Ухвала
від 16.10.2023 по справі 748/529/23
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа №748/529/23

Провадження №2-во/751/57/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 жовтня 2023 року місто Чернігів

Н о в о з а в о д с ь к и й р а й о н н и й с у д м і с т а Ч е р н і г о в а

у складі: головуючого-судді Овсієнко Ю. К.

за участю секретаря Бєлоусова Т.С.,

розглянувши заяву ОСОБА_1 про виправлення описок у заочному рішенні суду по цивільній справі №748/529/23 позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ВСЕ У ШОКОЛАДІ», Товариства з обмеженою відповідальністю «ДЕДПУЛ», Товариства з обмеженою відповідальністю «СІЛЬВЕР СТАНДАРТ» про зняття з місця реєстрації юридичної особи,

в с т а н о в и в :

24 липня 2023 року Новозаводським районним судом м. Чернігова було ухвалено заочне рішення по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ВСЕ У ШОКОЛАДІ», Товариства з обмеженою відповідальністю «ДЕДПУЛ», Товариства з обмеженою відповідальністю «СІЛЬВЕР СТАНДАРТ» про зняття з місця реєстрації юридичної особи, яким позов задоволено.

14 вересня 2023 року ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою, в якій просить виправити допущені описки (арифметичні помилки) судовому рішенні від 24 липня 2023 року по справі №748/529/23 за позовом ОСОБА_1 до ТОВ «ВСЕ У ШОКОЛАДІ», ТОВ «ДЕДПУЛ», ТОВ «СІЛЬВЕР СТАНДАРТ» про зняття з місця реєстрації юридичної особи та виправити наступні описки з «(шість тисяч п`ятсот гривень 00 копійок)» на «вісім тисяч гривень 00 копійок», « ОСОБА_2 » на « ОСОБА_3 ». Також просить доповнити записи: «Скасувати запис від 23.11.2020 року про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу в частині зміни місцезнаходження юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю «ВСЕ У ШОКОЛАДІ» (код ЄДРПОУ 43506240), що проведена приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Шупенею Олександром Миколайовичем» доповненням «та зобов`язати приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Шупеню Олександра Миколайовича внести відповідні зміни до Єдиного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань.», «Скасувати запис від 15.01.2021 року про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу в частині зміни місцезнаходження юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю «ДЕДПУЛ» (код ЄДРПОУ 30675914), що проведена приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Крушельницьким Павлом Миколайовичем» доповненням «та зобов`язати приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Крушельницького Павла Миколайовича внести відповідні зміни до Єдиного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань.», «Скасувати запис від 05.11.2020 року про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу в частині зміни місцезнаходження юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю «СІЛЬВЕР СТАНДАРТ» (код ЄДРПОУ 39997340), що проведена приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Крушельницьким Павлом Миколайовичем» доповненням «та забов`язати приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Крушельницького Павла Миколайовича внести відповідні зміни до Єдиного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань.».

У відповідності до ч. ч. 1, 2 ст. 269 ЦПК України суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки. Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала.

У відповідності до ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Дослідивши матеріали цивільної справи, суд приходить до наступного висновку.

Встановлено, що ухвалою суду від 09 вересня 2023 року вже виправлено описку, допущену у п`ятому абзаці резолютивної частини рішення суду Новозаводського районного суду міста Чернігова від 24 липня 2023 року по справі №751/529/23 (а.с. 47-48), що стосується розміру витрат на правову допомогу, що підлягають стягненню з відповідачів на користь позивача, а тому заява в частині питання про виправлення описки у цій частині задоволенню не підлягає як таке, що вже вирішене судом.

З приводу вирішення питання про виправлення описки у резолютивній частині рішення суду з « ОСОБА_2 » на « ОСОБА_3 » суд зазначає, що відповідно до частини 1 статті 13 ЦПК України суд розглядає справи не інакше як в межах заявлених вимог, позивачем у позовній заяві та в уточненій позовній заяві заявлена позовна вимога про скасування запису про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу ТОВ «ДЕДПУЛ», проведеної особою « ОСОБА_2 », а тому заява позивача про виправлення описки у цій частині також задоволенню не підлягає, оскільки не є опискою (арифметичною помилкою), допущеною судом.

Решта вимог заяви позивача також задоволенню не підлягають, оскільки по своїй суті є збільшенням розміру позовних вимог, проте згідно п. 2 ч. 2 ст. 49 ЦПК України позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, однак не після ухвалення судом рішення у справі.

Враховуючи вищенаведене, керуючись ст. 269 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

У задоволенні заяви ОСОБА_1 про виправлення описок у заочному рішенні суду по цивільній справі №748/529/23 позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ВСЕ У ШОКОЛАДІ», Товариства з обмеженою відповідальністю «ДЕДПУЛ», Товариства з обмеженою відповідальністю «СІЛЬВЕР СТАНДАРТ» про зняття з місця реєстрації юридичної особи відмовити повністю.

Ухвала може бути оскаржена до Чернігівського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Ю. К. Овсієнко

СудНовозаводський районний суд м.Чернігова
Дата ухвалення рішення16.10.2023
Оприлюднено18.10.2023
Номер документу114193527
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Інші справи позовного провадження

Судовий реєстр по справі —748/529/23

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Овсієнко Ю. К.

Ухвала від 04.09.2023

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Овсієнко Ю. К.

Рішення від 24.07.2023

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Овсієнко Ю. К.

Ухвала від 16.03.2023

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Павлов В. Г.

Ухвала від 06.03.2023

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Павлов В. Г.

Ухвала від 09.02.2023

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Кухта В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні