Ухвала
від 16.11.2023 по справі 369/7520/22
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

справа № 369/7520/22

головуючий у суді І інстанції Дубас Т.В.

провадження № 22-ц/824/16369/2023

суддя-доповідач у суді ІІ інстанції Мостова Г.І.

УХВАЛА

16 листопада 2023 року м. Київ

Київський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого судді: Мостової Г.І.,

суддів: Березовенко Р.В., Лапчевської О.Ф.,

вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою представника ОСОБА_1 , ОСОБА_2 - адвоката Кириєнко Оксани Олександрівни на рішення Києво-Святошинського районного суду Київської області від 15 серпня 2023 року

у справі за позовом Боярської міської ради Фастівського району Київської області, яка діє в інтересах неповнолітньої дитини ОСОБА_3 до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів, -

в с т а н о в и в :

Рішенням Києво-Святошинського районного суду Київської області від 15 серпня 2023 року позов Боярської міської ради Фастівського району Київської області, яка діє в інтересах неповнолітньої дитини ОСОБА_3 , задоволено частково.

Відібрано неповнолітню дитину ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від матері ОСОБА_1 та батька ОСОБА_2 та передано неповнолітнього ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , Службі у справах дітей виконавчого комітету Боярської міської ради, Фастівського району Київської області.

Стягнуто з ОСОБА_1 на користь Служби у справах дітей виконавчого комітету Боярської міської ради, Фастівського району Київської області аліменти на утримання ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у розмірі 1/4 частини від усіх видів заробітку доходу, але не менше 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку до досягнення дитиною повноліття, починаючи з 18 серпня 2022 року.

Стягнуто з ОСОБА_2 на користь на користь Служби у справах дітей виконавчого комітету Боярської міської ради, Фастівського району Київської області аліменти, на утримання ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у розмірі 1/4 частини від усіх видів заробітку доходу, але не менше 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку до досягнення дитиною повноліття, починаючи з 18 серпня 2022 року.

У задоволенні решти позовних вимог відмовлено.

Не погоджуючись з рішенням суду першої інстанції, представник ОСОБА_1 , ОСОБА_2 - адвокат Кириєнко О.О. подала апеляційну скаргу, у якій просить:

скасувати рішення Києво-Святошинського районного суду Київської області від 15 серпня 2023 року та ухвалити нове судове рішення, яким відмовити у задоволенні позовних вимог Боярської міської ради Фастівського району Київської області та не відбирати неповнолітнього ОСОБА_3 у батьків;

надати можливість батькам налагодити зв`язок із дитиною та зобов`язати Службу у справах дітей виконавчого комітету Боярської міської ради надати повну інформація про місцезнаходження ОСОБА_3 із зазначенням актуальних засобів зв`язку із ним.

Одночасно представником відповідачів заявлене клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження рішення суду першої інстанції.

Ухвалою Київського апеляційного суду від 07 листопада 2023 року апеляційну скаргу представника ОСОБА_1 , ОСОБА_2 - адвоката Кириєнко Оксани Олександрівни залишено без руху та надано строк для усунення недоліків, а саме: надання квитанції на підтвердження сплати судового збору кожним відповідачем у розмірі 2 977 грн 20 коп.

Копія указаної ухвали направлена представнику відповідачів 09 листопада 2023 року на електронну адресу.

10 листопада 2023 року на електронну пошту Київського апеляційного суду надійшла заява представника відповідачів, до якої приєднано квитанції про сплату судового збору кожним відповідачем у розмірі 2 977 грн 20 коп.

Вирішуючи питання про наявність підстав для відкриття апеляційного провадження, апеляційний суд враховує таке.

В апеляційній скарзі представником відповідачів заявлено клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження вказаного рішення, яке обґрунтоване тим, що копія повного тексту оскаржуваного рішення отримана нею 20 вересня 2023 року, що підтверджується розпискою.

Відповідно до частини 1 статті 354 ЦПК України, апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Останнім днем для подачі апеляційної скарги, у розумінні частини 1 статті 354 ЦПК У країни, було 14 вересня 2023 року.

Кириєнко О.О. отримала копію повного тексту оскаржуваного рішення суду 20 вересня 2023 року, що підтверджується розпискою, яка наявна у матеріалах справи (a.c. 120).

Апеляційну скаргу направлено засобами поштового зв`язку на адресу Київського апеляційного суду 12 жовтня 2023 року.

Відповідно до пункту 1 частини 2 статті 354 ЦПК України, учасник справи, якому повне рішення не були вручені у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому відповідного рішення суду.

Згідно із частиною 1 статті 127 ЦПК України, суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Враховуючи що апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня отримання позивачем копії повного тексту оскаржуваного рішення, строки апеляційного оскарження рішення суду першої інстанції підлягають поновленню.

Отже, апеляційну скаргу подано особою, що має право на апеляційне оскарження. За формою і змістом апеляційна скарга відповідає вимогам статті 356 ЦПК України, у зв?язку з чим необхідно дійти висновку про наявність підстав для відкриття апеляційного провадження.

Керуючись статтями 359-361 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в:

Клопотання представника ОСОБА_1 , ОСОБА_2 - адвоката Кириєнко Оксани Олександрівни про поновлення строку на апеляційне оскарження рішення суду задовольнити.

Поновити представнику ОСОБА_1 , ОСОБА_2 - адвокату Кириєнко Оксані Олександрівні строк на апеляційне оскарження рішення Києво-Святошинського районного суду Київської області від 15 серпня 2023 року.

Відкрити апеляційне провадження у справі за апеляційною скаргою представника ОСОБА_1 , ОСОБА_2 - адвоката Кириєнко Оксани Олександрівни на рішення Києво-Святошинського районного суду Київської області від 15 серпня 2023 року.

У порядку підготовки справи до апеляційного розгляду, надіслати особам, які беруть участь у справі, копію ухвали про відкриття апеляційного провадження разом з копією апеляційної скарги.

Надати учасникам справи строк п?ять днів з дня отримання копії ухвали, протягом якого може бути поданий відзив у письмовій формі на апеляційну скаргу.

Згідно з частиною 4 статті 360 ЦПК України до відзиву необхідно додати докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий Г.І. Мостова

Судді Р.В. Березовенко

О.Ф. Лапчевська

Дата ухвалення рішення16.11.2023
Оприлюднено20.11.2023
Номер документу114999915
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —369/7520/22

Постанова від 03.04.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мостова Галина Іванівна

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мостова Галина Іванівна

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мостова Галина Іванівна

Ухвала від 07.11.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мостова Галина Іванівна

Рішення від 15.08.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Рішення від 15.08.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Ухвала від 14.06.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Ухвала від 14.06.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Ухвала від 29.03.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Ухвала від 06.04.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні