Ухвала
від 09.08.2023 по справі 161/4847/23
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/4847/23

Провадження № 2-о/161/178/23

У Х В А Л А

про залучення заінтересованої особи

09 серпня 2023 року Луцький міськрайонний суд Волинської областів складі:

головуючого судді Олексюка А.В.,

присяжних Форманюк Н.Ю., Антонюк Л.Є.,

при секретарі судових засідань Гичці М.В.,

за участю заявника ОСОБА_1 ,

представника заявника ОСОБА_2 ,

представника заінтересованої особи

Управління охорони здоров`я Луцької міської ради Демчук Н.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Луцьку цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , особа, щодо якої вирішується питання про визнання недієздатним - ОСОБА_3 , заінтересована особа - Управління охорони здоров`я Луцької міської ради, про визнання фізичної особи недієздатною,-

В С Т А Н О В И В :

27.03.2023 до суду надійшла заява ОСОБА_1 , особа, щодо якої вирішується питання про визнання недієздатним - ОСОБА_3 , заінтересована особа - Управління охорони здоров`я Луцької міської ради, про визнання фізичної особи недієздатним.

Від представника заявника адвоката Булат Ю.В. 26.07.2023 надійшло клопотання про заміну заінтересованої особи Управління охорони здоров`я Луцької міської ради на Управління освіти, культури, молоді, спорту, соціального захисту та охорони здоров`я Горохівської міської ради, оскільки ОСОБА_3 з 04.08.2020 зареєстрований в установі за адресою: м. Горохів, вул. Паркова, буд.22.

Заявник та представник заявника в судовому засіданні клопотання підтримали.

Представник заінтересованої особи - не заперечувала.

Вивчивши матеріали справи, заслухавши думку сторін, суд приходить до наступного висновку.

Згідно ч.3 ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом. Справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Частиною 4 статті 294 ЦПК України передбачено, що справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Частиною 1статті 299 ЦПК Українипередбачено, що справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, та представника органу опіки та піклування.

Згідно з ч. 1 ст. 60 ЦК України суд встановлює опіку над фізичною особою у разі визнання її недієздатною і призначає опікуна за поданням органу опіки та піклування.

Згідно ст.62 ЦК України, опіка або піклування встановлюються за місцем проживання фізичної особи, яка потребує опіки чи піклування, або за місцем проживання опікуна чи піклувальника.

Судом встановлено, що місце реєстрації та проживання особи, що визнається недієздатною ОСОБА_3 - АДРЕСА_1 , а місцем реєстрації заявника ОСОБА_1 АДРЕСА_2 .

Зважаючи на зазначені обставини, суд приходить до висновку, що до участі в справі за заявою ОСОБА_1 , особа, щодо якої вирішується питання про визнання недієздатним - ОСОБА_3 , заінтересована особа - Управління охорони здоров`я Луцької міської ради, про визнання фізичної особи недієздатною слід залучити в якості заінтересованої особи також Управління освіти, культури, молоді, спорту, соціального захисту та охорони здоров`я Горохівської міської ради.

Керуючись ст. ст. 260, 294 ЦПК України, суд -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання представника заявника задовольнити частково.

Залучити в якості заінтересованої особи в цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , особа, щодо якої вирішується питання про визнання недієздатним - ОСОБА_3 , заінтересована особа - Управління охорони здоров`я Луцької міської ради, про визнання фізичної особи недієздатною - Управління освіти, культури, молоді, спорту, соціального захисту та охорони здоров`я Горохівської міської ради (45701, Волинська область, м. Горохів, вул. Шевченка, буд. 17).

Судове засідання відкласти на 10год.00хв.13вересня 2023р. в приміщенні Луцького міськрайонного суду, за адресою: м. Луцьк, вул. Конякіна, 3, про що повідомити осіб, які беруть участь у справі.

Направити заінтересованій особі копію заяви з копіями доданих до неї документів.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву) є правом учасників справи. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу занаявними матеріалами.

Ухвала оскарженню не підлягає .

Суддя Луцького міськрайонного суду А.В. Олексюк

Присяжні Н.Ю. Форманюк

Л.Є. Антонюк

Дата ухвалення рішення09.08.2023
Оприлюднено14.08.2023
Номер документу112774693
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —161/4847/23

Рішення від 03.11.2023

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Олексюк А. В.

Рішення від 03.11.2023

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Олексюк А. В.

Ухвала від 09.08.2023

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Олексюк А. В.

Ухвала від 10.07.2023

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Олексюк А. В.

Ухвала від 28.04.2023

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Олексюк А. В.

Ухвала від 30.03.2023

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Олексюк А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні