Ухвала
від 03.10.2023 по справі 552/3958/23
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м.ПОЛТАВИ

Справа №552/3958/23

Провадження № 2/552/4434/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03.10.2023 року Київський районний суд м.Полтави в складі:

Головуючого судді Турченко Т.В.,

При секретарі Цимбалюк І.О.,

За участю адвокатів Ткаченко С.В., Васильєвої Л.М.,

розглянувши в підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про виділ у натурі частки із майна, що є у спільній частковій власності, зустрічною позовною заявою ОСОБА_4 до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про виділ частки із спільної часткової власності, припинення права спільної часткової власності, зустрічною позовною заявою ОСОБА_2 до ОСОБА_4 , ОСОБА_1 про виділ частки із спільної часткової власності, припинення права спільної часткової власності,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Київського районного суду м.Полтави перебуває цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про виділ у натурі частки із майна, що є у спільній частковій власності, зустрічною позовною заявою ОСОБА_4 до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про виділ частки із спільної часткової власності, припинення права спільної часткової власності, зустрічною позовною заявою ОСОБА_2 до ОСОБА_4 , ОСОБА_1 про виділ частки із спільної часткової власності, припинення права спільної часткової власності.

15.08.2023 року ОСОБА_4 та ОСОБА_2 разом із зустрічними позовними вимогами подали до суду клопотання про призначення по справі судової будівельно-технічної та судової земельно-технічної експертизи.

В судовому засіданні представник позивача ОСОБА_1 адвокат Ткаченко С.В. заявила клопотання про призначення по справі комплексної судової будівельно-технічної, оціночно-будівельної та земельно-технічної експертизи, проведення якої просила суд доручити експертам ПОЛТАВСЬКОГО ВІДДІЛЕННЯ ПРИ НАЦІОНАЛЬНОМУ НАУКОВОМУ ЦЕНТРІ «ІНСТИТУ СУДОВИХ ЕКСПЕРТИЗ ІМ. ЗАСЛ. ПРОФ. М.С.БОКАРІУСА» МІНІСТЕРСТВА ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ.

В судовому засіданні представник ОСОБА_4 та ОСОБА_2 адвокат Васильєва Л.М. не заперечувала щодо призначення по справі комплексної судової будівельно-технічної, оціночно-будівельної та земельно-технічної експертизи, при призначенні експертизи просили врахувати питання викладені в клопотаннях ОСОБА_4 та ОСОБА_2 у відповідності до їх часток.

Відповідно до ст.103 ЦПК України суд призначає експертизу у справі якщо для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо.

Суд, заслухавши думку учасників справи, вивчивши матеріали справи, приходить до висновку, що для з`ясування всіх обставин, що мають значення для справи і потребують спеціальних знань по справі, необхідно призначити по справі комплексну судову будівельно-технічну, оціночно-будівельну та земельно-технічну експертизу, проведення якої доручити слід доручити експертам ПОЛТАВСЬКОГО ВІДДІЛЕННЯ ПРИ НАЦІОНАЛЬНОМУ НАУКОВОМУ ЦЕНТРІ «ІНСТИТУ СУДОВИХ ЕКСПЕРТИЗ ІМ. ЗАСЛ. ПРОФ. М.С.БОКАРІУСА» МІНІСТЕРСТВА ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ за адресою: 36007, м.Полтава, вул.Маршала Бірюзова, буд. 47.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст. ст.103, 104 ЦПК України,суд,-

У Х В А Л И В.

Призначити по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про виділ у натурі частки із майна, що є у спільній частковій власності, зустрічною позовною заявою ОСОБА_4 до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про виділ частки із спільної часткової власності, припинення права спільної часткової власності, зустрічною позовною заявою ОСОБА_2 до ОСОБА_4 , ОСОБА_1 про виділ частки із спільної часткової власності, припинення права спільної часткової власності комплексну судову будівельно-технічну, оціночно-будівельну та земельно-технічну експертизу, на вирішення якої поставити наступні питання:

1.1.Яка ринкова вартість виробничих будівель за адресою: м.Полтава, пров. Індивідуальний, буд. 27а?

1.2.Чи є технічна можливість відповідно до вимог нормативно-правових актів виділити в натурі частку співвласника ОСОБА_1 в розмірі 1/8 частки, співвласника ОСОБА_2 в розмірі 1/8 частки та частку співвласника ОСОБА_4 в розмірі 6/8 часток, в окремий об`єкт нерухомого майна з виробничих будівель, за адресою: АДРЕСА_1 ?

1.3.Які варіанти виділу в натурі частки співвласника ОСОБА_1 в розмірі 1/8 частки, співвласника ОСОБА_2 в розмірі 1/8 частки та частку співвласника ОСОБА_4 в розмірі 6/8 часток, в окремий об`єкт нерухомого майна, з виробничих будівель, за адресою: АДРЕСА_1 , можливо визначити відповідно до вимог нормативно-правових актів?

1.4.Які варіанти виділу частки співвласника ОСОБА_1 в розмірі 1/8 частки, співвласника ОСОБА_2 в розмірі 1/8 частки та частку співвласника ОСОБА_4 в розмірі 6/8 часток із земельної ділянки з кадастровим номером: 5324080700:00:024:0046, яка надана для ведення особистого селянського господарства на території Полтавського району Полтавської області, можливо визначити відповідно до вимог нормативно-правових актів?

Проведення експертизи доручити експертам ПОЛТАВСЬКОГО ВІДДІЛЕННЯ ПРИ НАЦІОНАЛЬНОМУ НАУКОВОМУ ЦЕНТРІ «ІНСТИТУ СУДОВИХ ЕКСПЕРТИЗ ІМ. ЗАСЛ. ПРОФ. М.С.БОКАРІУСА» МІНІСТЕРСТВА ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ за адресою: 36007, м.Полтава, вул.Маршала Бірюзова, буд. 47.

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст.ст.384, 385 КК України.

На розгляд експерту надати матеріали цивільної справи №552/3958/23 (№2/552/4434/23).

Обов`язок по оплаті експертизи покласти на ОСОБА_1 , ОСОБА_2 та ОСОБА_4 відповідно до заявленої частки.

Провадження по справі до закінчення проведення експертизи зупинити.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Полтавського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Головуючий Т.В.Турченко

СудКиївський районний суд м. Полтави
Дата ухвалення рішення03.10.2023
Оприлюднено04.10.2023
Номер документу113877624
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них:

Судовий реєстр по справі —552/3958/23

Ухвала від 03.10.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

Ухвала від 15.08.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

Ухвала від 14.07.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

Ухвала від 14.07.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні