Ухвала
від 14.08.2023 по справі 320/10706/23
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про виправлення описки в судовому рішенні

14 серпня 2023 року м.Київ №320/10706/23

Суддя Київського окружного адміністративного суду Лисенко В.І., розглянувши питання про виправлення описки у межах адміністративної справи за позовом ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення виконавчого комітету Фастівської міської ради Київської області, третя особа: Департамент цивільного захисту, оборони та взаємодії з правоохоронними органами Київської обласної державної адміністрації про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернувся ОСОБА_1 з позовом до Управління соціального захисту населення Фастівської районної державної адміністрації Київської області, у якому просить суд:

- визнати дії Управління соціального захисту населення Фастівської районної державної адміністрації Київської області щодо відмови ОСОБА_1 у встановленні статусу інваліда війни та видачі посвідчення інваліда війни протиправними;

- зобов`язати Управління соціального захисту населення Фастівської районної державної адміністрації Київської області встановити ОСОБА_1 статус інваліда війни та видати посвідчення.

За результатами розгляду позовної заяви, рішенням Київського окружного адміністративного суду м.Києва від 09.08.2023 адміністративний позов задоволено: визнано протиправними дії Управління соціального захисту населення виконавчого комітету Фастівської міської ради Київської області щодо відмови ОСОБА_1 у встановленні статусу інваліда війни та видачі посвідчення інваліда війни протиправними; зобов`язано Управління соціального захисту населення виконавчого комітету Фастівської міської ради Київської області (код ЄДРПОУ - 03193620, вул.Небесної Сотні, 8, м.Фастів, 08500) встановити ОСОБА_1 (РНОКПП - НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ) статус інваліда війни та видати відповідне посвідчення.

Однак, під час внесення ухвали до ЄДРСР, судом було допущено технічну описку у назві відповідача.

Відповідно до статті 253 КАС України, суд, який постановив судове рішення, може з власної ініціативи або за заявою учасника справи чи іншої заінтересованої особи виправити допущені в судовому рішенні цього суду описки, очевидні арифметичні помилки незалежно від того, набрало судове рішення законної сили чи ні.

Згідно з частиною другою статті 253 КАС України, питання про внесення виправлень суд може вирішити в порядку письмового провадження. У разі необхідності суд може розглянути питання внесення виправлень у судове рішення в судовому засіданні з повідомленням учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

Зважаючи на очевидність описки, суд дійшов висновку про відсутність потреби у заслуховуванні пояснень сторін, а тому вирішив у силу частини першої статті 253 КАС України питання про внесення виправлення у рішенні суду здійснювати у порядку письмового провадження.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про наявність підстав для виправлення описки у рішенні Київського окружного адміністративного суду від 09.08.2023 у справі №320/10706/23 шляхом зазначення у тексті рішення вірної назви відповідача - Управління соціального захисту населення виконавчого комітету Фастівської міської ради Київської області замість не вірної назви - Управління соціального захисту населення Фастівської міської ради Київської області у відповідних відмінках.

Керуючись статтями 243, 248, 253 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

Виправити описку, допущену у рішенні Київського окружного адміністративного суду від 09.08.2023 у справі №320/10706/23.

Замінити у тексті рішення невірну назву відповідача "Управління соціального захисту населення Фастівської міської ради Київської області" на вірну назву "Управління соціального захисту населення виконавчого комітету Фастівської міської ради Київської області" у відповідних відмінках.

Копію ухвали надіслати (видати) особам, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або у судовому засіданні у разі неявки учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Суддя Лисенко В.І.

Дата ухвалення рішення14.08.2023
Оприлюднено16.08.2023
Номер документу112808334
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —320/10706/23

Ухвала від 14.08.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лисенко В.І.

Рішення від 09.08.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лисенко В.І.

Ухвала від 24.07.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лисенко В.І.

Ухвала від 10.07.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лисенко В.І.

Ухвала від 12.06.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лисенко В.І.

Ухвала від 11.04.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лисенко В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні