Ухвала
від 22.08.2023 по справі 361/3112/23
БРОВАРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

БРОВАРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 361/3112/23 провадження № 2/361/2637/23

22.08.2023

У Х В А Л А

«22» серпня 2023 року м.Бровари Київської області

Броварський міськрайонний суд Київської області в складі:

головуючого - судді Василишина В.О.,

за участю секретаря судових засідань Степанюк А.О.,

під часрозгляду увідкритому підготовчомусудовому засіданнів приміщеннісудуклопотання представника позивача ОСОБА_1 ОСОБА_2 про витребування доказів у справі № 361/3112/23 за позовом ОСОБА_1 до Великодимерської селищної ради Броварського району Київської області, приватний нотаріус Броварського районного нотаріального округу Київської області Бурлака Олег Вікторович, про визнання права власності на майно у порядку спадкування за заповітом,

в с т а н о в и в:

У провадженні суду перебуває наголошена вище цивільна справа.

Ухвалою Броварського міськрайонного суду Київської області від 24 квітня 2023 року відкрито провадження у даній справі за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче судове засідання.

22 серпня 2023 року представник позивача ОСОБА_1 ОСОБА_2 подала до суду клопотання про витребування з Київського обласного державного нотаріального архіву належним чином посвідченої копії спадкової справи до майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3

У підготовче судове засідання учасники справи не з`явилися.

Відповідно до положень частин першої та другої статті 2Цивільного процесуальногокодексу України (далі ЦПК України) завданнями цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави. Суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватися завданнями цивільного судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі.

Статтею 11ЦПК України передбачено, що суд визначає в межах, встановлених цим Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорційності, враховуючи: завдання цивільного судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов`язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

Відповідно до частин шостої та сьомої статті 81ЦПК України доказування не може ґрунтуватися на припущеннях. Суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Враховуючи викладене, а також з метою виконання завдання цивільного судочинства, всебічного та об`єктивного розгляду справи по суті, суд вважає за доцільне витребувати у Київському обласному державному нотаріальному архіві належним чином посвідчену копію спадкової справи до майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 .

Керуючись статтями 84, 260, 353 ЦПК України,

у х в а л и в:

Витребувати уКиївському обласномудержавному нотаріальномуархіві (місцезнаходження: Київська область, Бучанський район, місто Ірпінь, вулиця Северинівська, будинок 34):

?належним чином посвідчену копію спадкової справи до майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 (свідоцтва про право на спадщину видавалися 05 лютого 1991 року).

Встановити строк для надання до суду витребуваної інформації не пізнішеп`яти днів з дня отримання копії цієї ухвали суду.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя В.О.Василишин

СудБроварський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення22.08.2023
Оприлюднено23.08.2023
Номер документу112952539
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —361/3112/23

Рішення від 27.02.2024

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Василишин В. О.

Рішення від 27.02.2024

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Василишин В. О.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Василишин В. О.

Ухвала від 22.08.2023

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Василишин В. О.

Ухвала від 24.04.2023

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Василишин В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні