Ухвала
від 14.08.2023 по справі 363/633/22
ВИШГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"14" серпня 2023 р. Справа № 363/633/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 серпня 2023 року Вишгородський районний суд Київської області в складі:

головуючого - судді ОСОБА_1 ,

секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали за поданням провідного інспектора Вишгородського районного відділу № 1 філії Державної установи «Центр пробації» у місті Києві та Київської області ОСОБА_3 , затверджене начальником Вишгородського районного відділу № 1 філії Державної установи «Центр пробації» у місті Києві та Київської області ОСОБА_4 про звільнення від відбування покарання у зв`язку з закінченням іспитового строку у відношенні ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , українця, громадянина України, уродженця м. Вишгород Київської області, з середньою освітою, проживаючого та зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , не одруженого, працюючого в ТОВ «Вольф» на посаді оператора, засудженого 27.07.2022 року вироком Вишгородського районного суду Київської області за ч. 3 ст.15 ч. 3 ст. 185 КК України до покарання у виді 3 років позбавлення волі та на підставі статті 75 КК України звільнений від відбування призначеного покарання з іспитовим строком 1 рік,-

ВСТАНОВИВ :

ОСОБА_5 засуджений 27.07.2022 року вироком Вишгородського районного суду Київської області за ч. 3 ст.15 ч. 3 ст. 185 КК України до покарання у виді 3 років позбавлення волі та на підставі статті 75 КК України звільнений від відбування призначеного покарання з іспитовим строком 1 рік.

Провідний інспектор Вишгородського районного відділу № 1 філії Державної установи «Центр пробації» у місті Києві та Київської області ОСОБА_3 звернувся до суду з поданням, затверджене начальником Вишгородського районного відділу № 1 філії Державної установи «Центр пробації» у місті Києві та Київської області ОСОБА_4 про звільнення ОСОБА_5 від призначеного покарання у зв`язку з закінченням іспитового строку, посилаючись на те, засуджений обов`язки покладені на нього судом виконав в повному обсязі, вчасно з`являвся на реєстрацію до Вишгородського районного відділу № 1 філії Державної установи «Центр пробації» у місті Києві та Київської області, до кримінальної та адміністративної відповідальності не притягувався під час відбування іспитового строку.

Прокурор в судове засідання не з`явився, повідомлений належним чином.

Представник Вишгородського районного відділу № 1 філії Державної установи «Центр пробації» у місті Києві та Київської області в судове засідання не з`явилася, подала до суду заяву, в якій подання підтримала, просила його задовольнити та розгляд справи проводити без її участі..

Засуджений в судове засідання не з`явився, подав до суду заяву, в якій просив подання задовольнити, розгляд справи проводити без його участі.

Відповідно до ч. 5 ст. 539 КПК України, неприбуття в судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про місце та час розгляду клопотання (подання), не перешкоджає проведенню судового розгляду, крім випадків, коли їх участь визнана судом обов`язковою або особа повідомила про поважні причини неприбуття.

Оскільки неявка прокурора, представника органу пробації та засудженого не перешкоджає розгляду подання, суд вважає за можливим проводити судове засідання без їх участі.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає, що подання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Встановлено, що ОСОБА_5 засуджений 27.07.2022 року вироком Вишгородського районного суду Київської області за ч. 3 ст.15 ч. 3 ст. 185 КК України до покарання у виді 3 років позбавлення волі та на підставі статті 75 КК України звільнений від відбування призначеного покарання з іспитовим строком 1 рік.

Вирок суду набрав законної сили 30.08.2022 року.

Відповідно до частини 1 статті 78 КК України після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового кримінального правопорушення, звільняється судом від призначеного йому покарання.

Згідно пункту 9 частини 1 статті 537, пункту 3 частини 2 статті 539 КПК України, суд має право вирішити питання про звільнення від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку.

Враховуючи, що засуджений обов`язки покладені на нього судом виконував, нових кримінальних та адміністративних правопорушень не вчиняв, та іспитовий строк на даний час закінчився, суд приходить до висновку про наявність визначених законом підстав для задоволення подання про звільнення ОСОБА_5 від призначеного покарання.

Керуючись ст. 78 КК України, ст. ст. 537, 539 КПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Подання задовольнити.

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , засудженого 27.07.2022 року вироком Вишгородського районного суду Київської області за ч. 3 ст.15 ч. 3 ст. 185 КК України до покарання у виді 3 років позбавлення волі та на підставі статті 75 КК України звільнений від відбування призначеного покарання з іспитовим строком 1 рік - звільнити від відбування призначеного покарання.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду протягом семи днів з дня її проголошення.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.08.2023
Оприлюднено15.08.2023
Номер документу112804048
СудочинствоКримінальне
Сутьзвільнення від відбування покарання у зв`язку з закінченням іспитового строку у відношенні ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , українця, громадянина України, уродженця м. Вишгород Київської області, з середньою освітою, проживаючого та зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , не одруженого, працюючого в ТОВ «Вольф» на посаді оператора, засудженого 27.07.2022 року вироком Вишгородського районного суду Київської області за ч. 3 ст.15 ч. 3 ст. 185 КК України до покарання у виді 3 років позбавлення волі та на підставі статті 75 КК України звільнений від відбування призначеного покарання з іспитовим строком 1 рік

Судовий реєстр по справі —363/633/22

Ухвала від 14.08.2023

Кримінальне

Вишгородський районний суд Київської області

Баличева М. Б.

Вирок від 27.07.2022

Кримінальне

Вишгородський районний суд Київської області

Баличева М. Б.

Ухвала від 04.07.2022

Кримінальне

Вишгородський районний суд Київської області

Баличева М. Б.

Ухвала від 10.02.2022

Кримінальне

Вишгородський районний суд Київської області

Баличева М. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні