Ухвала
від 17.02.2023 по справі 359/818/23
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 359/818/23

Провадження № 1-кп/359/335/2023

У Х В А Л А

про призначення судового розгляду

17 лютого 2023 року Бориспільський міськрайонний суд Київської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю прокурора ОСОБА_3 , обвинуваченого ОСОБА_4 , представника потерпілого ТОВ «ОККО-ДРАЙВ» - ОСОБА_5 , представника потерпілого ТОВ «НОВА ЛІНІЯ 1» - ОСОБА_6 , представника потерпілого ТОВ «НРП» - ОСОБА_7 ,

провівши в залі суду з технічною аудіо та відео фіксацією в режимі відеоконференції з ДУ «Божковська виправна колонія (№16)» підготовче судове засідання в кримінальному провадженні № 12021116100000336, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 10.06.2021 по обвинуваченню

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, уродженця м.Бориспіль Київської області, раніше судимого, який відбуває покарання у ДУ «Божковська виправна колонія (№16)»,

у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.185 КК України,

в с т а н о в и в :

В провадженні Бориспільського міськрайонного суду Київської області знаходиться кримінальне провадження по обвинуваченню ОСОБА_4 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.185 КК України.

Під час підготовчого судового засідання в даному кримінальному провадженні не встановлено підстав для прийняття рішень, передбачених пунктами 1-4 частини третьої статті 314 КПК України.

Прокурор зазначив про можливість призначення судового розгляду справи у відкритому судовому засіданні.

Представники потерпілих ТОВ «ОККО-ДРАЙВ» - ОСОБА_5 , ТОВ «НОВА ЛІНІЯ 1» - ОСОБА_6 , ТОВ «НРП» - ОСОБА_7 проти призначення справи до судового розгляду не заперечували. Від ТОВ «НОВА ЛІНІЯ 1» та ТОВ «НРП» подано цивільні позови про стягнення з обвинуваченого матеріальних збитків, завданих злочином.

Обвинувачений проти призначення справи до судового розгляду та приєднання до справи цивільних позовів не заперечував. Окрім того, заявив клопотання про призначення йому безоплатного захисника. Також зазначив, що заперечує проти розгляду даної справи в режимі відеоконференції та бажає приймати участь особисто в приміщенні суду.

Клопотань про виклик певних осіб або витребування будь-яких доказів та речей від учасників судового провадження не надійшло.

Кримінальне провадження підсудне Бориспільському міськрайонному суду Київської області, обвинувальний акт та реєстр матеріалів досудового розслідування складено відповідно до положень статей 291, 292 КПК України, підстав для закриття кримінального провадження судом під час підготовчого судового засідання не встановлено, істотних порушень вимог КПК України при складанні обвинувального акту та реєстрів матеріалів досудового розслідування, які б перешкоджали призначенню цього обвинувального акту до судового розгляду судом не встановлено, а тому суд дійшов висновку про необхідність призначення судового розгляду на підставі обвинувального акту у кримінальному провадженні за обвинуваченням ОСОБА_4 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.185 КК України.

Судовий розгляд кримінального провадження здійснювати одноособово у відкритому судовому засіданні.

Заслухавши думки учасників судового розгляду та враховуючи положення ст.ст. 61, 62, 128 КПК України, суд прийшов до висновку, що цивільні позови подано до початку судового розгляду у кримінальному провадженні, а тому є всі підстави для прийняття його до спільного розгляду з кримінальним провадженням.

В судовому засіданні встановлено, що обвинувачений ОСОБА_4 не має можливості найняти собі захисника.

У відповідності до ч.1 ст.49 КПК України слідчий, прокурор, слідчий суддя чи суд зобов`язані забезпечити участь захисника у кримінальному провадженні у випадках, якщо: відповідно до вимог статті 52 цього Кодексу участь захисника є обов`язковою, а підозрюваний, обвинувачений не залучив захисника; підозрюваний, обвинувачений заявив клопотання про залучення захисника, але за відсутністю коштів чи з інших об`єктивних причин не може його залучити самостійно; слідчий, прокурор, слідчий суддя чи суд вирішить, що обставини кримінального провадження вимагають участі захисника, а підозрюваний, обвинувачений не залучив його. Захисник може бути залучений слідчим, прокурором, слідчим суддею чи судом в інших випадках, передбачених законом, що регулює надання безоплатної правової допомоги.

Відповідно до ч.2 та ч.3 ст.49 КПК України у випадках, передбачених частиною першою цієї статті, слідчий, прокурор виносить постанову, а слідчий суддя та суд постановляє ухвалу, якою доручає відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правової допомоги, призначити адвоката для здійснення захисту за призначенням та забезпечити його прибуття у зазначені у постанові (ухвалі) час і місце для участі у кримінальному провадженні. Постанова (ухвала) про доручення призначити адвоката негайно направляється відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правової допомоги, і є обов`язковою для негайного виконання.

Враховуючи, що обвинувачений не має можливості самостійно оплачувати послуги адвоката через відсутність на це коштів, тому з метою забезпечення захисту прав обвинуваченого суд вважає за доцільне залучити захисника для здійснення захисту за призначенням обвинуваченому ОСОБА_4 .

Також встановлено, що обвинувачений ОСОБА_4 на даний час відбуває покарання в ДУ «Божковська виправна колонія (№16)», однак бажає приймати участь у справі безпосередньо в залі Бориспільського міськрайонного суду Київської області.

Відповідно до п. 12 ч. 1ст. 537 КПК України під час виконання вироків суд, визначений частиною другою статті 539 цього Кодексу, має право вирішувати питання про тимчасове залишення засудженого у слідчому ізоляторі або переведення засудженого з арештного дому, виправного центру, дисциплінарного батальйону або колонії до слідчого ізолятора для проведення відповідних процесуальних дій під час досудового розслідування кримінальних правопорушень, вчинених іншою особою або цією самою особою, за які вона не була засуджена, чи у зв`язку з розглядом справи в суді.

За таких обставин суд вбачає за необхідне зобов`язати уповноважених осіб ДУ «Божковська виправна колонія (№16)» етапувати обвинуваченого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 до ДУ «Київський слідчий ізолятор» Міністерства юстиції України, з метою забезпечення його особистої участі у судовому розгляді.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 49, 314-316, 318, 350, 537 КПК України, Законом України «Про безоплатну правову допомогу» КПК України, суд

п о с т а н о в и в :

Закінчити підготовче провадження та призначити судовий розгляд кримінального провадження № 12021116100000336, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 10.06.2021 по обвинуваченню ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.185 КК України, на 14 год. 00 хв. 21 березня 2023 року в приміщенні залу суду.

Судовий розгляд кримінального провадження здійснювати суддею одноособово у відкритому судовому засіданні за участю обвинуваченого, захисника, представників потерпілих та прокурора.

Прийняти до спільного з кримінальним провадженням розгляду цивільний позов потерпілого ТОВ «НОВА ЛІНІЯ 1» про відшкодування матеріальних збитків, заподіяних кримінальним правопорушенням.

Визнати ТОВ «НОВА ЛІНІЯ 1» - цивільним позивачем, а його представника ОСОБА_6 - представником цивільного позивача. Визнати обвинуваченого ОСОБА_4 цивільним відповідачем.

Прийняти до спільного з кримінальним провадженням розгляду цивільний позов потерпілого ТОВ «НРП» про відшкодування шкоди, завданої злочинними діями.

Визнати ТОВ «НРП» - цивільним позивачем, а його представника ОСОБА_7 - представником цивільного позивача. Визнати обвинуваченого ОСОБА_4 цивільним відповідачем.

Копії позовних заяв надіслати обвинуваченому ОСОБА_4 для подання відзиву та заперечень.

Доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області (09104, Київська область, м.Біла Церква, вул.Гайок,4, директор ОСОБА_8 ) призначити адвоката для здійснення захисту за призначенням ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та забезпечити попереднє знайомлення і його прибуття на 14 год. 00 хв. 21 березня 2023 року в приміщення Бориспільського міськрайонного суду Київської області для участі у розгляді кримінального провадження №12021116100000336, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 10.06.2021.

Перевести обвинуваченого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , із ДУ «Божковська виправна колонія (№16)» до ДУ «Київський слідчий ізолятор» Міністерства юстиції України, до завершення судового розгляду кримінального провадження № 12021116100000336, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 10.06.2021 по обвинуваченню ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.185 КК України.

Виконання ухвали доручити начальнику ДУ «Божковська виправна колонія (№16)», начальнику ДУ «Київський слідчий ізолятор» Міністерства юстиції України та прокурору Бориспільської окружної прокуратури Київської області ОСОБА_3 .

Ухвала судді оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.02.2023
Оприлюднено24.08.2023
Номер документу112962250
СудочинствоКримінальне
Сутьпризначення судового розгляду 17 лютого 2023 року Бориспільський міськрайонний суд Київської області в складі: головуючого судді ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 ,

Судовий реєстр по справі —359/818/23

Вирок від 23.11.2023

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Ткаченко Д. В.

Ухвала від 17.02.2023

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Левченко А. В.

Ухвала від 28.02.2023

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Левченко А. В.

Ухвала від 26.01.2023

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Левченко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні