Ухвала
від 21.08.2023 по справі 209/4606/23
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА

Справа № 209/4606/23

Провадження № 2-о/209/70/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про прийняття до розгляду та відкриття провадження по справі

21 серпня 2023 року м. Кам`янське

Суддя Дніпровського районного суду міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області Решетник Т.О., розглянувши матеріали клопотання ОСОБА_1 , Заінтересовані особи: Департамент соціальної політики Кам`янської міської ради Дніпропетровської області, Дніпровське управління соціального захисту населення Кам`янської міської ради Дніпропетровської області, про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною, -

ВСТАНОВИВ:

18.08.2023 заявник ОСОБА_1 звернулася до Дніпровського районного суду міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області з клопотанням про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною, в якому просить суд: продовжити строк дії рішення Дніпровського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області від 22 вересня 2021 року (справа № 209/555/21), яким ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженець с.Посухів Барського району Вінницької області, РНОКПП НОМЕР_1 , який зареєстрований та проживає за адресою АДРЕСА_1 , визнаний недієздатним, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_2 , яка проживає АДРЕСА_1 , призначена опікуном ОСОБА_2 , строком на два роки.

Відповідно до ч. 1ст.295 ЦПК України справа підсудна Дніпровському районному суду міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області за місцем проживання особи щодо якої звертається заявник про визнання її недієздатною.

Клопотання подане з дотриманням вимог статті 297 ЦПК України.

Відповідно до п. 1 ч.2 ст. 293 ЦПК України в порядку окремого провадження суд розглядає справи про визнання фізичної особи недієздатною.

Частиною 3 ст. 294 ЦПК України в становлено, що справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Відповідно ч. 3 ст.296 ЦПК України заяву про визнання фізичної особи недієздатною може бути подано членами її сім`ї, близькими родичами, незалежно від їх спільного проживання.

Відповідно ч. 7 ст.300 ЦПК України клопотання про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною має право подати опікун, представник органу опіки та піклування не пізніше ніж за п`ятнадцять днів до закінчення строку, визначеного частиною шостою цієї статті.

Підстави для залишення заяви без руху, повернення чи відмови у відкритті провадження, відсутні.

Викладене свідчить, що клопотання про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною, можливо прийняти до розгляду та відкрити провадження, призначивши судове засідання в порядку окремого провадження.

Керуючись ст. ст.187, 260, 295, 296, 297, 300 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за клопотанням ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_3 , РНОКПП НОМЕР_2 , зареєстрована за адаресою: АДРЕСА_2 ), Заінтересовані особи: Департамент соціальної політики Кам`янської міської ради Дніпропетровської області (адреса: проспект Василя Стуса, 10/12, м. Кам`янське, Дніпропетровська область, 51900), Дніпровське управління соціального захисту населення Кам`янської міської ради Дніпропетровської області ( адреса: проспект Перемоги, буд.45, м. Кам`янське, Дніпропетровська область, 51900), про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною.

Призначити судове засідання на 01 вересня 2023 року о 11 год. 00 хв., в приміщенні Дніпровського районного суду міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області.

Розгляд справи згідно ст.293 ЦПК України проводити судом у складі одного судді і двох присяжних.

Викликати в судове засідання учасників справи та надіслати їм ухвалу про відкриття провадження у справі, заінтересованій особі також копію заяви з копіями доданих до неї документів.

Після одержання копії ухвали про відкриття провадження у справі заінтересована особа має право невідкладно подати суду письмове заперечення проти заяви із зазначенням доказів, що підтверджують це заперечення.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою: http://dn.dp.court.gov.ua/

Ухвала може бути оскаржена у зв`язку з порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення, шляхом подачі апеляційної скарги.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Решетник Т.О.

СудДніпровський районний суд м.Дніпродзержинська
Дата ухвалення рішення21.08.2023
Оприлюднено24.08.2023
Номер документу112981267
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи

Судовий реєстр по справі —209/4606/23

Рішення від 25.03.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

Решетник Т. О.

Рішення від 25.03.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

Решетник Т. О.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

Решетник Т. О.

Ухвала від 06.09.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

Решетник Т. О.

Ухвала від 21.08.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

Решетник Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні