Ухвала
від 15.08.2023 по справі 640/24540/21
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про прийняття адміністративної справи до провадження

15 серпня 2023 року м. Київ № 640/24540/21

Суддя Київського окружного адміністративного суду Панова Г.В., розглянувши матеріали адміністративної справи

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Ярославь-Авто»

до Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації),

Постійно діючого конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на міських автобусних маршрутах загального користування та автобусному маршруті загального користування прямого сполучення місто Київ - міжнародний аеропорт «Бориспіль»

за участю третіх осіб, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів Комунальне підприємство «КИЇВПАСТРАНС»,

Товариство з обмеженою відповідальністю «ТРАНССІТІ»,

Товариство з обмеженою відповідальністю «А-400»,

Товариство з обмеженою відповідальністю «СОЮЗ-АВТО»,

Товариство з обмеженою відповідальністю «ТРАНС-СІТІ»

про визнання протиправними та скасування рішень,

ВСТАНОВИВ:

До Окружного адміністративного суду міста Києва звернулося Товариство з обмеженою відповідальністю «Ярославь-Авто» з позовом до Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Постійно діючого конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на міських автобусних маршрутах загального користування та автобусному маршруті загального користування прямого сполучення місто Київ - міжнародний аеропорт «Бориспіль», в якому просить суд:

- визнати протиправним та скасувати наказ Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 09 березня 2021 № Н-49 «Про затвердження персонального складу постійно діючого конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на міських автобусних маршрутах загального користування та автобусному маршруті загального користування прямого сполучення місто Київ - міжнародний аеропорт «Бориспіль»;

- визнати протиправним та скасувати наказ Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 24 червня 2021 року № Н-148 «Про недопущення перевізника-претендента ТОВ «Ярославь-Авто» до участі в конкурсі на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування», визнати протиправним та скасувати наказ Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 24 червня 2021 № Н-150 «Про недопущення перевізника-претендента ТОВ «Ярославь-Авто» до участі в конкурсі на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування»;

- визнати протиправним та скасувати рішення постійно діючого конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на міських автобусних маршрутах загального користування та автобусному маршруті загального користування прямого сполучення місто Київ - міжнародний аеропорт «Бориспіль», оформлене протоколом № 1 від 25 червня 2021 року; визнати протиправними та скасувати накази Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), прийняті за результатом проведеного конкурсу від 30 червня 2021 №№ Н-176, Н-177, Н-178, Н-179, Н-180, Н-181, Н-182, Н-183, Н-184, Н-185, Н-186, Н-187, Н-188.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 21.09.2021 відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи ( у письмовому провадженні).

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 02.11.2021 суд задовольнив клопотання представників Товариства з обмеженою відповідальністю "Ярославь-авто" та Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про залучення третіх осіб, які не заявляють самостійні вимоги на предмет спору на стороні відповідачів в адміністративній справі.

Також суд задовольнив клопотання Комунальної служби перевезень виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) (код ЄДРПОУ 25383769, 04119, м. Київ, вул. Сім`ї Хохлових, 7/9) про вступ у справу в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідачів задовольнити та надати 5 днів для надання пояснень по справі, з дня отримання від позивача копії позовної заяви з додатками.

Суд залучив в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів - Комунальне підприємство «КИЇВПАСТРАНС» (код ЄДРПОУ 31725604, 04070, м. Київ, вул. Набережне шосе, буд. 2), Товариство з обмеженою відповідальністю «ТРАНССІТІ» (код ЄДРПОУ 32161270, 09100, Київська обл., м. Біла Церква, бул. Олександрійський, буд.20, кв. 12), Товариство з обмеженою відповідальністю «А-400» (код ЄДРПОУ 19115800, 04123, м. Київ, вул. Галицька, буд. 13, літ."А"), Товариство з обмеженою відповідальністю «СОЮЗ-АВТО» (код ЄДРПОУ 30729545, 04210, м. Київ, пр-т Героїв Сталінграда, будинок 10-А, корп. 2, кв.35) , Товариство з обмеженою відповідальністю «ТРАНС-СІТІ» (код ЄДРПОУ 32669022,03680, м. Київ, бул. Вацлава Гавела, бу. 4, корпус 21 ) та надати 5 днів для надання пояснень по справі, з дня отримання від позивача копії позовної заяви з додатками.

Законом України від 13.12.2022 № 2825-IX «Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва та утворення Київського міського окружного адміністративного суду», який набрав чинності 15.12.2022 (далі по тексту - Закон № 2825-IX) Окружний адміністративний суд міста Києва ліквідовано, утворено Київський міський окружний адміністративний суд із місцезнаходженням у місті Києві.

Відповідно до п. 2 Прикінцевих та перехідних положень Закону № 2825-IX, з дня набрання чинності цим Законом Окружний адміністративний суд міста Києва припиняє здійснення правосуддя; до початку роботи Київського міського окружного адміністративного суду справи, підсудні окружному адміністративному суду, територіальна юрисдикція якого поширюється на місто Київ, розглядаються та вирішуються Київським окружним адміністративним судом.

На адресу Київського окружного адміністративного суду надійшла адміністративна справа № 640/24540/21, яка відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями передано на розгляд судді Київського окружного адміністративного суду Пановій Г.В.

Таким чином, за наведених підстав справа підлягає прийняттю до провадження.

Як вбачається з частини першої статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Згідно з вимогами ч. 9 ст. 171 Кодексу адміністративного судочинства України про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначається, зокрема, за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Згідно з вимогами статті 257 Кодексу адміністративного судочинства України, за правилами спрощеного позовного провадження розглядаються справи незначної складності. За правилами спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка справа, віднесена до юрисдикції адміністративного суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Відповідно до частини п`ятої статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше.

Враховуючи предмет позову а також обсяг та характер доказів у справі, суд дійшов висновку, що справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін (у письмовому провадженні).

На адресу суду надійшла заява про зміну предмету позовних вимог, в якій позивач просить суд розглядати позов з наступними вимогами:

- визнати протиправним та скасувати наказ Департаменту транспортної нфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 09 березня 2021 року № Н-49 «Про затвердження персонального складу постійно діючого конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на міських автобусних маршрутах загального користування та автобусному маршруті загального користування прямого сполучення місто Київ - міжнародний аеропорт "Бориспіль";

- визнати протиправним та скасувати наказ Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 24 червня 2021 року № Н-148 «Про недопущення перевізника-претендента ТОВ «Ярославь-Авто» до участі в конкурсі на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування».;

- визнати протиправним та скасувати наказ Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 24 червня 2021 року № Н-150 «Про недопущення перевізника- претендента ТОВ «Ярославь-Авто» до участі в конкурсі на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування»;

- визнати протиправним та скасувати рішення постійно діючого конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на міських автобусних маршрутах загального користування та автобусному маршруті загального користування прямого сполучення місто Київ - міжнародний аеропорт "Бориспіль", оформлене протоколом № 1 від 25 червня 2021 року;

- визнати протиправним та скасувати накази Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) прийняті за результатом проведеного конкурсу від 30 червня 2021 року №№ Н-176, Н-177, Н-178, Н-179, Н-180, Н-181, Н-182, Н-183, Н-184, Н-185, Н-186, Н-187, Н-188;

- визнати протиправним та скасувати договір про організацію перевезень пасажирівн на автобусному маршруті загального користування м. Києва від 14 липня 2021 року, укладений за результатами проведеного конкурсу від 30 червня 2021 року, а саме:№№10/21, 12/21, 09/21, 11/21, 02/21, 06/21, 08/21, 04/21, 05/21, 01/21, 07/21 ,03/21.

Згідно з частиною другою статті 35 Кодексу адміністративного судочинства України у разі зміни складу суду розгляд справи починається спочатку, за винятком випадків, визначених цим Кодексом.

Відповідно до частини першої статті 47 Кодексу адміністративного судочинства України крім прав та обов`язків, визначених у статті 44 цього Кодексу, позивач має право на будь-якій стадії судового процесу відмовитися від позову. Позивач має право змінити предмет або підстави позову, збільшити або зменшити розмір позовних вимог шляхом подання письмової заяви до закінчення підготовчого засідання або не пізніше ніж за п`ять днів до першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

Розглянувши заяву представника позивача про зміну предмету позову, суд зазначає що вказана заява підлягає прийняттю до провадження. Відтак, розгляд справи буде здійснюватися з урахуванням заяви про зміну предмету позову.

Керуючись статтями 160, 161, 169, 171, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

Прийняти адміністративну справу № 640/24540/21 до провадження Київського окружного адміністративного суду .

Справа буде розглядатися за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін (у письмовому провадженні).

Прийняти до розгляду заяву про зміну предмету позову представника позивача та здійснювати розгляд адміністративної справи № 640/24540/21 з наступними позовними вимогами:

- визнати протиправним та скасувати наказ Департаменту транспортної нфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 09 березня 2021 року № Н-49 «Про затвердження персонального складу постійно діючого конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на міських автобусних маршрутах загального користування та автобусному маршруті загального користування прямого сполучення місто Київ - міжнародний аеропорт "Бориспіль";

- визнати протиправним та скасувати наказ Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 24 червня 2021 року № Н-148 «Про недопущення перевізника-претендента ТОВ «Ярославь-Авто» до участі в конкурсі на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування».;

- визнати протиправним та скасувати наказ Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 24 червня 2021 року № Н-150 «Про недопущення перевізника- претендента ТОВ «Ярославь-Авто» до участі в конкурсі на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування»;

- визнати протиправним та скасувати рішення постійно діючого конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на міських автобусних маршрутах загального користування та автобусному маршруті загального користування прямого сполучення місто Київ - міжнародний аеропорт "Бориспіль", оформлене протоколом № 1 від 25 червня 2021 року;

- визнати протиправним та скасувати накази Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) прийняті за результатом проведеного конкурсу від 30 червня 2021 року №№ Н-176, Н-177, Н-178, Н-179, Н-180, Н-181, Н-182, Н-183, Н-184, Н-185, Н-186, Н-187, Н-188;

- визнати протиправним та скасувати договір про організацію перевезень пасажирівн на автобусному маршруті загального користування м. Києва від 14 липня 2021 року, укладений за результатами проведеного конкурсу від 30 червня 2021 року, а саме: №№ 10/21, 12/21, 09/21, 11/21, 02/21, 06/21, 08/21, 04/21, 05/21, 01/21, 07/21 ,03/21.

Запропонувати відповідачам протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати до суду відзив на позовну заяву.

Роз`яснити відповідачу, що відповідно до частин 3, 4 статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України до відзиву мають бути додані документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин справа буде вирішена за наявними матеріалами.

Запропонувати позивачу протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позовну заяву подати до суду відповідь на відзив.

Запропонувати відповідачам подати до суду заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань та аргументів протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив.

Запропонувати третім особам подати пояснення щодо позову протягом десяти днів із дня отримання даної ухвали суду.

Роз`яснити учасникам справи про можливість отримання інформації по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://adm.ko.court.gov.ua/sud1070/.

Копію ухвали суду надіслати (надати) учасникам справи (їх представникам).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Панова Г. В.

Дата ухвалення рішення15.08.2023
Оприлюднено18.08.2023
Номер документу112847428
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування рішень

Судовий реєстр по справі —640/24540/21

Ухвала від 15.08.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 02.11.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мазур А.С.

Ухвала від 21.09.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мазур А.С.

Ухвала від 08.09.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мазур А.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні