Ухвала
від 21.08.2023 по справі 320/28014/23
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про передачу справи до іншого суду

21 серпня 2023 року м. Київ № 320/28014/23

Суддя Київського окружного адміністративного суду Перепелиця А.М., ознайомившись з позовною заявою і доданими до неї матеріалами ОСОБА_1 до Головного сервісного центру МВС, Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Кіровоградській області (філія ГСЦ МВС), Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Кіровоградській області про визнання протиправними дій, зобов`язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И В:

До Київського окружного адміністративного суду звернувся ОСОБА_1 з позовом до Головного сервісного центру МВС, Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Кіровоградській області (філія ГСЦ МВС), Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Кіровоградській області про визнання протиправними дій, зобов`язання вчинити певні дії, в якому просить:

- визнати протиправними дії Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Кіровоградській області щодо відмови у проведення реєстрації мотоцикла MUSSTANG МТ 125-1, рама № НОМЕР_1 двигун № НОМЕР_2 , придбаний 12.06.2014 на підставі довідки рахунок серії НОМЕР_3 , виданої ТОВ «ПІВДЕННА ТОРГОВА КОМПАНІЯ»;

- зобов`язати Регіональний сервісний центр ГСЦ МВС в Кіровоградській області провести державну реєстрацію мотоцикла М MUSSTANG МТ 125-1, рама № НОМЕР_1 двигун № НОМЕР_2 , придбаний 12.06.2014 на підставі довідки рахунок серії НОМЕР_3 , виданої ТОВ «ПІВДЕННА ТОРГОВА КОМПАНІЯ» за ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_4 , який зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до ч.1 ст.171 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України), суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, чи належить позовну заяву розглядати за правилами адміністративного судочинства і чи подано позовну заяву з дотриманням правил підсудності.

Дослідивши позовну заяву та додані до неї матеріали, суд зазначає наступне.

У відповідності до п.4 ч.1 ст.171 КАС України суддя після одержання позовної заяви з`ясовує чи належить позовну заяву розглядати за правилами адміністративного судочинства і чи подано позовну заяву з дотримання правил підсудності.

Згідно з п.23 ч.1 ст.4 Кодексу адміністративного судочинства України похідна позовна вимога це вимога, задоволення якої залежить від задоволення іншої позовної вимоги (основної вимоги).

В свою чергу, суд вважає за необхідне зазначити, що згідно ч.1 ст.25 КАС України адміністративні справи з приводу оскарження індивідуальних актів, а також дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень, які прийняті (вчинені, допущені) стосовно конкретної фізичної чи юридичної особи (їх об`єднань), вирішуються за вибором позивача адміністративним судом за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання (перебування, знаходження) цієї особи-позивача або адміністративним судом за місцезнаходженням відповідача, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Пунктом 2 ч.1 ст.29 КАС України передбачено, що суд передає адміністративну на розгляд іншого адміністративного суду, якщо при відкритті провадження у справі суд встановить, що справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до вказаної в позовній заяві адреси місця проживання вбачається, що ОСОБА_1 проживає за адресою: АДРЕСА_2 .

А відповідач, відповідно до якого направлена основна вимога у поданій позовній заяві, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_3 .

Таким чином, місцезнаходження позивача та відповідача до якого пред`явлена основна позовна вимога є Кіровоградська область.

Суд звертає увагу, що позивач зазначаючи у якості відповідача Головний сервісний центр МВС, з розташуванням у місті Києві, не зазначає до такого суб`єкту позовних вимог та в мотивувальній частині позовної заяви не обґрунтовує, в чому саме полягають протиправні дії, бездіяльність та рішення такого.

З урахуванням викладеного, та беручи до уваги те, що позивач проживає та його місцезнаходження є Кіровоградська область, суд приходить до висновку, що для належного та об`єктивного розгляду даної, вказану адміністративна справа №320/28014/23 необхідно передати на розгляд до територіальної юрисдикції (підсудності) Кіровоградського окружного адміністративного суду (адреса: 25000, Кіровоградська область, місто Кропивницький, вулиця Велика Перспективна, будинок 40).

У зв`язку з вищевикладеним, суд дійшов висновку про наявність правових підстав для передачі матеріалів даної позовної заяви на розгляд Кіровоградському окружному адміністративному суду.

На підставі вищевикладеного, керуючись п.2 ч.1 ст.29, ст.241-243, 248, 287 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Матеріали справи №320/28014/23 за позовом ОСОБА_1 до Головного сервісного центру МВС, Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Кіровоградській області (філія ГСЦ МВС), Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Кіровоградській області про визнання протиправними дій, зобов`язання вчинити певні дії, передати на розгляд Кіровоградського окружного адміністративного суду (адреса: 25000, Кіровоградська область, місто Кропивницький, вулиця Велика Перспективна, будинок 40).

2. Роз`яснити сторонам, що за правилами ч.8 ст.29 КАС України, передача адміністративної справи з одного суду до іншого на підставі відповідної ухвали, яка підлягає оскарженню, здійснюється не пізніше наступного дня після закінчення строку на оскарження такої ухвали, а в разі подання апеляційної скарги - після залишення її без задоволення.

3. Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили згідно ст.256 КАС України з моменту її підписання суддею (суддями).

Ухвала може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції за правилами, встановленими ст.293-297 КАС України, протягом п`ятнадцяти днів, з дня складання повного тексту ухвали.

Суддя Перепелиця А.М.

Дата ухвалення рішення21.08.2023
Оприлюднено23.08.2023
Номер документу112940960
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дій, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —320/28014/23

Ухвала від 31.01.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. ЧЕРНИШ

Ухвала від 12.01.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. ЧЕРНИШ

Ухвала від 21.08.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Перепелиця А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні