Рішення
від 16.08.2023 по справі 612/381/23
БЛИЗНЮКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

612/381/23

2/612/122/23

З А О Ч Н Е Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16 серпня 2023 року смт Близнюки

Близнюківський районний суд Харківської області у складі:

головуючого судді Лобановської С.М.,

за участю секретаря судового засідання Шевченко О.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт Близнюки Харківської області цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав, третя особа: Близнюківська селищна рада Лозівського району Харківської області як Орган опіки та піклування,

в с т а н о в и в:

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до ОСОБА_2 , третя особа: Близнюківська селищна рада Лозівського району Харківської області як Орган опуки та піклування, в якому просить позбавити відповідачку батьківських прав відносно неповнолітньої ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В обґрунтування позовних вимог зазначає, що він та відповідачка з 20.11.1999 перебували у шлюбі. В період шлюбу народилася донька - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 . Рішенням Близнюківського районного суду Харківської області від 31.05.2021, шлюб із відповідачкою розірвано. Місце проживання дитини судом не визначалося, донька за своїм бажання проживала як з ним, так із матір`ю.

Зазначає, що з початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну по теперішній час він є військовослужбовцем, який проходить службу за призовом під час мобілізації.

На початку війни дитина проживала у його будинку за адресою: АДРЕСА_1 , разом із матір`ю ОСОБА_2 , але зі слів дитини між ними були досить конфліктні відносини, донька скаржилась на грубість матері.

На початку грудня 2022 року під час спілкування з донькою в телефонному режимі він дізнався, що вона вже протягом тижня проживає сама.

Відповідачка по справі ОСОБА_2 , зібравши речі та не повідомивши доньку, поїхала в невідомому до теперішнього часу напрямку, на телефонні дзвінки не відповідає. Донька протягом семи днів проживала одна в будинку під час загрози окупації Близнюківської громади та масштабних обстрілів з боку ворога. Такий вчинок матері свідчить про повну бездіяльність по відношенню до виконання своїх батьківських обов`язків та створення загрози для життя та здоров`я дитини.

В зв`язку з тим, що він не має можливості приїхати додому, догляд за дитиною по теперішній час здійснює його мати - ОСОБА_4 , яка є особою непрацездатного віку, має інвалідність та потребує стороннього догляду за собою.

Службою у справах дітей Близнюківської селищної ради прийнято рішення про тимчасове влаштування дитини у сім`ю родичів (бабусі - матері позивача) на період відсутності батьків та з`ясування їх можливості здійснювати обов`язки законних представників. З 19.01.2023 дитину взято на облік дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Вказав, що його неповнолітня донька після залишення її матір`ю - ОСОБА_2 та в зв`язку з відсутністю спілкування між ними, стала свідком байдужості, ігнорування та свідомого ухиляння матері від виконання своїх обов`язків щодо її виховання.

Протягом останніх двох років він здійснює повне матеріальне утримання доньки, а також її виховання, піклування про її здоров`я, фізичний, духовний та моральний розвиток. Чималу допомогу у догляді та вихованні дитини надає мати - ОСОБА_4 .

Відповідачка в свою чергу фактично умисно самоусунулася від виконання своїх батьківських обов`язків щодо виховання їх спільної дитини і не приймає жодної участі у її житті, взагалі не цікавиться її станом здоров`я, умовами проживання, не піклується про фізичний і духовний розвиток дитини, її навчання, підготовку до самостійного життя, не спілкується з дитиною, не виявляє інтересу до її внутрішнього світу, маючи при цьому реальну можливість для виконання своїх батьківських обов`язків.

Посилаючись на те, що відповідачка свідомо ухиляється від виконання батьківських обов`язків, позивач просить суд позовні вимоги задовольнити в повному обсязі.

В судовому засіданні позивач ОСОБА_1 позовні вимоги підтримав та просив їх задовольнити, не заперечував проти заочного розгляду справи. В обґрунтування позову також вказав, що після розірвання шлюбу вони з відповідачкою та донькою проживали разом. З початку війни, 26-27 березня 2022 року ОСОБА_2 та донька поїхали за кордон, а він пішов до лав ЗСУ. З того часу разом не проживали. В серпні 2022 року ОСОБА_2 та донька повернулися із-за кордону, так як захотіла донька, та проживали в його будинку. В грудні 2022 року ОСОБА_2 зібрала свої речі, нікому нічого не пояснила і нікого не попередила, залишила неповнолітню доньку та поїхала невідомо куди. Про вказані обставини він дізнався з телефонної розмови з донькою.

Після того як ОСОБА_2 поїхала, спочатку він просив її повернутися, останній раз у лютому 2023 року, але вона сказала, що донька протримається бо вже не маленька і в неї є дві бабусі і дідусь. Сказала: « Робіть що хочете, залиште мене в спокої». Після того вони не спілкувалися. Життям та здоров`ям доньки ОСОБА_2 не піклується, участі у її вихованні не приймає.

Чому вона так вчинила він не розуміє. Вважає, що ОСОБА_2 ухилилася від виконання батьківських обов`язків свідомо.

Відповідачка у судове засідання повторно не з`явилася, про час та місце розгляду справи повідомлена належним чином, відповідно до вимог п. 2 ч. 7, п. 4 ч. 8, ч. 11 ст. 128 ЦПК України, причин неявки суду не повідомила, відзиву на позов не надала.

10.07.2023 до суду, засобами доставки «Нова пошта», від відправника приватної особи « ОСОБА_6 », надійшла заява ОСОБА_2 наступного змісту: «В провадженні Близнюківського районного суду Харківської області знаходиться цивільна справа № 612/381/23 за позовом ОСОБА_1 до мене, третя особа: Близнюківська селищна рада Лозівського району Харківської області як орган опіки та піклування, про позбавлення батьківських прав щодо неповнолітньої дочки ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Керуючись ст. 182 ЦПК України, прошу розглянути справу без моєї участі у порядку письмового провадження. Проти задоволення позовних вимог не заперечую». Вказана заява надіслана та підписана від імені ОСОБА_2 .

Однак судом не приймається вказана заява як належна, оскільки вона подана до суду не особисто відповідачкою ОСОБА_2 та підпис ОСОБА_2 у заяві не засвідчений відповідно до вимог закону.

Представник органу опіки та піклування Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області Бухвостова А.В. в судовому засіданні позовні вимоги підтримала в повному обсязі.

Згідно ст. 280 ЦПК України у разі неявки в судове засідання відповідача, який належним чином повідомлений і від якого не надійшло повідомлення про причини неявки або якщо зазначені ним причини визнані неповажними, не подано відзиву на позов, суд може ухвалити заочне рішення на підставі наявних у справі доказів.

Суд, на підставі п. 4 ст. 280 ЦПК України, враховуючи згоду позивача і наявність достатніх даних для вирішення спору, вважає можливим ухвалити заочне рішення.

Вислухавши пояснення позивача, представника третьої особи, допитавши свідків, дослідивши та проаналізувавши докази, які містяться в матеріалах справи, суд на основі повно та всебічно з`ясованих обставин, на які учасники справи посилалися як на підставу своїх вимог, дійшов наступних висновків.

Судом встановлено, що ОСОБА_1 та ОСОБА_2 є батьками неповнолітньої ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , що підтверджується свідоцтвом про народження серії НОМЕР_1 від 03.10.2008.

ОСОБА_1 та ОСОБА_2 з 20.11.1999 року перебували у шлюбі, що підтверджується свідоцтвом про одруження серія НОМЕР_2 , виданим Близнюківським районним відділом реєстрації актів громадянського стану Харківської області 20.11.1999.

Відповідно до рішення Близнюківського районного суду Харківської області від 31.05.2021, справа № 612/197/21, 2/612/101/21, шлюб між ОСОБА_1 та ОСОБА_2 розірвано, рішення набрало законної сили 01.07.2021. Після розірвання шлюбу неповнолітня ОСОБА_3 проживає за місцем реєстрації за адресою АДРЕСА_1 разом з батьками.

З квітня 2022 року позивач ОСОБА_1 є військовослужбовцем за мобілізацією та проходить службу в ЗСУ. На початку грудня 2022 року в телефонній розмові з донькою ОСОБА_3 він дізнався, що відповідачка по справі ОСОБА_2 зібрала речі та, нікого не повідомивши, залишила неповнолітню доньку і поїхала з дому в невідомому напрямку.

19 січня 2023 року на підставі заяв ОСОБА_4 та неповнолітньої ОСОБА_3 службою у справах дітей Близнюківської селищної ради Харківської області прийнято рішення про тимчасове влаштування ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у сім`ю родичів (бабусі) ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , на період відсутності батьків та з`ясування їх можливості здійснювати обов`язки законних представників дитини, що підтверджується копією наказу Служби у справах дітей селищної ради від 19.01.2023 року № 01-05/04.

Згідно наказу Служби у справах дітей Близнюківської селищної ради Харківської області від 19.01.2023 № 01-05/05, з 19.01.2023 ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , взято на облік дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Актами обстеження умов проживання неповнолітньої ОСОБА_3 від 19.01.2023 та від 01.06.2023 встановлено, що ОСОБА_3 має власну кімнату обладнану ліжком, шафою, письмовим столом. Забезпечена сезонним одягом та продуктами харчування. На час складання акту проживає разом з бабусею ОСОБА_4 за адресою: АДРЕСА_1 . Батько дитини ОСОБА_1 проходить військову службу в Збройних Силах України. Мати дитини ОСОБА_2 з грудня 2022 року залишила дитину та поїхала в невідомому напрямку, спілкування з дитиною не підтримує.

Відповідно до копії протоколу бесіди з неповнолітньою дитиною ОСОБА_3 від 19.01.2023 встановлено, що мати залишила дитину, батько проходить військову службу в Збройних Силах України, дитина досить емоційно переживає відсутність батьків у її житті, має тісний емоційний контакт з батьком, відносини з матір`ю мали конфліктний характер. На даний час мешкає разом з бабусею ОСОБА_4 , яка є особою непрацездатного віку та має інвалідність третьої групи (загальне захворювання), що підтверджується пенсійним посвідченням від 06.10.2011 серії НОМЕР_3 та довідкою до акту огляду СМЕК від 23.11.2010 серії 10 ААА № 597134.

Згідно довідки про відсутність матері у вихованні дитини КЗ «Близнюківський ліцей Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області» від 27.06.2023 №01-36/157 встановлено, що ОСОБА_2 участі у вихованні ОСОБА_3 , учениці 10-Б класу, не бере, навчанням не цікавиться, з вчителями не контактує, на батьківські збори не з`являється. Батько дівчини ОСОБА_1 знаходиться у лавах ЗСУ. Софію виховує бабуся ОСОБА_4 .

Відповідно до інформації сімейного лікаря ФОП ОСОБА_8 від 27.06.2023, ОСОБА_3 знаходиться під наглядом педіатра ОСОБА_8 , потягом 2023 року лікувальний заклад відвідувала з бабусею ОСОБА_4 так як батько знаходиться на військовій службі, а мати відсутня ( зі слів дитини). В січні поточного року батько в телефонному режимі консультувався з приводу лікування гострого респіраторного захворювання дитини. Мати за даний період не супроводжувала дитину на прийом до педіатра і жодного разу не телефонувала лікарю з приводу стану здоров`я дитини.

З висновку органу опіки та піклування Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області про позбавлення батьківських прав громадянки ОСОБА_2 відносно неповнолітньої ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від 18.07.2023 № 02-20/2125 вбачається, що відповідно до свідоцтва про народження серія НОМЕР_1 , виданого відділом реєстрації актів цивільного стану Близнюківського районного управління юстиції Харківської області 03.10.2008 ОСОБА_1 та ОСОБА_2 є батьками неповнолітньої ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Згідно рішення Близнюківського районного суду Харківської області від 31.05.2021, справа № 612/197/21, 2/612/101/21, шлюб між батьками дитини розірвано, місце проживання дитини судом не визначалося. З початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну по теперішній час ОСОБА_1 є військовослужбовцем, який проходить службу за призовом під час мобілізації. За результатами оцінки потреб дитини, яку було здійснено 13.07.2023 працівниками Центру надання соціальних послуг селищної ради, потреби дитини задовольняються, батько проходить службу в Збройних Силах України, бабуся - ОСОБА_4 виконує обов`язки з виховання та догляду за дитиною, мати не підтримує стосунків з родиною. Спеціалістом служби у справах дітей селищної ради 13.07.2023 проведено бесіду з неповнолітньою дитиною ОСОБА_3 щодо участі у її вихованні матері ОСОБА_2 , про що складено протокол бесіди, де зазначено, що з мамою вона не спілкується з грудня 2022 року, відносини з матір`ю носили конфліктний характер. Дівчина досить емоційно переживає відсутність батьків у її житті, повідомила, що має довірливі стосунки з батьком, тісний емоційний контакт, за допомогою завжди звертається до батька. ОСОБА_2 зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 . Нинішнє її місце знаходження не відоме, оскільки не підтримує жодного зв`язку із родиною.

Виходячи з вище вказаного та діючи в інтересах дитини, орган опіки та піклування Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області надає висновок про доцільність позбавлення батьківських прав громадянки ОСОБА_2 відносно малолітньої дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Крім того, в судовому засіданні була допитана ОСОБА_4 , яка підтвердила, що дійсно з грудня 2022 року відповідачка по справі ОСОБА_10 залишила неповнолітню доньку ОСОБА_3 саму вдома та поїхала невідомо куди нікого не попередивши про своє рішення. Де зараз знаходиться ОСОБА_2 їй невідомо. З 19 січня 2023 року і до теперішнього часу вона опікується неповнолітньою онукою, оскільки батько дитини проходить службу в ЗСУ.

Також в судовому засіданні в присутності психолога ОСОБА_11 була допитана неповнолітня ОСОБА_3 , яка пояснила що вона розуміє ситуацію, яка склалася з матір`ю та на даний час підтримує позицію свого батька ОСОБА_1 щодо прийнятого рішення.

Відповідно до ст. 164 СК України, мати, батько можуть бути позбавлені судом батьківських прав, якщо вона, він не забрали дитину з пологового будинку або з іншого закладу охорони здоров`я без поважної причини і протягом шести місяців не виявляли щодо неї батьківського піклування; ухиляються від виконання своїх обов`язків щодо виховання дитини та/або забезпечення здобуття нею повної загальної середньої освіти; жорстоко поводяться з дитиною; є хронічними алкоголіками або наркоманами; вдаються до будь-яких видів експлуатації дитини, примушують її до жебракування та бродяжництва; засуджені за вчинення умисного злочину щодо дитини.

В постанові № 3 Пленуму Верховного Суду України від 30 березня 2007 року «Про практику застосування судами законодавства при розгляді справ про усиновлення і про позбавлення та поновлення батьківських прав» (Із змінами, внесеними згідно з постановою Пленуму Верховного Суду України №20 від 19 грудня 2008 року), а саме в пункті 15 зазначено, що позбавлення батьківських прав (тобто прав на виховання дитини, захист її інтересів, на відібрання дитини в інших осіб, які незаконно її утримують, та ін.), що надані батькам до досягнення дитиною повноліття і ґрунтуються на факті спорідненості з нею, є крайнім заходом впливу на осіб, які не виконують батьківських обов`язків. В пункті 16 даної постанови зазначено, що ухилення батьків від виконання своїх обов`язків має місце, коли вони не піклуються про фізичний і духовний розвиток дитини, її навчання, підготовку до самостійного життя, зокрема: не забезпечують необхідного харчування, медичного догляду, лікування дитини, що негативно впливає на її фізичний розвиток як складову виховання; не спілкуються з дитиною в обсязі, необхідному для її нормального самоусвідомлення; не надають дитині доступу до культурних та інших духовних цінностей; не сприяють засвоєнню нею загальновизнаних норм моралі; не виявляють інтересу до її внутрішнього світу; не створюють умов для отримання нею освіти. Зазначені фактори, як кожен окремо, так і в сукупності, можна розцінювати як ухилення від виховання дитини лише за умови винної поведінки батьків, свідомого нехтування ними своїми обов`язками.

В силу ч. 1 ст. 3 Конвенції про права дитини від 20 листопада 1989 року (ратифікована Україною 27 лютого 1991 року, дата набуття чинності для України 27 вересня 1991 року) в усіх діях щодо дітей, незалежно від того, здійснюються вони державними чи приватними установами, що займаються питанням соціального забезпечення, судами, адміністративними чи законодавчими органами, першочергова увага приділяється якнайкращому забезпеченню інтересів дитини.

Статтею 12 Закону України «Про охорону дитини» передбачено, що на кожного з батьків покладається однакова відповідальність за виховання, навчання і розвиток дитини. Батьки, або особи, які їх замінюють, мають право і зобов`язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров`я, фізичний, духовний і моральний розвиток, навчання, створювати належні умови для розвитку її природних здібностей, поважати гідність дитини, готувати її до самостійного життя та праці.

Відповідно до ст. 150 СК України батьки зобов`язані піклуватися про здоров`я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток, забезпечити здобуття дитиною повної загальної середньої освіти, готувати її до самостійного життя.

Приписами статті 165 СК України передбачено, що право на звернення до суду з позовом про позбавлення батьківських прав мають один з батьків, опікун, піклувальник, особа, в сім`ї якої проживає дитина, заклад охорони здоров`я, навчальний або інший дитячий заклад, в якому вона перебуває, орган опіки та піклування, прокурор, а також сама дитина, яка досягла чотирнадцяти років.

Відповідно до ст. 39 Конвенції про права дитини від 20 листопада 1989 року держави - учасниці вживають всіх необхідних заходів для сприяння фізичному та психологічному відновленню та соціальній інтеграції дитини, яка є жертвою будь-яких видів нехтування, експлуатації чи зловживань, катувань чи будь-яких жорстоких, нелюдських або принижуючих гідність видів поводження, покарання чи збройних конфліктів. Таке відновлення і реінтеграція мають здійснюватися в умовах, що забезпечують здоров`я, самоповагу і гідність дитини.

Відповідно до положень принципу № 6, принципу № 7 абз.2 Декларації прав дитини, прийнятої резолюцією № 1385 Генеральної Асамблеї ООН від 20 листопада 1959 року, дитина заради повного і гармонійного розвитку її особистості потребує любові та порозуміння. Вона має, коли це є можливим, зростати під опікою і відповідальністю її батьків і в будь-якому випадку в атмосфері любові, моральної і матеріальної забезпеченості. Найкраще забезпечення інтересів дитини має бути керівним принципом для тих, на кому лежить відповідальність за її навчання; ця відповідальність покладена переш за все на батьків.

Згідно ч. 2 ст. 27 Конвенції про права дитини від 20 листопада 1989 року, яка є частиною національного законодавства України, батько(-ки) або інші особи, які виховують дитину, несуть основну відповідальність за забезпечення в межах своїх здібностей і фінансових можливостей умов життя, необхідних для розвитку дитини.

Згідно п. 2 ч. 1 ст. 164 СК України мати, батько можуть бути позбавлені судом батьківських прав, якщо вона, він, ухиляються від виконання своїх обов`язків по вихованню дитини.

Тлумачення пункту 2 частини першої статті 164 СК України свідчить, що ухилення від виконання своїх обов`язків по вихованню дитини може бути підставою для позбавлення батьківських прав лише за умови винної поведінки батьків, свідомого нехтування ними своїми обов`язками.

Таким чином, до предмету доказування вказаної справи входить факт ухилення відповідачки ОСОБА_2 від виконання своїх батьківських обов`язків.

Практика Європейського суду з прав людини свідчить про те, що питання позбавлення батьківських прав мають ґрунтуватись на оцінці особистості відповідача та його поведінці. (рішення від 07 грудня 2006 року у справі «Хант проти України»).

Таким чином, аналізуючи зібрані по справі та досліджені в судовому засіданні докази, суд приходить до висновку, що відповідачка ОСОБА_2 дійсно свідомо ухиляється від виконання своїх обов`язків по вихованню доньки, нехтує своїми батьківськими обов`язками і не піклується про фізичний і духовний розвиток доньки ОСОБА_3 , не спілкується з нею в обсязі, необхідному для її нормального самоусвідомлення, не сприяє засвоєнню загальновизнаних норм моралі, не виявляє інтересу до внутрішнього світу дитини, не піклується про стан її здоров`я, хоча б мала це робити, тобто свідомо ухиляється від виконання своїх обов`язків по вихованню дитини.

В зв`язку з вищевикладеним, суд вважає необхідним позбавити ОСОБА_2 батьківських прав відносно неповнолітньої дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Керуючись ст.ст. 1, 2, 4, 12, 76, 78, 81, 82, 95, 141, 258, 259, 263-265, 280-284, 289, 354 ЦПК України, ст.ст. 150, 164, 165, 169 Сімейного кодексу України суд,

в и р і ш и в:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав, третя особа: Близнюківська селищна рада Лозівського району Харківської області як Орган опіки та піклування - задовольнити.

Позбавити ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , батьківських прав відносно неповнолітньої дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Роз`яснити, що відповідно до ч. 1 ст. 169 Сімейного кодексу України мати, батько, позбавлені батьківських прав, мають право на звернення до суду з позовом про поновлення батьківських прав.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача. Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд - якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного заочного рішення суду

У разі залишення заяви про перегляд заочного рішення без задоволення заочне рішення може бути оскаржене відповідачем в загальному порядку, встановленому цим Кодексом. У цьому разі строк на апеляційне оскарження рішення починає відраховуватися з дати постановлення ухвали про залишення заяви про перегляд заочного рішення без задоволення.

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку шляхом подачі апеляційної скарги до Харківського апеляційного суду через Близнюківський районний суд Харківської області в тридцятиденний строк з дня його складання.

Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручене у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Заочне рішення набирає законної сили, якщо протягом строків, встановлених цим Кодексом, не подані заява про перегляд заочного рішення або апеляційна скарга, або якщо рішення залишено в силі за результатами апеляційного розгляду справи.

Позивач.

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , РНОКПП НОМЕР_4 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідачка.

ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , РНОКПП НОМЕР_5 , останнє відоме місце реєстрації відповідачки: АДРЕСА_1 .

Третя особа.

Близнюківська селищна рада Лозівського району Харківської області як Орган опіки та піклування, ЄДРПОУ 04400021, юридична адреса: вул. Свободи, буд. 30, сел. Близнюки Лозівського району Харківської області.

Суддя С.М. Лобановська

16 серпня 2023 року

Дата ухвалення рішення16.08.2023
Оприлюднено17.08.2023
Номер документу112840219
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —612/381/23

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Близнюківський районний суд Харківської області

Лобановська С. М.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Близнюківський районний суд Харківської області

Лобановська С. М.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Близнюківський районний суд Харківської області

Лобановська С. М.

Рішення від 16.08.2023

Цивільне

Близнюківський районний суд Харківської області

Лобановська С. М.

Ухвала від 01.08.2023

Цивільне

Близнюківський районний суд Харківської області

Лобановська С. М.

Ухвала від 29.06.2023

Цивільне

Близнюківський районний суд Харківської області

Лобановська С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні