Ухвала
від 10.08.2023 по справі 344/16305/21
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/16305/21

Провадження № 2/344/358/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 серпня 2023 року м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області в складі:

головуючого-судді Домбровської Г.В.,

секретаря Маланія Ю.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у м. Івано-Франківську в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства " Карпатський експертно-технічний центр Держпраці" про визнання припиненим (розірваним) трудового договору, стягнення середнього заробітку за весь час затримки видачі трудової книжки та копії наказу ( розпорядження) про звільнення , а також належних працівнику до виплат сум від підприємства, грошової компенсації за всі невикористані дні щорічної відпустки, компенсації втрати частини доходу у зв"язку з порушенням строків їх виплати, матеріальної допомоги на оздоровлення до відпустки, заохочувальної виплати до ювілейної дати 60 років з дня народження, вихідної допомоги, стягнення моральної шкоди,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства " Карпатський експертно-технічний центр Держпраці" про визнання припиненим (розірваним) трудового договору, стягнення середнього заробітку за весь час затримки видачі трудової книжки та копії наказу ( розпорядження) про звільнення , а також належних працівнику до виплат сум від підприємства, грошової компенсації за всі невикористані дні щорічної відпустки, компенсації втрати частини доходу у зв"язку з порушенням строків їх виплати, матеріальної допомоги на оздоровлення до відпустки, заохочувальної виплати до ювілейної дати 60 років з дня народження, вихідної допомоги, стягнення моральної шкоди.

В ході розгляду справи, сторонами подано мирову угоду, в якій, керуючись ст. 207, 255 ЦПК України, вони просять її визнати та закрити провадження у справі, оскільки умови мирової угоди не суперечать закону та не порушують прав, свобод та інтересів інших осіб.

Відповідно до укладеної мирової угоди сторони з метою врегулювання спору вирішили:

МИРОВА УГОДА

на стадії судового розгляду справи № 344/16305/21

м. Івано-Франківськ 20 липня 2023 р.

Ми, ОСОБА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_1 (далі іменується - «Позивач») та державне підприємство «Карпатський експертно-технічний центр Держпраці», код ЄДРПОУ: 20538693, адреса місцезнаходження: 76007, м. Івано-Франківськ, вулиця Максимовича, 15 (далі іменується - «Відповідач»), що є сторонами у справі № 344/16305/21, яка знаходиться у провадженні судді Домбровської Г.В.Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області за позовом ОСОБА_1 до державного підприємства «Карпатський експертно-технічний центр Держпраці» про визнання припиненим (розірваним) трудового договору, стягнення компенсації за час затримки видачі копії наказу (розпорядження) про звільнення та трудової книжки, компенсації втрати частини доходу у зв`язку з порушенням строків їх виплати та порушенням умов трудового і колективного договору, та стягнення моральної шкоди, керуючись статями 207, 208 Цивільного процесуального кодексу України, з метою повного та остаточного врегулювання спору, що виник між Сторонами, домовились про укладення даної мирової угоди на таких умовах.

1. Сторони погодили, що державне підприємство «Карпатський експертно-технічний центр Держпраці» виплачує ОСОБА_1 , в якості компенсації у зв`язку з прийняттям роботодавцем неправомірних рішень

( за весь час затримки у видачі йому копії наказу (розпорядження) про звільнення з займаної посади та трудової книжки, порушення умов колективного договору ),сукупним платежем в розмірі 150 000 (сто п`ятдесят тисяч) гривень.

2. Сторони дійшли згоди, що з моменту повного виконання Відповідачем умов цієї Мирової угоди, ОСОБА_1 не матиме жодних претензій до державного підприємства «Карпатський експертно-технічний центр Держпраці» з приводу стягнення в якості компенсації грошових коштів, та підстав звільнення і пов`язаних з цимвидачею трудової книжки і наказу про звільнення, які виступають предметом судової справи № 344/16305/21, та після підписання Мирової угоди та повної виплати (отримання) компенсації у розмірі зазначеному в пункті 1 цієї угоди, без урахування будь-якого оподаткування, ОСОБА_1 відмовляється від заявленого позову у відповідності до положень пункту 1 частини 2 статті 49 Цивільного процесуального кодексу України.

3. У випадку оподаткування розміру виплаченої компенсації передбаченої пунктом 1 цієї мирової угоди, сторони погоджуються із тим, що усі оподаткування додатково сплачуються відповідачем (державне підприємство «Карпатський експертно-технічний центр Держпраці», код ЄДРПОУ: 20538693, адреса місцезнаходження: 76007, м. Івано-Франківськ, вулиця Максимовича, 15).

4. Сторони погоджують, що звільнення ОСОБА_1 проводиться з підстави передбаченої п. 1 ст. 36 КЗпП України, тобто за згодою сторін, датою звільнення є: 14.02.2021 року.

5. Судові витрати, понесені Сторонами у зв`язку із розглядом справи № 344/16305/21, кожна зі Сторін залишає за собою та не відшкодовує за рахунок іншої Сторони.

6. Зобов`язання по цій Мировій угоді повинні виконуватись належним чином і в установлений нею строк, одностороння відмова від виконання умов цієї Мирової угоди, а також одностороння зміна її умов не допускається.

7. Сторони заявляють, що ні в процесі укладення цієї Мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб, у тому числі й держави.

8. Сторони даної Мирової угоди повністю усвідомлюють умови, мету та сутність цієї Мирової угоди. Сторони підтверджують, що всі викладені умови цієї Мирової угоди відповідають їх реальному волевиявленню та інтересам і породжують настання наслідків, зазначених у тексті цієї Мирової угоди.

9. Уся інформація, викладена в цій Мировій угоді, сприймається Сторонами як повною мірою достовірна. Кожна Сторона окремо несе повну відповідальність за недостовірність інформації, яка зазначена у Мировій угоді.

10. Дана Мирова угода складена в трьох оригінальних примірниках, українською мовою по одному примірнику для кожної Сторони та один примірник для затвердження Івано-Франківським міським судом Івано-Франківської області, які мають однакову юридичну силу.

11. Дана Мирова угода набуває чинності з дня набрання законної сили ухвалою Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області про її затвердження у справі № 344/16305/21 і діє до повного виконання Сторонами своїх зобов`язань за нею.

10. Реквізити та підписи Сторін

Позивач: Відповідач:

ОСОБА_1

РНОКПП: НОМЕР_1

проживає за адресою: АДРЕСА_1

тел. НОМЕР_2

ОСОБА_2

Державне підприємство

«Карпатський експертно-технічний центр Держпраці»

код ЄДРПОУ: 20538693

адреса місцезнаходження: 76007,

м. Івано-Франківськ, вул. Максимовича, 15

тел. +38 (0342) 56-98-93

Керівник:

Олег Александрович

Відповідно до ч.1-4 ст. 207 ЦПК України, мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, що мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб.

Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу.

До ухвалення судового рішення у зв`язку з укладенням сторонами мирової угоди суд роз`яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін вчинити відповідні дії.

Укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією ж ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 255 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження в справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

До визнання судом мирової угоди сторонам роз`яснено вимоги ст.256 ЦПК України про наслідки закриття провадження по справі: у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Оскільки мирова угода, укладена між сторонами не суперечить вимогам закону та не порушує нічиїх прав і охоронюваних законом інтересів, то суд вважає, що таку мирову угоду слід визнати та на підставі п. 5 ч. 1 ст. 255 ЦПК України провадження в справі закрити.

Враховуючи наведене, керуючись п. 5 ч. 1 ст. 255, ст. ст. 259, 260 ЦПК України, суд-

У Х В А Л И В :

Визнати та затвердити укладену між ОСОБА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_1 (далі іменується - «Позивач») та державним підприємством «Карпатський експертно-технічний центр Держпраці», код ЄДРПОУ: 20538693, адреса місцезнаходження: 76007, м. Івано-Франківськ, вулиця Максимовича, 15 (далі іменується - «Відповідач»),мирову угоду про наступне:

МИРОВА УГОДА

на стадії судового розгляду справи № 344/16305/21

м. Івано-Франківськ 20 липня 2023 р.

Ми, ОСОБА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_1 (далі іменується - «Позивач») та державне підприємство «Карпатський експертно-технічний центр Держпраці», код ЄДРПОУ: 20538693, адреса місцезнаходження: 76007, м. Івано-Франківськ, вулиця Максимовича, 15 (далі іменується - «Відповідач»), що є сторонами у справі № 344/16305/21, яка знаходиться у провадженні судді Домбровської Г.В.Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області за позовом ОСОБА_1 до державного підприємства «Карпатський експертно-технічний центр Держпраці» про визнання припиненим (розірваним) трудового договору, стягнення компенсації за час затримки видачі копії наказу (розпорядження) про звільнення та трудової книжки, компенсації втрати частини доходу у зв`язку з порушенням строків їх виплати та порушенням умов трудового і колективного договору, та стягнення моральної шкоди, керуючись статями 207, 208 Цивільного процесуального кодексу України, з метою повного та остаточного врегулювання спору, що виник між Сторонами, домовились про укладення даної мирової угоди на таких умовах.

1.Сторони погодили, що державне підприємство «Карпатський експертно-технічний центр Держпраці» виплачує ОСОБА_1 , в якості компенсації у зв`язку з прийняттям роботодавцем неправомірних рішень

( за весь час затримки у видачі йому копії наказу (розпорядження) про звільнення з займаної посади та трудової книжки, порушення умов колективного договору ),сукупним платежем в розмірі 150 000 (сто п`ятдесят тисяч) гривень.

2.Сторони дійшли згоди, що з моменту повного виконання Відповідачем умов цієї Мирової угоди, ОСОБА_1 не матиме жодних претензій до державного підприємства «Карпатський експертно-технічний центр Держпраці» з приводу стягнення в якості компенсації грошових коштів, та підстав звільнення і пов`язаних з цимвидачею трудової книжки і наказу про звільнення, які виступають предметом судової справи № 344/16305/21, та після підписання Мирової угоди та повної виплати (отримання) компенсації у розмірі зазначеному в пункті 1 цієї угоди, без урахування будь-якого оподаткування, ОСОБА_1 відмовляється від заявленого позову у відповідності до положень пункту 1 частини 2 статті 49 Цивільного процесуального кодексу України.

3. У випадку оподаткування розміру виплаченої компенсації передбаченої пунктом 1 цієї мирової угоди, сторони погоджуються із тим, що усі оподаткування додатково сплачуються відповідачем (державне підприємство «Карпатський експертно-технічний центр Держпраці», код ЄДРПОУ: 20538693, адреса місцезнаходження: 76007, м. Івано-Франківськ, вулиця Максимовича, 15).

4. Сторони погоджують, що звільнення ОСОБА_1 проводиться з підстави передбаченої п. 1 ст. 36 КЗпП України, тобто за згодою сторін, датою звільнення є: 14.02.2021 року.

5.Судові витрати, понесені Сторонами у зв`язку із розглядом справи № 344/16305/21, кожна зі Сторін залишає за собою та не відшкодовує за рахунок іншої Сторони.

6. Зобов`язання по цій Мировій угоді повинні виконуватись належним чином і в установлений нею строк, одностороння відмова від виконання умов цієї Мирової угоди, а також одностороння зміна її умов не допускається.

7.Сторони заявляють, що ні в процесі укладення цієї Мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб, у тому числі й держави.

8.Сторони даної Мирової угоди повністю усвідомлюють умови, мету та сутність цієї Мирової угоди. Сторони підтверджують, що всі викладені умови цієї Мирової угоди відповідають їх реальному волевиявленню та інтересам і породжують настання наслідків, зазначених у тексті цієї Мирової угоди.

9.Уся інформація, викладена в цій Мировій угоді, сприймається Сторонами як повною мірою достовірна. Кожна Сторона окремо несе повну відповідальність за недостовірність інформації, яка зазначена у Мировій угоді.

10. Дана Мирова угода складена в трьох оригінальних примірниках, українською мовою по одному примірнику для кожної Сторони та один примірник для затвердження Івано-Франківським міським судом Івано-Франківської області, які мають однакову юридичну силу.

11.Дана Мирова угода набуває чинності з дня набрання законної сили ухвалою Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області про її затвердження у справі № 344/16305/21 і діє до повного виконання Сторонами своїх зобов`язань за нею.

10. Реквізити та підписи Сторін

Позивач: Відповідач:

ОСОБА_1

РНОКПП: НОМЕР_1

проживає за адресою: АДРЕСА_1

тел. НОМЕР_2

ОСОБА_2

Державне підприємство

«Карпатський експертно-технічний центр Держпраці»

код ЄДРПОУ: 20538693

адреса місцезнаходження: 76007,

м. Івано-Франківськ, вул. Максимовича, 15

тел. +38 (0342) 56-98-93

Керівник:

Олег Александрович

Дана мирова угода набирає чинності та ознак рішення суду з моменту її затвердження судом.

У разі невиконання затвердженої судом мирової угоди ухвала суду про затвердження мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень.

Провадження в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства " Карпатський експертно-технічний центр Держпраці" про визнання припиненим (розірваним) трудового договору, стягнення середнього заробітку за весь час затримки видачі трудової книжки та копії наказу ( розпорядження) про звільнення , а також належних працівнику до виплат сум від підприємства, грошової компенсації за всі невикористані дні щорічної відпустки, компенсації втрати частини доходу у зв"язку з порушенням строків їх виплати, матеріальної допомоги на оздоровлення до відпустки, заохочувальної виплати до ювілейної дати 60 років з дня народження, вихідної допомоги, стягнення моральної шкоди,-закрити.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подачі апеляційної скарги.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається через Івано-Франківський міський суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Домбровська Г.В.

Дата ухвалення рішення10.08.2023
Оприлюднено14.08.2023
Номер документу112766756
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про виплату заробітної плати

Судовий реєстр по справі —344/16305/21

Ухвала від 10.08.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Домбровська Г. В.

Ухвала від 31.03.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Домбровська Г. В.

Ухвала від 21.10.2021

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Домбровська Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні