Ухвала
від 15.08.2023 по справі 552/3958/23
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м.ПОЛТАВИ

Справа №552/3958/23

Провадження № 2/552/4434/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про прийняття зустрічних позовних заяв

15.08.2023 року Київський районний суд м. Полтави в складі:

Головуючого судді Турченко Т.В.

При секретарі Цимбалюк І.О.,

За участю адвокатів Васильєвої Л.М., Ткаченко С.В.,

розглянувши у відкритому попередньому судовому засіданні в місті Полтаві цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про виділ у натурі частки із майна, що є у спільній частковій власності,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Київського районного суду м.Полтави з 13.07.2023 року перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про виділ у натурі частки із майна, що є у спільній частковій власності.

Провадження по даній справі було відкрито 14.07.2023 року за правилами спрощеного позовного провадження.

В судовому засіданні адвокатом Васильєвою Л.М було подано зустрічну позовну заяву ОСОБА_4 до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про виділ частки із спільної часткової власності, припинення права спільної часткової власності та зустрічну позовну заяву ОСОБА_2 до ОСОБА_4 , ОСОБА_1 про виділ частки із спільної часткової власності, припинення права спільної часткової власності.

В судовому засіданні представник ОСОБА_1 адвокат Ткаченко С.В. не заперечувала щодо прийняття зустрічних позовів ОСОБА_4 до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про виділ частки із спільної часткової власності, припинення права спільної часткової власності та ОСОБА_2 до ОСОБА_4 , ОСОБА_1 про виділ частки із спільної часткової власності, припинення права спільної часткової власності та розгляду їх разом з первісним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про виділ у натурі частки із майна, що є у спільній частковій власності.

Відповідно до ст. 193 ЦПК України відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву. Зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову. Вимоги зазустрічним позовомухвалою судуоб`єднуються водне провадженняз первіснимпозовом. У випадку подання зустрічного позову у справі, яка розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, суд постановляє ухвалу про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Як вбачається із матеріалів справи позовні вимоги по вищевказаним цивільним справам виникають з одних і тих правовідносин.

За таких обставин суд приходить до висновку про необхідність прийняття зустрічних позовів ОСОБА_4 до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про виділ частки із спільної часткової власності, припинення права спільної часткової власності та ОСОБА_2 до ОСОБА_4 , ОСОБА_1 про виділ частки із спільної часткової власності, припинення права спільної часткової власності та розгляд їх разом з первісним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про виділ у натурі частки із майна, що є у спільній частковій власності..

Керуючись ст. 193 ЦПК України,-

У Х В А Л И В:

Прийняти зустрічні позови ОСОБА_4 до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про виділ частки із спільної часткової власності, припинення права спільної часткової власності та ОСОБА_2 до ОСОБА_4 , ОСОБА_1 про виділ частки із спільної часткової власності, припинення права спільної часткової власності та проводити їх розгляд разом з первісним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про виділ у натурі частки із майна, що є у спільній частковій власності.

Розгляд справи призначити за правилами загального позовного провадження.

Призначити попереднє судове засідання на 09 год. 30 хв. 03 жовтня 2023 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Турченко Т.В.

СудКиївський районний суд м. Полтави
Дата ухвалення рішення15.08.2023
Оприлюднено17.08.2023
Номер документу112843248
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них:

Судовий реєстр по справі —552/3958/23

Ухвала від 03.10.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

Ухвала від 15.08.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

Ухвала від 14.07.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

Ухвала від 14.07.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні