаходження юридичної особи адреса органу або особи, які відповідно до установчих документів юридичної особи чи закону виступають від її імені.

Згідно до ст.14 Закону № 755-IV, передача реєстраційних справ здійснюється в разі: зміни місцезнаходження юридичної особи, зміни місця проживання фізичної особи - підприємця, якщо нове місцезнаходження юридичної особи або місце проживання фізичної особи - підприємця розташоване на території іншої адміністративно-територіальної одиниці;

У відповідності до пп. 1.4. Порядку обліку платників податків і зборів затвердженого Наказом Міністерства фінансів України 09.12.2011 3a № 1588 (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 29 грудня 2011 за № 1562/20300) (далі Порядок 1588): з метою проведення податкового контролю платники податків підлягають реєстрації або взяттю на облік в органах державної податкової служби за місцезнаходженням юридичних осіб, відокремлених підрозділів юридичних осіб, місцем проживання особи (основне місце обліку), а також за місцем розташування (реєстрації) їх підрозділів, рухомого та нерухомого майна, об`єктів оподаткування або об`єктів, які пов`язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (неосновне місце обліку).

Згідно пп. 12.4. Порядку №1588, щодо кожного платника податків, стосовно якого виявлена відсутність його за місцезнаходженням (місцем проживання) та нез`ясоване його фактичне місцезнаходження (місце проживання), підрозділ органу державної податкової служби, який з`ясував зазначений факт, готує та передає підрозділам податкової міліції запит на встановлення місцезнаходження (місця проживання) платника податків за встановленою формою.

Згідно пп. 12.5. Порядку №1588, якщо за результатами заходів щодо встановлення фактичного місцезнаходження юридичної особи підрозділами тюдаткової міліції буде підтверджено відсутність такої особи за місцезнаходженням або встановлено, що фактичне місцезнаходження юридичної особи не відповідає зареєстрованому місцезнаходженню, керівник (заступник керівника) органу державної податкової служби приймає рішення про направлення до відповідного державного реєстратора повідомлення про відсутність юридичної особи за місцезнаходженням.

Відповідно до ст. 16 Закону №755-V, Єдиний державний реєстр створюється з метою забезпечення органів державної влади, а також учасників цивільного обороту достовірною інформацією про юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців з Єдиного державного реєстру.

Згідно із ч. 1 ст. 2 ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизначених або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Частиною 1 статті 4 ЦПК України передбачено, що кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Відповідно до ч. 1 ст. 5 ЦПК України здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом або договором.

На підставі ч. 1 ст. 19 ЦПК України суди розглядають у порядку цивільного судочинства справи, що виникають з цивільних, земельних, трудових, сімейних, житлових та інших правовідносин, крім справ, розгляд яких здійснюється в порядку іншого судочинства.

Враховуючи вищенаведене, суд приходить висновку, що позивачем доведено обставини, на які він посилався як на підставу позовних вимог, а тому вимоги позивача є обґрунтованими та такими що підлягають задоволенню у повному обсязі.

Відповідно до ч. 1 ст. 13 ЦПК України суд розглядає цивільні справи не інакше як за зверненням фізичних чи юридичних осіб, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених ними вимог і на підставі доказів сторін та інших осіб, які беруть участь у справі. Відповідно до ч.ч. 1, 6 ст. 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Доказування не може ґрунтуватися на припущеннях.

Повно та всебічно з`ясувавши обставини справи, оцінивши зібрані у справі докази, суд приходить до висновку, що позовні вимоги ґрунтуються на вимогах закону, обставини справи підтверджені певними засобами доказування, а тому позовну заяву необхідно задовольнити.

Згідно ч.1 ст.133 ЦПК України судові витрати складаються з судового збору та витрат, пов`язаних з розглядом справи.

Відповідно до ч.1 ст.141 ЦПК України судовий збір покладається на сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог.

Згідно п.1 ч.2 ст.141 ЦПК України інші судові витрати, пов`язані з розглядом справи, покладаються, у разі задоволення позову - на відповідача.

Витрати за надану професійну правничу допомогу у разі підтвердження обсягу наданих послуг і виконаних робіт та їх вартості підлягають розподілу за результатами розгляду справи незалежно від того, чи їх уже фактично сплачено стороною/третьою особою, чи тільки має бути сплачено.

Такий правовий висновок викладений Об`єднаною палатою Верховного Суду у складі Касаційного господарського суду у постановах від 03 жовтня 2019 року у справі № 922/445/19, від 22 січня 2021 року у справі № 925/1137/19, постанові Верховного Суду у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду від 02 грудня 2020 року у справі № 317/1209/19 (провадження № 61-21442св19).

Відповідно до положень Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність`договір про надання правової допомоги - це домовленість, за якою одна сторона (адвокат, адвокатське бюро, адвокатське об`єднання) зобов`язується здійснити захист, представництво або надати інші види правової допомоги другій стороні (клієнту) на умовах і в порядку, що визначені договором, а клієнт зобов`язується оплатити надання правової допомоги та фактичні витрати, необхідні для виконання договору.

Представництво визначається як забезпечення реалізації прав і обов`язків клієнта в цивільному, господарському, адміністративному та конституційному судочинстві, в інших державних органах, перед фізичними та юридичними особами, прав і обов`язків потерпілого під час розгляду справ про адміністративні правопорушення, а також прав і обов`язків потерпілого, цивільного відповідача у кримінальному провадженні.

Інші види правової допомоги - види адвокатської діяльності з надання правової інформації, консультацій і роз`яснень з правових питань, правового супроводу діяльності клієнта, складення заяв, скарг, процесуальних та інших документів правового характеру, спрямованих на забезпечення реалізації прав, свобод і законних інтересів клієнта, недопущення їх порушень, а також на сприяння їх відновленню в разі порушення.

Гонорар є формою винагороди адвоката за здійснення захисту, представництва та надання інших видів правової допомоги клієнту. Порядок обчислення гонорару (фіксований розмір, погодинна оплата), підстави для зміни розміру гонорару, порядок його сплати, умови повернення тощо визначаються в договорі про надання правової допомоги.

При встановленні розміру гонорару враховуються складність справи, кваліфікація і досвід адвоката, фінансовий стан клієнта та інші істотні обставини. Гонорар має бути розумним та враховувати витрачений адвокатом час.

Витрати на професійну правничу допомогу є різновидом судових витрат, які підлягають відшкодуванню.

Кожна сторона по справі з першою заявою по суті спору має подати до суду попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які вона понесла і які очікує понести в зв`язку із розглядом справи. В разі не подання такого розрахунку, суд може відмовити у відшкодуванні.

Розмір витрат на правничу допомогу визначається згідно з умовами договору про надання правничої допомоги та на підставі відповідних доказів щодо обсягу наданих послуг і виконаних робіт та їх вартості, що сплачена або підлягає сплаті.

Тобто, в разі відстрочення або розстрочення оплати послуг за договором про надання правничої допомоги, майбутні витрати на правничу допомогу також підлягають відшкодуванню, незважаючи на те, що вони не були фактично сплачені на момент постановлення рішення у справі.

Для визначення розміру витрат на правничу допомогу необхідно до закінчення судових дебатів у справі або протягом п`яти днів після ухвалення рішення суду подати детальний розрахунок наданих послуг, виконаних адвокатом, та здійснених ним витрат, необхідних для надання правничої допомоги.

За клопотанням іншої сторони, розмір витрат на правничу допомогу може бути зменшений, але обов`язок доведення не співмірності витрат покладається на сторону, яка заявляє клопотання про зменшення витрат.

Таким чином, з ТОВ «ВСЕ У ШОКОЛАДІ», ТОВ «ДЕДПУЛ», ТОВ «СІЛЬВЕР СТАНДАРТ» на користь позивача слід стягнути судові витрати по справі понесені ОСОБА_1 у сумі 11 220, 80 грн., а саме за надання юридичних послуг у розмірі - 8 000 грн., що підтверджується копією договору про надання адвокатських посліг №23/1 від 10.11.2022 року(том ІІ, а.с. 13-15), актом виконаних робіт за договором №23/1 від 10.11.2022 року (том ІІ, а.с. 16), копіє квитанції (том ІІ, а.с. 17), судовий збір у розмірі 3220, 80 грн(том І, а.с.1-3).

Керуючись ст. 41 Конституції України, ст.ст..2,4,5,12,13, 19, 81, 133, 141 ЦПК України, ст. 16 Закону №755-V, ст.14 Закону № 755-IV,

ВИРІШИВ:

Позов ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ВСЕ У ШОКОЛАДІ», Товариства з обмеженою відповідальністю «ДЕДПУЛ», Товариства з обмеженою відповідальністю «СІЛЬВЕР СТАНДАРТ» про зняття з місця реєстрації юридичної особи - задовольнити.

Скасувати запис від 23.11.2020 року про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу в частині зміни місцезнаходження юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю «ВСЕ У ШОКОЛАДІ» (код ЄДРПОУ 43506240), що проведена приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Шупенею Олександром Миколайовичем.

Скасувати запис від 15.01.2021 року про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу в частині зміни місцезнаходження юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю «ДЕДПУЛ» (код ЄДРПОУ 30675914), що проведена приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Київського міського нотаріального округу Крушельницьким Олександром Миколайовичем .

Скасувати запис від 05.11.2020 року року про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу в частині зміни місцезнаходження юридичної особи? Товариства з обмеженою відповідальністю «СІЛЬВЕР СТАНДАРТ» (код ЄДРПОУ 39997340), що проведена приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Крушельницьким Олександром Миколайовичем.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «ВСЕ У ШОКОЛАДІ», Товариства з обмеженою відповідальністю «ДЕДПУЛ», Товариства з обмеженою відповідальністю «СІЛЬВЕР СТАНДАРТ» судовий збір у розмірі 3220, 80 (три тисячі двісті двадцять гривень вісімдесят копійок) та витрати на правничу допомогу 8000, 00 грн. (шість тисяч п`ятсот гривень 00 копійок) на користь ОСОБА_1 .

Заочне рішення може бути переглянуто судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача. Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного заочного рішення суду

Позивач- ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса реєстрації: АДРЕСА_2 , РНОКПП НОМЕР_1 ).

Відповідач 1- Товариства з обмеженою відповідальністю «ВСЕ У ШОКОЛАДІ» (14026, м. Чернігів, вул. Батюка, буд. 3, код ЄДРПОУ 43506240)

Відповідач 2- Товариства з обмеженою відповідальністю «ДЕДПУЛ» (14026, м. Чернігів, вул. Батюка, буд. 3, код ЄДРПОУ 30675914)

Відповідач 3- Товариства з обмеженою відповідальністю «СІЛЬВЕР СТАНДАРТ» (14026, м. Чернігів, вул. Батюка, буд. 3, код ЄДРПОУ 39997340)

Головуючий - суддя Ю. К. Овсієнко

Дата ухвалення рішення24.07.2023
Оприлюднено14.08.2023
Номер документу112760548
СудочинствоЦивільне
Сутьзняття з місця реєстрації юридичної особи

Судовий реєстр по справі —748/529/23

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Овсієнко Ю. К.

Ухвала від 04.09.2023

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Овсієнко Ю. К.

Рішення від 24.07.2023

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Овсієнко Ю. К.

Ухвала від 16.03.2023

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Павлов В. Г.

Ухвала від 06.03.2023

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Павлов В. Г.

Ухвала від 09.02.2023

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Кухта В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні