Ухвала
від 16.08.2023 по справі 331/5289/23
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

16.08.2023

Справа № 331/5289/23

Провадження № 1-кс/331/1625/2023

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16 серпня 2023 року м. Запоріжжя

Слідчий суддя Жовтневого районного суду м. Запоріжжя ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участі прокурора відділу прокуратури Запорізької області ОСОБА_3 , захисника ОСОБА_4 , розглянувши клопотання старшого слідчого в ОВС 2-го відділення СВ УСБУ в Запорізькій області майора юстиції ОСОБА_5 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Запорізької області ОСОБА_3 у кримінальному провадженні № 22022080000002110 від 25.10.2022 за підозрою ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_1 , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.111-2 КК України, про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно підозрюваного:

ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Кам`янка-Дніпровська, Запорізької області, українця, громадянина України, який зареєстрований та фактично мешкає за адресою: АДРЕСА_1 .

ВС Т А Н О В И В:

Старший слідчий в ОВС2-го відділення слідчого відділу УСБУ в Запорізькій області майор юстиції ОСОБА_5 , за погодженням із прокурором відділу Запорізької обласної прокуратури ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді із клопотанням про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно підозрюваного ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_1 , у кримінальному провадженні №22022080000002110 від 25.10.2022 за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.111-2 КК України.

В обґрунтування клопотання зазначено, що після остаточної військової окупації території м. Енергодар Запорізької області, у період часу з 04.03.2022 по 27.03.2022, представниками зф держави-агресора рф всупереч порядку установленого Конституцією України на іншими діючим Законами України та нормативно-правовим актам, за підтримки місцевих колаборантів та інших лояльних до держави-агресора верств місцевого населення, цілеспрямовано було створено окупаційну адміністрацію держави-агресора рф мовою оригіналу - «Военно-гражданская администрация г. Энергодар», з місцем фактичного розташування: Запорізька область, Василівський район, м. Енергодар, вул. Курчатова, буд. 11 (приміщення Енергодарської міської ради) з метою подальшого утримання адміністративно-політичного контролю на захопленій військовим шляхом території, встановлення тотального контролю та реалізації всіх узурпованих владних повноважень.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 83 від 04.03.2015 (із змінами № 913 від 06.11.2019 та № 959 від 20.11.2019) ПрАТ «Київ - Дніпровське МППЗТ», входить до затвердженого переліку об`єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, власником якого є держава в особі Міністерства інфраструктури України із 100% акцій, відповідно до Указу Президента України № 1082 від 03.12.2010 та є правонаступником усіх прав і обов`язків державного підприємства «Київ - Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту» та його філій, у тому числі і Енергодарської філії за місцем фактичного розташування адресою: Запорізька область, м. Енергодар, вул. Промислова, буд.98-а.

Наказом виконувача обов`язків голови правління ПрАТ «Київ-Дніпровське МППЗТ» №67/ос від 26.02.2019 виконуючим обов`язки директора Енергодарської філії «Київ-Дніпровське МППЗТ» призначено ОСОБА_6 , на якій останній перебуває і на час складення повідомлення про підозру.

Згідно до положень посадової інструкції на ОСОБА_6 як виконуючого обов`язки директора покладено обов`язки, у тому числі щодо розпорядження майном та коштами філії в та іншими матеріальними активами, із персональною відповідальність за ввірене майно та належним виконання посадових обов`язків, що передбачені посадовою інструкцією - у межах визначених чинним законодавством України.

Так громадянин України ОСОБА_6 будучи виконувачем обов`язків директора Енергодарської філії ПрАТ «Київ - Дніпровське МППЗТ» (код ЄДРПОУ 34425580, фактичне місце знаходження: Запорізька область м. Енергодар, вул. Промислова, буд. 98А, починаючи з вересня 2022 року (більш точна дата органом досудового розслідування не встановлено) перебуваючи на території м. Енергодар Запорізької області, яке з 04.03.2022 та на час повідомлення про підозру є тимчасово окупованою територією представниками зф держави-агресора рф, маючи необхідні управлінські навички, відповідну освіту, досвід роботи у сфері економічних і організаційних засад діяльності залізничного транспорту, усвідомлюючи його роль в економіці і соціальній сфері України, а також специфіку функціонування цього виду транспорту, діючи умисно, з метою завдання шкоди Україні, добровільно погодився на пропозицію невстановлених під час досудового розслідування представників окупаційної адміністрації держави-агресора російської федерації мовою оригіналу - «Военно-гражданская администрация г. Энергодар» на допомогу державі-агресору (пособництво) шляхом добровільної передачі усіх матеріальних ресурсів, які перебували на балансі (віданні) Енергодарської філії ПрАТ «Київ - Дніпровське МППЗТ» із створенням на його базі власної відокремленої системи залізничного сполучення, підконтрольної лише окупаційній адміністрації держави-агресора рф.

З цією метою, ОСОБА_6 16.09.2022 достовірно усвідомлюючи, що Енергодарська філія ПрАТ «Київ - Дніпровське МППЗТ» є об`єктом державної власності, що має стратегічне значення для економіки і безпеки держави, власником якого є держава в особі Міністерства інфраструктури України із 100% акцій та розуміючи, що на нього покладені обов`язки в частині збереження матеріальних ресурсів зазначеної філії, діючи умисно, з метою завдання шкоди України здійснив перереєстрацію Енергодарської філії ПрАТ «Київ - Дніпровське МППЗТ» із усіма матеріальними ресурсами, за законодавством держави-агресора рф на мовою, оригіналу - ООО "Энергодарское предприятие промышленного железнодорожного транспорта» (номеру ОГРН 12222300049290 юридична адреса: рф, Краснодарський край, м. Краснодар, вул. Старокубанська, буд. 114, оф. 632/13), за фактичним місцезнаходженням Запорізька область, м. Енергодар, вул. Промислова, буд.98-а.

В той же час, не пізніше 16.09.2022 ОСОБА_6 невстановленими досудовим розслідуванням представниками окупаційної адміністрації держави-агресора рф за його добровільної згоди було призначено директором незаконно створеного підприємства мовою оригіналу - ООО «Энергодарское предприятие промышленного железнодорожного транспорта», із покладенням на останнього організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов`язків.

Займаючи посаду директора у незаконно створеному підприємстві мовою оригіналу - ООО «Энергодарское предприятие промышленного железнодорожного транспорта»,

ОСОБА_6 , діючи умисно, з метою завдання шкоди Україні добровільно передав представникам держави-агресора рф та окупаційній адміністрації держави-агресора рф матеріальні ресурси серед яких тягові рухомі склади, вагонний парк, техніку для ремонту колій, автотракторну техніку та інше рухоме та нерухоме майно Енергодарської філії «Київ-Дніпровське МППЗТ».

Враховуючи викладене, громадянина України ОСОБА_6 обґрунтовано повідомлено про підозру у тому, що останній, будучи виконувачем обов`язків директора Енергодарської філії ПрАТ «Київ - Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту» (код ЄДРПОУ 34425580, фактичне місце знаходження: Запорізька область м. Енергодар, вул. Промислова, буд. 98А, далі за текстом Енергодарська філії ПрАТ «Київ - Дніпровське МППЗТ»), засновником та єдиним акціонером якого є держава України в особі Міністерства інфраструктури України, починаючи з вересня 2022 року (більш точна дата органом досудового розслідування не встановлено) перебуваючи на території м. Енергодар Запорізької області, яке з 04.03.2022 та на час повідомлення про підозру є тимчасово окупованою територією представниками збройних формувань держави-агресора російської федерації (далі за текстом зф держави-агресора рф), маючи необхідні управлінські навички, відповідну освіту, досвід роботи у сфері економічних і організаційних засад діяльності залізничного транспорту, усвідомлюючи його роль в економіці і соціальній сфері України, а також специфіку функціонування цього виду транспорту, діючи умисно, з метою завдання шкоди Україні, добровільно погодився на пропозицію невстановлених під час досудового розслідування представників окупаційної адміністрації держави-агресора російської федерації мовою оригіналу - «Военно-гражданская администрация г. Энергодар» на допомогу державі-агресору (пособництво) шляхом добровільної передачі усіх матеріальних ресурсів, які перебували на балансі (віданні) Енергодарської філії ПрАТ «Київ - Дніпровське МППЗТ» із створенням на його базі власної відокремленої системи залізничного сполучення, підконтрольної лише окупаційній адміністрації держави-агресора рф, шляхом перереєстрації за законами держави-агресора рф на нове підприємство мовою оригіналу ООО "Энергодарское предприятие промышленного железнодорожного транспорта» (номеру ОГРН 12222300049290 юридична адреса: рф, Краснодарський край, м. Краснодар, вул. Старокубанська, буд. 114, оф. 632/13), за фактичним місцезнаходженням Запорізька область, м. Енергодар, вул. Промислова, буд.98-а, та добровільно, починаючи з 16.09.2022 зайняв посаду директора незаконно створеного окупаційною адміністрацією держави-агресора рф підприємства, діяльність якого спрямував на здійснення незаконних перевезень залізничним транспортом вантажів, в тому числі і перевезень по тимчасово окупованих територіях України.

Також, до Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях направлено постанову, та відповідно до доручення від 29.07.2023 №028-280001493 для надання безоплатної вторинної правової допомоги особі призначено захисника - адвоката ОСОБА_7 , якій вручено копію повідомлення про підозру ОСОБА_6 , за ч. 1 ст. 111-2 КК України.

Відповідно до матеріалів досудового розслідування, на даний час підозрюваний ОСОБА_6 , перебуває на тимчасово окупованій території України, а саме в м. Енергодар Запорізької області.

07.08.2023 року винесено постанову про оголошення підозрюваного ОСОБА_6 у розшук, проведення якого доручено оперативним співробітникам відділу у м. Енергодар УСБУ в Запорізькій області.

Обґрунтованість підозри у вчиненні ОСОБА_6 особливо тяжкого злочину, підтверджується зібраними з дотриманням вимог КПК України доказами, а саме:

- протоколами допитів як свідків ОСОБА_8 від 17.12.2022, ОСОБА_9 від 17.12.2022, ОСОБА_10 від 12.12.2022, ОСОБА_11 від 21.12.2022, ОСОБА_12 від 12.12.2022, які показали, що після фактичної окупації міста Енергодар, ОСОБА_6 добровільно погодився на пропозицію невстановлених під час досудового розслідування представників окупаційної адміністрації держави-агресора російської федерації мовою оригіналу - «Военно-гражданская администрация г. Энергодар» на допомогу державі-агресору (пособництво) шляхом добровільної передачі усіх матеріальних ресурсів, які перебували на балансі (віданні) Енергодарської філії ПрАТ «Київ - Дніпровське МППЗТ» із створенням на його базі власної відокремленої системи залізничного сполучення, підконтрольної лише окупаційній адміністрації держави-агресора рф;

- протоколом за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії - зняття інформації з електронних інформаційних систем №59//5/5/3-329т від 04.02.2023 відповідно до якого встановлено листування ОСОБА_6 та інших осіб щодо вчинення останнім кримінального правопорушення, яке виразилось в тому, що ОСОБА_6 добровільно погодився на пропозицію представників окупаційної адміністрації держави-агресора російської федерації мовою оригіналу - «Военно-гражданская администрация г. Энергодар» на допомогу державі-агресору (пособництво) шляхом добровільної передачі усіх матеріальних ресурсів, які перебували на балансі (віданні) Енергодарської філії ПрАТ «Київ - Дніпровське МППЗТ» із створенням на його базі власної відокремленої системи залізничного сполучення, підконтрольної лише окупаційній адміністрації держави-агресора рф, а також останній здійснив перереєстрацію за законами держави-агресора рф на нове підприємство мовою оригіналу ООО "Энергодарское предприятие промышленного железнодорожного транспорта» (номеру ОГРН 12222300049290 юридична адреса: рф, Краснодарський край, м. Краснодар, вул. Старокубанська, буд. 114, оф. 632/13), за фактичним місцезнаходженням Запорізька область, м. Енергодар, вул. Промислова, буд.98-а.

- протоколами оглядів мережі Інтернет від 14.03.2023, від 02.03.2023 відповідно до яких встановлено, що на тимчасово окупованій території м. Енергодар, було здійснено перереєстрацію Енергодарської філії ПрАТ «Київ - Дніпровське МППЗТ» за законами держави-агресора рф на нове підприємство мовою оригіналу ООО "Энергодарское предприятие промышленного железнодорожного транспорта» (номеру ОГРН 12222300049290 юридична адреса: рф, Краснодарський край, м. Краснодар, вул. Старокубанська, буд. 114, оф. 632/13), за фактичним місцезнаходженням Запорізька область, м. Енергодар, вул. Промислова, буд.98-а. Відповідно до розміщеної інформації встановлено, що від 16.09.2022 ОСОБА_6 зайняв посаду директора незаконно створеного окупаційною адміністрацією держави-агресора рф підприємства, діяльність якого спрямував на здійснення незаконних перевезень залізничним транспортом вантажів, в тому числі і перевезень по тимчасово окупованих територіях України.

- повідомленням про підозру ОСОБА_6 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111-2 КК України - умисні дії, спрямовані на допомогу державі-агресору (пособництво), окупаційній адміністрації держави-агресора, вчинені громадянином України, з метою завдання шкоди Україні шляхом добровільної передачі матеріальних ресурсів представникам держави-агресора, її окупаційній адміністрації.

- іншими зібраними в ході досудового розслідування кримінального провадження доказами.

Згідно інформації оперативного підрозділу та матеріалів кримінального провадження на даний час ОСОБА_6 перебуває на тимчасово окупованій території м. Енергодар.

07.08.2023 року винесено постанову про оголошення підозрюваного ОСОБА_6 у розшук, проведення якого доручено оперативним співробітникам відділу у м. Енергодар УСБУ в Запорізькій області.

Органом досудового розслідування, відповідно до положень п.4 ч.1 ст.184 КПК України встановлено наявність ризиків, передбачених ч.1 ст.177 КПК України, а саме те, що ОСОБА_6 може: переховуватись від органу досудового розслідування; знищити, сховати або спотворити будь-яку із речей чи документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення; незаконно впливати на свідків у цьому кримінальному провадженні; вчинити інше кримінальне правопорушення.

Таким чином, орган досудового розслідування приходить до висновку, що для забезпечення належної процесуальної поведінки підозрюваного ОСОБА_6 з метою уникнення ризиків, передбачених ст. 177 КПК України, необхідно обрати їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави, тому слідчий за погодженням із прокурором звернувся до слідчого судді із вказаним клопотанням.

Прокурор в судовому засіданні внесене клопотання підтримав за вищевикладеними мотивами та обґрунтуваннями, просив його задовольнити та розглядати вказане клопотання за відсутності підозрюваного ОСОБА_6 , посилаючись на положення ч. 6 ст. 193 КПК України.

Захисник підозрюваного - адвокат ОСОБА_4 у судовому засіданні, посилаючись на те, що у зв`язку з відсутністю можливості узгодити правову позицію з його підзахисним щодо заявленого клопотання, покладає його вирішення на розсуд суду.

Слідчий суддя, розглянувши клопотання та надані матеріали,вислухавши пояснення осіб, які беруть участь у кримінальному провадженні, дійшов наступного висновку.

Слідчим відділом УСБУ в Запорізькій області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №22022080000002110 від 25.10.2022 за підозрою ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_1 , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.111-2 КК України

29.07.2023року слідчим за погодженням з прокурором повідомлено про підозру ОСОБА_6 та на виконання вимог ч. 3 ст. 111, ст. 135, ст. 278 КПК України повідомлення про підозру ОСОБА_6 вручено його захиснику - ОСОБА_4 та опубліковано в засобах масової інформації загальнодержавного значення, тобтоу газеті Урядовий кур`єр опубліковано повістки про виклик.

ОСОБА_6 до слідчого відділу УСБУ в Запорізькій області та на сайті Офісу генерального прокурора України опубліковано повістки про виклик ОСОБА_6 до слідчого відділу УСБУ в Запорізькій області для вручення оригіналу повідомлення про підозру, допиту як підозрюваного та проведення інших слідчих (розшукових) дій.

Відповідно до ч. 6 ст. 193 КПК України, слідчий суддя, суд розглядає клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та може обрати такий запобіжний захід за відсутності підозрюваного лише у разі доведення прокурором наявності підстав, передбачених статтею 177 цього Кодексу, а також наявності достатніх підстав вважати, що підозрюваний виїхав та/або перебуває на тимчасово окупованій території України, території держави, визнаної Верховною Радою України державою-агресором, та/або оголошений у міжнародний розшук.

З огляду на те, що підозрюваний ОСОБА_6 перебуває на території м. Енергодар Запорізької області, що на даний час є тимчасово окупованою територією України і де на даний час діє окупаційна влада російської федерації, а також оголошений у розшук, слідчий суддя вважає за можливе розглянути вказане клопотання без його участі.

Клопотання слідчого мотивоване тим, що досудовим слідством встановлена причетність підозрюваного ОСОБА_6 до вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111-2 КК України, та наявні ризики, передбачені п.п. 1,2,3,5 ч.1 ст.171 КПК України.

Згідно з вимогами ст. 177, 178 КПК України, метою застосування запобіжного заходу є забезпечення виконання підозрюваним, обвинуваченим покладених на нього процесуальних обов`язків, а підставою застосування запобіжного заходу є наявність обґрунтованої підозри у вчиненні особою кримінального правопорушення, а також наявність ризиків, які дають достатні підстави слідчому судді, суду вважати, що підозрювана, обвинувачена, засуджена може здійснити дії, передбачені ч. 1 ст. 177 КПК України.

При вирішенні питання про обрання запобіжного заходу, крім наявності ризиків, зазначених у статті 177 КПК України, слідчий суддя, суд на підставі наданих сторонами кримінального провадження матеріалів зобов`язаний оцінити в сукупності всі обставини, у тому числі: вагомість наявних доказів про вчинення підозрюваним, обвинуваченим кримінального правопорушення, тяжкість покарання, що загрожує відповідній особі у разі визнання підозрюваного, обвинуваченого винуватим у кримінальному правопорушенні, у вчиненні якого він підозрюється, обвинувачується, вік та стан здоров`я підозрюваного, обвинуваченого, міцність соціальних зв`язків підозрюваного, обвинуваченого, наявність у підозрюваного, обвинуваченого постійного місця роботи або навчання , його репутацію та майновий стан, наявність судимостей, дотримання підозрюваним, обвинуваченим умов застосованих запобіжних заходів, якщо вони застосовувалися до нього раніше, наявність повідомлення особі про підозру у вчиненні іншого кримінального правопорушення, а також розмір майнової шкоди, у завданні якої підозрюється особа.

Слідчий суддя приходить до висновку, що матеріалами, зібраними у ході досудового розслідування по даному кримінальному провадженню та долученими до клопотання, підтверджується на даній стадії досудового розслідування обґрунтованість повідомленої ОСОБА_6 підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111-2 КК України.

Слідчий суддя приймає до уваги, що по даному кримінальному провадженню

ОСОБА_6 повідомлено про підозру особливо тяжкого злочину, вчиненого в умовах воєнного стану, за який за законом передбачено покарання у вигляді позбавленням волі на строк від дванадцяти до п`ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п`ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої,що дає підстави слідчому судді вважати, що залишаючись на волі, підозрювана може переховуватись від органу досудового розслідування або суду з метою уникнення можливого покарання. Вказана позиція узгоджується з рішенням Європейського суду з прав людини у справі «Ілійков проти Болгарії», згідно з яким суворість передбаченого покарання є суттєвим елементом при оцінюванні ризиків переховування.

Крім того, стороною обвинувачення підтверджений ризик незаконного впливу на свідків у цьому кримінальному провадженні, оскільки наразі встановлено та допитано значну кількість осіб-свідків, які володіють інформацією про протиправну діяльність

ОСОБА_6 та враховуючи те, що вказані свідки мають родичів та знайомих, що перебувають на території м. Енергодар Запорізької області та прилеглих до нього населених пунктах, де на теперішній час діє окупаційна влада російської федерації, у зв`язку з чим підозрюваний може вчинити протиправні дії, направлені на вплив на свідків, яким відомо обставини вчинення даного злочину, у тому числі шляхом залякування та погрози фізичного насильства і викрадення відносно свідків та їх рідних і близьких.

Разом з тим, також доведений ризик можливого вчинення ОСОБА_6 іншого кримінального правопорушення, оскільки він добровільно погодився на пропозицію невстановлених під час досудового розслідування представників окупаційної адміністрації держави-агресора російської федерації мовою оригіналу - «Военно-гражданская администрация г. Энергодар» на допомогу державі-агресору (пособництво) шляхом добровільної передачі усіх матеріальних ресурсів, які перебували на балансі (віданні) Енергодарської філії ПрАТ «Київ - Дніпровське МППЗТ» із створенням на його базі власної відокремленої системи залізничного сполучення, підконтрольної лише окупаційній адміністрації держави-агресора рф.

З огляду на викладене, при розгляді даного клопотання слідчий суддя дійшов висновку, що заявлені ризики є підставою для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Враховуючи викладене, слідчий суддя не вбачає достатніх підстав для можливості застосування інших запобіжних заходів, альтернативних триманню під вартою, як таких, що недостатні запобігти вказаним ризикам, а також забезпеченню виконання підозрюваним процесуальних обов`язків, визначаючи тримання під вартою у цьому випадку виправданим за наявності конкретного суспільного інтересу у виді права на справедливий судовий розгляд, а також унеможливлення переховування підозрюваного від слідства та суду, незаконного впливу на свідків, вчинення інших кримінальних правопорушень, які, незважаючи на презумпцію невинуватості, превалюють над принципом поваги до свободи особистості.

За таких обставин, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно ОСОБА_6 є доведеним і обґрунтованим, у зв`язку з чим підлягає задоволенню.

З огляду на положення ч.4 ст.183 КПК України, слідчий суддя не визначає розмір застави.

Разом з тим, відповідно до ч.4 ст.197 КПК України, у разі постановлення слідчим суддею про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно підозрюваного на підставі ч. 6 ст.193 КПК України строк дії такої ухвали не зазначається.

Керуючись ст. 176-178, 183, 184, 194, 196, 197 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого в ОВС 2-го відділення слідчого відділу УСБУ в Запорізькій області майора юстиції ОСОБА_5 , погоджене з прокурором відділу Запорізької обласної прокуратури ОСОБА_3 за матеріалами кримінального провадження № 22022080000002110 від 25.10.2022 за підозрою ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_1 , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 111-2 КК України, про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно підозрюваного ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,- задовольнити.

Обрати підозрюваному ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в ДУ «Запорізький слідчий ізолятор» без визначення розміру застави.

Після затримання ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , не пізніше як через 48 годин з часу доставки до місця кримінального провадження, забезпечити його доставку до Жовтневого районного суду м. Запоріжжя для вирішення питання про застосування обраного запобіжного заходу у виді тримання під вартою або його зміну на більш м`який запобіжний захід.

Ухвала слідчого судді щодо негайного застосування запобіжного заходу підлягає негайному виконанню після оголошення.

Виконання ухвали слідчого судді доручити співробітникам УСБУ в Запорізькій області.

Апеляційна скарга на ухвалу може бути подана протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Подання апеляційної скарги на ухвалу слідчого судді зупиняє набрання нею законної сили, але не зупиняє її виконання.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.08.2023
Оприлюднено18.08.2023
Номер документу112853255
СудочинствоКримінальне
Сутьобрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно підозрюваного на підставі ч. 6 ст.193 КПК України строк дії такої ухвали не зазначається. Керуючись ст. 176-178, 183, 184, 194, 196, 197 КПК України, слідчий

Судовий реєстр по справі —331/5289/23

Ухвала від 16.08.2023

Кримінальне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Антоненко М. В.

Ухвала від 16.08.2023

Кримінальне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Антоненко М. В.

Ухвала від 16.08.2023

Кримінальне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Антоненко М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні