Ухвала
від 29.03.2023 по справі 369/7520/22
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 369/7520/22

Провадження №2/369/1760/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29.03.2023 року м. Київ

Києво-Святошинський районний суд Київської області у складі:

головуючої судді Дубас Т.В.,

при секретарі Житар А.А.,

за участю представника позивача Юрчук В.В.

представника відповідача

ОСОБА_2 Кириєнко О.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання представника відповідача ОСОБА_2 - адвоката Кириєнко Оксани Олексадрівни про витребування доказів по цивільну справу за позовом Боярської міської ради Фастівського району Київської області, яка діє в інтересах неповнолітніх дітей ОСОБА_4 та ОСОБА_5 до ОСОБА_2 , ОСОБА_6 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів,

УСТАНОВИВ:

В провадженні Києво-Святошинського районного суду Київської області перебуває цивільна справа за позовом Боярської міської ради Фастівського району Київської області, яка діє в інтересах неповнолітніх дітей ОСОБА_4 та ОСОБА_5 до ОСОБА_2 , ОСОБА_6 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів.

Представник відповідача ОСОБА_2 - адвокат Кириєнко Оксана Олексадрівна подала до суду клопотання про витребування доказів. Просила суд витребувати у Києво-Святошинського районного суду Київської області (код ЄДРПОУ 02892161, адреса: 03170, м. Київ, вул. Мельниченка, 1) матеріали цивільної справи № 369/15238/18 за позовом Бучанської районної державної адміністрації Київської області в інтересах дітей ОСОБА_4 , ОСОБА_5 до ОСОБА_6 , ОСОБА_2 , треті особи: Служба у справах дітей Бучанської районної державної адміністрації Київської області, Київський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей "Отчий дім", Києво-Святошинська окружна прокуратура, ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , про позбавлення батьківських прав, стягнення аліментів та за зустрічним позовом ОСОБА_6 , ОСОБА_2 до Бучанської районної державної адміністрації Київської області в інтересах дітей ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , треті особи: Служба у справах дітей Бучанської районної державної адміністрації Київської області, Київський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей "Отчий дім", Києво-Святошинська окружна прокуратура, ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , про скасування усиновлення.

У судове засідання 29.03.2023 представник позивача з`явилася, залишила питання щодо витребування доказів на розсуд суду.

Представник відповідача в судовому засіданні клопотання про витребування доказів підтримала та просила суд задовольнити.

Суд, дослідивши матеріали цивільної справи, приходить до наступних висновків.

Відповідно до п. 4 ч. 5 ст. 12 ЦПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ч.1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Зважаючи на вищенаведене суд приходить до висновку, що для повного та всебічного розгляду справи необхідно задовольнити клопотання представника відповідача про витребування доказів.

На підставі викладеного та керуючись ст. 12, 84, 258-261 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника відповідача ОСОБА_2 - адвоката Кириєнко Оксани Олексадрівни про витребування доказів по цивільну справу за позовом Боярської міської ради Фастівського району Київської області, яка діє в інтересах неповнолітніх дітей ОСОБА_4 та ОСОБА_5 до ОСОБА_2 , ОСОБА_6 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів - задовольнити.

Витребувати у Києво-Святошинського районного суду Київської області (код ЄДРПОУ 02892161, адреса: 03170, м. Київ, вул. Мельниченка, 1) матеріали цивільної справи № 369/15238/18 за позовом Бучанської районної державної адміністрації Київської області в інтересах дітей ОСОБА_4 , ОСОБА_5 до ОСОБА_6 , ОСОБА_2 , треті особи: Служба у справах дітей Бучанської районної державної адміністрації Київської області, Київський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей "Отчий дім", Києво-Святошинська окружна прокуратура, ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , про позбавлення батьківських прав, стягнення аліментів та за зустрічним позовом ОСОБА_6 , ОСОБА_2 до Бучанської районної державної адміністрації Київської області в інтересах дітей ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , треті особи: Служба у справах дітей Бучанської районної державної адміністрації Київської області, Київський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей "Отчий дім", Києво-Святошинська окружна прокуратура, ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , про скасування усиновлення.

Дані матеріали належним чином завірені направити на адресу суду за адресою: вул. Мельниченка, 1 м. Київ, 03170.

Роз`яснити, що відповідно до ст.84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала підлягає негайному виконанню з дня її постановлення.

Суддя: Тетяна ДУБАС

Дата ухвалення рішення29.03.2023
Оприлюднено16.08.2023
Номер документу112819254
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав та стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —369/7520/22

Постанова від 03.04.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мостова Галина Іванівна

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мостова Галина Іванівна

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мостова Галина Іванівна

Ухвала від 07.11.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мостова Галина Іванівна

Рішення від 15.08.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Рішення від 15.08.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Ухвала від 14.06.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Ухвала від 14.06.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Ухвала від 29.03.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Ухвала від 06.04.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні