Ухвала
від 14.08.2023 по справі 485/783/23
СНІГУРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №485/783/23

Провадження № 2/485/232/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 серпня 2023 року м.Снігурівка

Суддя Снігурівського районного суду Миколаївської області Квєтка І.А., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Киселівської селищної ради Миколаївського (Снігурівського) району Миколаївської області, третя особа: Вітовська Державна нотаріальна контора Миколаївської області, про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування,

встановив:

08 серпня 2023 року позивач через свого представника ОСОБА_2 звернулася до суду з вказаним позовом, в якому просить визнати за нею право власності земельну ділянку площею 4,06 га, розташовану на території Киселівської сільської ради Снігурівського (Миколаївського) району Миколаївської області, у порядку спадкування після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , посилаючись на відмову нотаріуса в оформленні спадкових прав за наявності виправлень в кадастровому номері земельної ділянки у Державному акті на право власності на земельну ділянку, виданому на ім`я спадкодовця.

Заява подана з додержанням вимог ст.175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду. Підстав для залишення заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження немає.

Вважаю, що є підстави для прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі, розгляд якої здійснювати за правилами загального позовного провадження.

На виконання вимог, передбачених ч.1 ст.189 ЦПК України, розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання у справі.

З метою повного і всебічного розгляду справи, перевірки зазначених позивачем обставин щодо спадкування прав на нерухоме майно, суд вважає за можливе витребувати у Вітовської Державної нотаріальної контори Миколаївської області копію спадкової справи після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Керуючись ст.11, 175-177,187,189-193, 199, 260, 261 ЦПК України, суд

постановив:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Киселівської селищної ради Миколаївського (Снігурівського) району Миколаївської області, третя особа: Вітовська Державна нотаріальна контора Миколаївської області, про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Проведення підготовчого засідання призначити на 29 серпня 2023 року о 13:00 в приміщенні Снігурівського районного суду Миколаївської області за адресою: 57303, Миколаївська область, м.Снігурівка, вул.імені генерала Плієва І.О., 69.

Направити відповідачу та третій особі копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів та встановити строк відповідачу для подачі відзиву на позовну заяву - протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, третій особі для надання пояснень або заперечень - до початку підготовчого судового засідання.

Позивач має право подати суду відповідь на відзив протягом п`яти днів з дня його отримання.

Відповідач має право подати заперечення протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив.

Витребувати у Вітовської Державної нотаріальної контори Миколаївської області копію спадкової справи після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1

Копію ухвали надіслати учасникам судового розгляду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою https://sn.mk.court.gov.ua/sud1422/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І. А. Квєтка

СудСнігурівський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення14.08.2023
Оприлюднено15.08.2023
Номер документу112796103
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: визнання права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —485/783/23

Рішення від 03.10.2023

Цивільне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Квєтка І. А.

Ухвала від 14.08.2023

Цивільне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Квєтка І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні