Ухвала
від 11.08.2023 по справі 449/1213/21
ПЕРЕМИШЛЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 449/1213/21

У Х В А Л А

"11" серпня 2023 р.

Перемишлянський районний суд Львівської області в складі:

головуючого судді Савчак А.В.,

секретаря Винницька А.Р.,

представника позивача Кульчицького О.С.,

третьої особи ОСОБА_1 ,

розглядаючи у судовому засіданні в залі суду в м. Перемишляни клопотання представника позивача про заміну відповідача та залучення третьої особи в справі за позовом ОСОБА_2 до відділу освіти Перемишлянської районної державної адміністрації Львівської області та Дунаївського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Перемишлянської міської ради Львівського району Львівської області, третя особа на стороні відповідача ОСОБА_1 про відшкодування моральної шкоди,-

ВСТАНОВИВ:

11.08.2023 року в судове засідання з`явився представник позивача ОСОБА_3 та третя особа на стороні відповідача ОСОБА_1 .

Представник позивача, просив суд розглянути та задоволити його клопотання подане 06.04.2023 року про залучення третьої особи та заміну відповідача. Пояснив, що під час розгляду даної справи ним було зроблено ряд адвокатських запитів, відповідно до яких він дізнався, що відповідача «Відділу освіти Перемишлянської районної державної адміністрації Львівської області» вже не існує реєстрація такої юридичної особи припинена. Його правонаступником є Львівська районна державна адміністрація (на даний час Львівська районна військова адміністрацію). З огляду на це, відділу освіти Перемишлянської районної державної адміністрації Львівської області слід замінити на Львівська районна державна адміністрація (на даний час Львівська районна військову адміністрацію). Окрім того, у зв`язку з заміною засновника у Дунаївського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів з Перемишлянської районної ради на Перемишлянську міську раду, - представник позивача просив залучити до даної справи ще третю особу Перемишлянську міську раду.

Третя особа, ОСОБА_1 проти клопотання заперечила. Пояснила, що Дунаївський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів немає жодного відношення до Львівської районної військової адміністрації. Він фінансується і підзвітний відділу освіти, молоді і спорту виконавчого комітету Перемишлянської міської ради.

Заслухавши думку учасників справи, дослідивши надані представником позивача документи та дані з Єдиного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань суд приходить до таких висновків.

З наданих представником ОСОБА_3 документів та даних з Єдиного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань вбачається, що на даний час такої юридичної особи, як Відділ освіти Перемишлянської районної державної адміністрації Львівської області не існує (дата запису про державну реєстрацію припинення юридичної особи 21.12.2021 р.). На момент надходження даного позову (07.09.2021 р.) така юридична особа існувала. Під час розгляду справи Інформації про припинення такої до суду не надходило.

Згідно копії розпорядження №6 від 13.01.2021 року Львівська районна державна адміністрація Львівської області є правонаступником , зокрема, Відділу освіти Перемишлянської РДА Львівської області.

Відповідно до п. 2 Указу Президента №68/2022 від 24 лютого 2022 року «Про утворення військових адміністрацій» на базі існуючих районних державних адміністрацій відповідні районні військові адміністрації.

На час розгляду клопотання дані з Єдиного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань містять інформацію лише про Львівську РДА. Інформація про Львівську районну військову адміністрацію в Реєстрі відсутня.

З огляду на вищевикладене, клопотання представника позивача про заміну відповідача (Відділу освіти Перемишлянської районної державної адміністрації Львівської області) на Львівську районну державна адміністрація Львівської області слід задоволити, оскільки статус первинного відповідача є припиненим, а такий має правонаступника.

Щодо залучення Перемишлянської міської ради Львівської області як третьої особи, - то у задоволенні такого клопотання слід відмовити з огляду на наступне.

Про передачу освітніх закладів в комунальну власність Перемишлянської міської ради, представник позивача та суд дізнався з моменту отримання відзиву на позовну заяву відділу освіти (до суду такий надійшов 29.11.2021 р.). На цей час справа перебувала на стадії підготовчого судового засідання. В первинному позові позивач та його представник попереднього засновника Перемишлянську районну раду не залучали. Відповідно до ч.1 ст.53 ЦПК України третя особа може бути залучена до справи до початку першого судового засідання. На даний час справа перебуває на стадії судового розгляду. Досліджені письмові докази та допитано позивача.

З огляду на вищевикладене, керуючись ч.3 ст.51 та ч.1 ст.53 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача про заміну відповідача та залучення третьої особи задоволити частково.

Залучити замість Відділу освіти Перемишлянської районної державної адміністрації Львівської області в якості співвідповідача Львівську районну адміністрацію Львівської області (ЄДРПОУ 44046683, 79008, Львівська область, м.Львів, вул. Винниченка,18).

Зобов`язати позивача та його представника надати копію позовної заяви з додатками для залученого співвідповідача.

Оголосити перерву в судовому засіданні до 14 год.30 хв. 22 вересня 2023 року.

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів надіслати залученому співвідповідачу - Львівські районні адміністрації Львівської області.

Визначити залученому відповідачі п`ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі для подання відзиву на позовну заяву. Роз`яснити йому право протягом зазначеного строку надіслати суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч.4 ст.178 ЦПК України одночасно з надісланням відзиву до суду копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Залучений судом співвідповідач вправі пред`явити зустрічний позов у строк визначений для подання відзиву.

Визначити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, а відповідачу п`ятиденний строк з дня його отримання для подання заперечення.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі Судової влади України в мережі Інтернет - http://court.gov.ua/sud1315.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

ССуддя: А. В. Савчак

Дата ухвалення рішення11.08.2023
Оприлюднено14.08.2023
Номер документу112772467
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —449/1213/21

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Перемишлянський районний суд Львівської області

Савчак А. В.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Перемишлянський районний суд Львівської області

Савчак А. В.

Ухвала від 26.01.2024

Цивільне

Перемишлянський районний суд Львівської області

Савчак А. В.

Ухвала від 09.11.2023

Цивільне

Перемишлянський районний суд Львівської області

Савчак А. В.

Ухвала від 11.08.2023

Цивільне

Перемишлянський районний суд Львівської області

Савчак А. В.

Ухвала від 06.07.2023

Цивільне

Перемишлянський районний суд Львівської області

Савчак А. В.

Ухвала від 09.02.2023

Цивільне

Перемишлянський районний суд Львівської області

Савчак А. В.

Ухвала від 09.02.2023

Цивільне

Перемишлянський районний суд Львівської області

Савчак А. В.

Ухвала від 05.01.2023

Цивільне

Перемишлянський районний суд Львівської області

Савчак А. В.

Постанова від 06.12.2022

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ніткевич А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні