Ухвала
від 17.08.2023 по справі 360/746/23
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

17 серпня 2023 року м. ДніпроСправа № 360/746/23

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Кисельова Є.О., розглянувши в порядку письмового провадження питання про заміну неналежного відповідача у справі за позовом Біловодської селищної військової адміністрації Старобільського району Луганської області до Управління Північно-Східного офісу Держаудитслужби у Луганській області про визнання протиправним та скасування висновку про результати моніторингу,-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні суду перебуває справа за позовом Біловодської селищної військової адміністрації Старобільського району Луганської області (далі - позивач) до Управління Північно-Східного офісу Держаудитслужби у Луганській області (далі - відповідач), в якій представник позивача просить суд:

- визнати протиправним та скасувати висновок відповідача про результати моніторингу (ID моніторингу UA-M-2023-06-27-000009) з закупівлі «Бронежилети 4 класу захисту», код за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника 35810000-5 Індивідуальне обмундирування (ID контракту: UA-2023-05-18-006331-a-c1), ідентифікатор закупівлі Закупівлі UA-2023-05-18-006331-a, що опублікований 18.05.2023 року на веб-сайті майданчика електронної системи закупівель https://zakupki.prom.ua/ в частині встановленого порушення вимог абзацу 3 пункту 1, абзацу 2 пункту 2 частини 1 статті 31 Закону України «Про публічні закупівлі», та пункту 41 "Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України "Про публічні закупівлі", на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування", затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 12.10.2022 № 1178, а також зобов`язання позивача здійснити заходи по розірванню договору про закупівлю Бронежилетів 4 класу захисту від 12.06.2023 року №8 з дотриманням положень Господарського кодексу України та Цивільного кодексу України, та протягом п`яти робочих днів з дня оприлюднення висновку оприлюднити через електронну систему закупівель інформацію та/або документи, що свідчать про усунення порушення законодавства у сфері публічних закупівель, викладеного у висновку, або аргументовані заперечення до висновку, або інформацію про причини неможливості усунення виявленого порушення.

03.08.2023 від представника відповідача надійшло клопотання про заміну неналежного відповідача у справі, а саме: Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби України в Луганській області замінити на Північно-східний офіс Держаудитслужби.

Розглянувши вказане клопотання, дослідивши матеріали справи, суд дійшов наступного.

Відповідно до ч. 3, 5-7 ст. 48 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України) якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача.

Під час вирішення питання про залучення співвідповідача чи заміну належного відповідача суд враховує, зокрема, чи знав або чи міг знати позивач до подання позову у справі про підставу для залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Після заміни сторони, залучення другого відповідача розгляд адміністративної справи починається спочатку.

Заміна відповідача допускається до ухвалення рішення судом першої інстанції.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 06.04.2016 № 266 «Про утворення міжрегіональних територіальних органів Державної аудиторської служби» утворено з 1 листопада 2016 року, зокрема, юридичну особу публічного права міжрегіональний територіальний орган Державної аудиторської служби України, а саме - Північно-східний офіс Держаудитслужби (м. Харків), шляхом реорганізації Державних фінансових інспекцій в Харківській, Луганській, Полтавській та Сумській областях.

При цьому, Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Луганській області (далі Управління) - є структурним підрозділом Північно-східного офісу Держаудитслужби без права юридичної особи.

Наказом Північно-східного офісу Держаудитслужби від 25.08.2016 № 2 затверджено Положення про Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Луганській області (далі Положення), яким визначено, що Управління - є структурним підрозділом Північно-східного офісу Держаудитслужби.

Відповідно до пункту 3 Положення основним завданням Управління є реалізація повноважень Північно-східного офісу Держаудитслужби на території Луганської області.

Оскільки Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Луганській області створений без права юридичної особи та не має адміністративної процесуальної правоздатності, суд вважає за необхідне замінити неналежного відповідача на належного.

Керуючись ст. 48, 243, 248 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання відповідача про заміну належного відповідача у справі за адміністративним позовом Біловодської селищної військової адміністрації Старобільського району Луганської області до Управління Північно-Східного офісу Держаудитслужби у Луганській області про визнання протиправним та скасування висновку про результати моніторингу задовольнити.

Замінити неналежного відповідача управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Луганській області на належного Північно-східний офіс Держаудитслужби, юридична адреса: площа Свободи, Держпром, б. 5, 4 під`їзд, 10 поверх, м. Харків, ЄДРПОУ40478572).

Копію ухвали направити сторонам, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає. Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Є.О. Кисельова

Дата ухвалення рішення17.08.2023
Оприлюднено21.08.2023
Номер документу112900180
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу реалізації державної політики у сфері економіки та публічної фінансової політики, зокрема щодо здійснення публічних закупівель

Судовий реєстр по справі —360/746/23

Рішення від 22.11.2023

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 13.10.2023

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 18.09.2023

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 17.08.2023

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 14.07.2023

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні