Ухвала
від 18.08.2023 по справі 546/1047/22
РЕШЕТИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

єдиний унікальний номер справи 546/1047/22

номер провадження 6/546/13/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 серпня 2023 року м. Решетилівка Полтавська область

Решетилівський районний суд Полтавської області у складі:

головуючого судді - Сербіненко І.В.,

за участі секретаря судового засідання Невмержицької А.Ю.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Решетилівка Полтавської області заяву Комунального підприємства Полтавської обласної ради «Полтававодоканал» про заміну сторони правонаступником у справі №546/1047/22 за позовом Комунального підприємства Полтавської обласної ради «Решетилівське підприємство «Водоканал» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості,

УСТАНОВИВ:

09.08.2023 до суду надійшла заява в.о. генерального директора КП ПОР «Полтававодоканал» Третяка М.Ю., у якій просив замінити стягувача з КП ПОР «Решетилівське підприємство «Водоканал» на його правонаступника КП ПОР «Полтававодоканал». Також зазначає, що заочним рішенням Решетилівського районного суду Полтавської області від 30.03.2023 по справі № 546/1047/22 стягнуто з ОСОБА_1 на користь КП ПОР «Решетилівське підприємство «Водоканал» заборгованість за самовільне користування послугами водопостачання в сумі 50921 грн 60 коп та судовий збір в розмірі 2481 грн 00 коп. На виконання зазначеного рішення судом 05.05.2023 видано виконавчий лист. Відповідно до рішення пленарного засідання чотирнадцятої позачергової сесії восьмого скликання Полтавської обласної ради від 26.07.2022 № 443 «Про прийняття єдиного майнового комплексу Комунального підприємства Решетилівське комунальне підприємство «Водоканал» у спільну власність територіальних громад, сіл, селищ, міст Полтавської області» найменування Комунального підприємства Решетилівське комунальне підприємство «Водоканал» змінено на Комунальне підприємство Полтавської обласної ради «Решетилівське підприємство «Водоканал».

Відповідно до рішення пленарного засідання сімнадцятої позачергової сесії восьмого скликання Полтавської обласної ради від 14.10.2022 № 482 «Про реорганізацію Комунального підприємства Полтавської обласної ради «Решетилівське підприємство «Водоканал» шляхом приєднання до Комунального підприємства Полтавської обласної ради «Полтававодоканал», КП ПОР «Полтававодоканал» є правонаступником усього майна, прав та обов`язків реорганізованого шляхом приєднання КП ПОР «Решетилівське підприємство «Водоканал».

На виконання вказаного рішення 31.01.2023 складено та підписано передавальний акт балансових рахунків, матеріальних цінностей, активів та зобов`язань КП ПОР «Решетилівське підприємство «Водоканал» на баланс правонаступника КП ПОР «Полтававодоканал». Згідно відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців громадських формувань КП ПОР «Решетилівське підприємство «Водоканал» перебуває у стані припинення.

Представник заявника КП ПОР «Полтававодоканал» у судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду заяви повідомлявся завчасно та належним чином. Надав до суду заяву в якій просив розглянути заяву про заміну сторони правонаступником по справі № 546/1047/22 без участі представника.

Стягувач КП Полтавської обласної ради «Решетилівське підприємство «Водоканал» у судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду заяви повідомлений завчасно та належним чином. Заяв, клопотань про відкладення розгляду справи суду не надав.

Боржник ОСОБА_1 у судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду заяви повідомлений завчасно та належним чином. Заяв, клопотань не надходило.

Враховуючи, що в судове засідання не з`явились всі учасники справи, відповідно до ч. 2ст. 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Відповідно до положень ч. 3ст. 442 ЦПК Українинеявка сторін та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Дослідивши матеріали заяви та матеріали цивільної справи № 546/1047/22, суд дійшов висновку про задоволення заяви у зв`язку з наступним.

Згідно ч. 1, 2ст. 442 ЦПК Україниу разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець.

Відповідно до ч. 5 ст.442ЦПК України положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Судом встановлено, що згідно рішення Решетилівського районного суду Полтавської області від 30.03.2023 позовну заявуКП ПОР «Решетилівське підприємство «Водоканал» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за самовільне приєднання до системи централізованого водопостачання та користування системами централізованого питного водопостачання було задоволено. Стягнуто з ОСОБА_1 на користь КП ПОР «Решетилівське підприємство «Водоканал» заборгованість за самовільне користування послугами водопостачання в сумі 50 921 гривня 60 копійок. Стягнуто з ОСОБА_1 на користь КП ПОР «Решетилівське підприємство «Водоканал» судовий збір в розмірі 2 481 гривня 00 копійок.

Відповідно до рішення пленарного засідання чотирнадцятої позачергової сесії восьмого скликання Полтавської обласної ради від 26.07.2022 № 443 «Про прийняття єдиного майнового комплексу Комунального підприємства Решетилівське комунальне підприємство «Водоканал» у спільну власність територіальних громад, сіл, селищ, міст Полтавської області» найменування КП Решетилівське комунальне підприємство «Водоканал» змінено на КП Полтавської обласної ради «Решетилівське підприємство «Водоканал».

Відповідно до рішення пленарного засідання сімнадцятої позачергової сесії восьмого скликання Полтавської обласної ради від 14.10.2022 № 482 «Про реорганізацію Комунального підприємства Полтавської обласної ради «Решетилівське підприємство «Водоканал» шляхом приєднання до Комунального підприємства Полтавської обласної ради «Полтававодоканал», КП Полтавської обласної ради «Полтававодоканал» є правонаступником усього майна, прав та обов`язків реорганізованого шляхом приєднання КП Полтавської обласної ради «Решетилівське підприємство «Водоканал».

31.01.2023 складено та підписано передавальний акт балансових рахунків, матеріальних цінностей, активів та зобов`язань КП Полтавської обласної ради «Решетилівське підприємство «Водоканал» на баланс правонаступника КП Полтавської обласної ради «Полтававодоканал».

Частиною 1ст.55ЦПК України,встановлено,що у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників (ч. 1 ст. 104 ЦК України).

Частинами 1 та 2статті 512 ЦК Українипередбачено, що кредитор у зобов`язанні може бути замінений іншою особою внаслідок: 1) передання ним своїх прав іншій особі за правочином (відступлення права вимоги); 2) правонаступництва; 3) виконання обов`язку боржника поручителем або заставодавцем (майновим поручителем); 4) виконання обов`язку боржника третьою особою. Кредитор у зобов`язанні може бути замінений також і інших випадках, встановлених законом.

Таким чином, суд вважає, що є підстави для задоволення заяви та заміни КП ПОР «Решетилівське підприємство «Водоканал» на правонаступника КП ПОР «Полтававодоканал».

Керуючись ст. 258,260,442 ЦПК Українисуд,

ПОСТАНОВИВ:

Заяву Комунального підприємства Полтавської обласної ради «Полтававодоканал» про заміну сторони правонаступником у справі №546/1047/22 за позовом Комунального підприємства Полтавської обласної ради «Решетилівське підприємство «Водоканал» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості - задовольнити.

Замінити стягувача Комунальне підприємство Полтавської обласної ради «Решетилівське підприємство «Водоканал» на його правонаступника Комунальне підприємство Полтавської обласної ради «Полтававодоканал» (ЄДРПОУ 03361661, місцезнаходження: 36020, м. Полтава, вул. П. Орлика, буд. 40) у справі № 546/1047/22 за позовом Комунального підприємства Полтавської обласної ради «Решетилівське підприємство «Водоканал» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за самовільне приєднання до системи централізованого водопостачання та користування системами централізованого питного водопостачання.

Ухвала може бути оскаржена до Полтавського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання.

Суддя І.В. Сербіненко

Дата ухвалення рішення18.08.2023
Оприлюднено22.08.2023
Номер документу112924923
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —546/1047/22

Ухвала від 18.08.2023

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Сербіненко І. В.

Ухвала від 09.08.2023

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Сербіненко І. В.

Рішення від 30.03.2023

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Сербіненко І. В.

Рішення від 30.03.2023

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Сербіненко І. В.

Ухвала від 09.01.2023

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Сербіненко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні