Ухвала
від 10.08.2023 по справі 935/1899/23
КОРОСТИШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Коростишівський районний суд Житомирської області

Справа № 935/1899/23

Провадження № 2/935/508/23

У Х В А Л А

10 серпня 2023 року м.Коростишів

Коростишівський районний суд Житомирської області в складі:

головуючого - судді Янчук В.В.,

за участі секретаря судових засідань - Кумечко С.М.,

розглянувши у підготовчому засіданні у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Старосілецької сільської ради про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини , клопотання позивача про залучення співвідповідачів, -

У С Т А Н О В И В :

Позивач ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом до відповідача Старосілецької сільської ради про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

В підготовче засідання позивач ОСОБА_1 не з`явились. Про час та місце проведення підготовчого засідання повідомлена належним чином. До суду, позивач подала клопотання, відповідно до якого просила залучити до участі в справі в якості співвідповідачів ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та відкласти підготовче засідання, клопотання підтримує та просить його задовольнити.

В підготовче засідання відповідач Старосілецька сільська рада свого представника не направили, про час та місце розгляду справи повідомлені належним чином. До суду направили заяву, відповідно до якої просили здійснювати розгляд справи за їх відсутності. Відзив відносно позовних вимог не подавали, інших заяв та клопотань не надходило.

Суд, розглянувши заявлене клопотання позивача, перевіривши матеріали справи дійшов до наступного висновку.

Відповідно до п.4 ч.2ст.197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд, зокрема вирішує питання про залучення у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

Відповідно до ч.1,2,4 ст.51 ЦПК Українисуд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження залучити до участі у ній співвідповідача. Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала.

Відповідно до ч. 1ст. 52 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, залучити до участі у ній співвідповідача.

З врахуванням вимогст. 51 ЦПК України, до участі в даній справі слід залучити ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 в якості співвідповідачів, оскільки рішення в даній справі може впливати на їх права та обов`язки.

Згідно ч. 4ст. 51 ЦПК України, про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Згідно ч. 7ст. 178 ЦПК України, відзив подається в строк, встановлений судом, який не може бути меншим п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Суд має встановити такий строк подання відзиву, який дозволить відповідачу підготувати його та відповідні докази, а іншим учасникам справи - отримати відзив не пізніше першого підготовчого засідання у справі.

Згідно п. 2 ч. 2ст. 198 ЦПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

Оскільки до участі у справі залучено вказаних вище осіб в якості співвідповідачів та залученим співвідповідачам необхідно скерувати матеріали позовної заяви з даною ухвалою для подання відзиву на позов, а тому враховуючи вищенаведене та відповідно до вимог п. 2 ч. 2ст. 198 ЦПК України, підготовче судове засідання слід відкласти.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст.51,53,54,197, 260 ЦПК України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання позивача ОСОБА_1 - задовольнити.

Залучити у цивільній справі за ОСОБА_1 до Старосілецькоїсільської радипро визначеннядодаткового строкудля поданнязаяви проприйняття спадщини співвідповідачів:

- ОСОБА_2 ( місце проживання: с. Кам`яний Брід, Житомирського району Житомирської області);

- ОСОБА_3 ( місце проживання: с. Торчин, Житомирського району Житомирської області);

- ОСОБА_4 ( місце проживання: АДРЕСА_1 );

- ОСОБА_5 (місце проживання : АДРЕСА_2 ).

Відкласти підготовче судове засідання у даній цивільній справі на 10 год. 30 хв. 06 жовтня 2023 року.

Для подання відзиву та відповідних доказів встановити співвідповідачам ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 15-ти денний строк, із дня вручення копії даної ухвали та роз`яснити, що копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

У разі ненадання співвідповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8ст. 178 ЦПК України).

Позивач протягом десяти днів з дня отримання відзиву на позовну заяву має право подати до суду відповідь на відзив. Одночасно з надісланням відповіді на відзив до суду, її копію та додані документи позивач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи.

Заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань та аргументів можуть бути подані відповідачем, співвідповідачами до суду протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив. Одночасно з надісланням заперечень до суду, їх копію та доданих документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи.

Копію ухвали направити сторонам, а співвідповідачам ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 з копією позовної заяви та доданими додатками.

В підготовче засідання викликати сторони.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Янчук.

СудКоростишівський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення10.08.2023
Оприлюднено14.08.2023
Номер документу112774979
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —935/1899/23

Рішення від 28.11.2023

Цивільне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Янчук В. В.

Ухвала від 06.10.2023

Цивільне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Янчук В. В.

Ухвала від 10.08.2023

Цивільне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Янчук В. В.

Ухвала від 20.06.2023

Цивільне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Янчук В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні