Ухвала
від 04.04.2023 по справі 760/25595/21
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №760/25595/21 2/760/2359/23

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

04 квітня 2023 року м. Київ

Солом`янський районний суд міста Києва у складі:

головуючого судді Ішуніної Л. М.

за участю:

секретаря судового засідання Отруби В. В.,

представника позивача Сучила А. О.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Приватного підприємства «УКРБУДДІМ», третя особа - ОСОБА_2 , про стягнення заборгованості з урахуванням 3% річних та інфляційних втрат,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Солом`янського районного суду міста Києва перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Приватного підприємства «УКРБУДДІМ», третя особа - ОСОБА_2 про стягнення заборгованості з урахуванням 3% річних та інфляційних втрат.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 22 вересня 2021 року для розгляду зазначеної позовної заяви визначено головуючого суддю Ішуніну Л. М.

Ухвалою Солом`янського районного суду міста Києва від 28 вересня 2021 року відкрито загальне позовне провадження за вищевказаним позовом та призначено підготовче судове засідання.

16 лютого 2022 року третьою особою подано до суду письмові пояснення.

В ході підготовчого судового засідання представник позивача зазначив, що позовні вимоги підтримує у повному обсязі, усі докази в обґрунтування позовних вимог надано у повному обсязі, не заперечує проти закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Відповідач в судове засідання не з`явився, про дату, час та місце судового засідання повідомлявся належним чином на підставі пункту 3 частини восьмої статті 128 ЦПК України, що підтверджується конвертом, який повернувся на адресу суду з відміткою «Адресат відсутній за вказаною адресою», про поважність причин неявки суду не повідомив.

Третя особа в судове засідання не з`явилася, про дату, час та місце судового засідання повідомлялися належним чином на підставі пункту 3 частини восьмої статті 128 ЦПК України, що підтверджується конвертом, який повернувся на адресу суду з відміткою «Адресат відсутній за вказаною адресою», про поважність причин неявки суду не повідомила.

За загальним правилом частини першої статті 223 ЦПК України неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею. Підстави для відкладення підготовчого судового засідання, визначені статтею 198 ЦПК України, також відсутні.

Згідно з частинами першою та другою статті 189 ЦПК України завданнями підготовчого провадження є:

1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу;

2) з`ясування заперечень проти позовних вимог;

3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів;

4) вирішення відводів;

5) визначення порядку розгляду справи;

6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання.

У ході підготовчого провадження та під час проведення підготовчого засідання судом проведено наступні підготовчі дії: направлено учасникам справи копію ухвали про відкриття провадження у справі, направлено відповідачу та третій особі копію позовної заяви та копії доданих до неї документів, судом та сторонами отримано письмові пояснення третьої особи, визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, позовних вимог та склад учасників судового процесу.

Таким чином, у підготовчому судовому засіданні судом були вирішені питання та вчинені процесуальні дії, передбачені статтею 197 ЦПК України, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Відповідно до пункту 3 частини другої статті 200 ЦПК України, за результатами підготовчого судового засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

У зв`язку з вищевикладеним суд приходить до висновку про закриття підготовчого провадження у справі та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного та керуючись статтями 189, 197, 200, 260 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного підприємства «УКРБУДДІМ», третя особа - ОСОБА_2 , про стягнення заборгованості з урахуванням 3% річних та інфляційних втрат.

Призначити справу до судового розгляду по суті в порядку загального позовного провадження у відкритому судовому засіданні на 13 липня 2023 року о 10-00 год. в приміщенні суду за адресою: м. Київ, вул. Грушецька, 1, каб. 11, встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л. М. Ішуніна

Дата ухвалення рішення04.04.2023
Оприлюднено23.08.2023
Номер документу112954073
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них страхування, з них позики, кредиту, банківського вкладу

Судовий реєстр по справі —760/25595/21

Рішення від 01.11.2023

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Ішуніна Л. М.

Ухвала від 04.04.2023

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Ішуніна Л. М.

Ухвала від 12.05.2022

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Ішуніна Л. М.

Ухвала від 28.01.2022

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Ішуніна Л. М.

Ухвала від 28.09.2021

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Ішуніна Л. М.

Ухвала від 28.09.2021

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Ішуніна Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні