Ухвала
від 06.09.2023 по справі 209/4606/23
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА

Справа № 209/4606/23

Провадження № 2-о/209/70/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 вересня 2023 року м. Кам`янське

Дніпровський районний суд м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді Решетник Т.О., присяжних Губарєвої Т.М., Дробот Т.М.,

за участі секретаря судового засідання Ухліної В.О.,

заявника - ОСОБА_1 ,

представника Департаменту соціальної політики Кам`янської міської ради Дніпропетровської області - Чуйко Ж.В.,

розглянувши в порядку окремого провадження матеріали клопотання ОСОБА_1 , Заінтересовані особи: Департамент соціальної політики Кам`янської міської ради Дніпропетровської області, Дніпровське управління соціального захисту населення Кам`янської міської ради Дніпропетровської області, про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною, -

ВСТАНОВИВ:

18.08.2023 заявник ОСОБА_1 звернулася до Дніпровського районного суду міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області з клопотанням про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною, в якому просить суд: продовжити строк дії рішення Дніпровського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області від 22 вересня 2021 року (справа № 209/555/21), яким ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженець с.Посухів Барського району Вінницької області, РНОКПП НОМЕР_1 , який зареєстрований та проживає за адресою АДРЕСА_1 , визнаний недієздатним, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_2 , яка проживає АДРЕСА_1 , призначена опікуном ОСОБА_2 , строком на два роки.

Разом з клопотанням заявницею ОСОБА_1 було подано клопотання про призначення судово-психіатричної експертизи, яке заявниця підтримала у судовому засіданні, просила задовольнити та призначити судово-психіатричну експертизу.

Судом на обговорення поставлено питання про призначення у справі судово- психіатричної експертизи.

Представник заінтересованої особи Департаменту соціальної політики Кам`янської міської ради Дніпропетровської області Чуйко Ж.В. у судовому засіданні не заперечувала проти призначення судово-психіатричної експертизи.

Вислухавши думку учасників справи, вивчивши письмові матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Згідно із ч. 8 ст. 300 ЦПК України клопотання про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною повинно містити обставини, що свідчать про продовження хронічного, стійкого психічного розладу, внаслідок чого особа продовжує не усвідомлювати значення своїх дій та (або) керувати ними, підтверджені відповідним висновком судово-психіатричної експертизи.

Як вбачається з письмового клопотання, на даний час стан ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , не змінився, вона продовжує не усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними.

Оскільки для вирішення даної заяви необхідно висновок експертизи щодо стану особи на момент розгляду заяви, для чого необхідні спеціальні знання, суд вважає, що у даній справі необхідно призначити судово-психіатричну експертизу.

Керуючись ст. ст. 107, 84, 260, 293, 294, 298, 299, 300, 353 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання заявника ОСОБА_1 про призначення судово-психіатричної експертизи задовольнити.

Призначити по цивільній справі за клопотанням ОСОБА_1 , Заінтересовані особи: Департамент соціальної політики Кам`янської міської ради Дніпропетровської області, Дніпровське управління соціального захисту населення Кам`янської міської ради Дніпропетровської області, про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною; судово-психіатричну експертизу стосовно ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 ), проведення якої доручити експертам Дніпровської філії судово-психіатричних експертиз ДУ «Інститут психіатрії, судового-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків МОЗ України».

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст.ст. 384, 385 КК України.

На вирішення експертизи поставити наступні питання:

1. Чи страждає ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , будь-яким психічним захворюванням і якщо так, то яким саме та з якого часу?

2. Чи здатен ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , усвідомлювати значення своїх дій і чи може керувати ними ?

В розпорядження експертів надати матеріали справи.

Встановити строк проведення експертизи один місяць з дня отримання даної ухвали та всіх матеріалів необхідних для проведення експертизи.

Витребувати від лікаря психіатра Комунального некомерційного підприємства Кам`янської міської ради Міська лікарня №1 інформацію щодо знаходження ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 ), на обліку у лікаря-психіатра. Якщо ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , знаходиться на обліку у лікаря-психіатра витребувати оригінал медичної карти амбулаторного хворого стосовно ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Витребувати від сімейного лікаря медичну карту амбулаторного хворого стосовно ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Уповноважити заявника ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_3 , РНОКПП НОМЕР_2 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 ) одержати витребувані матеріали (документи).

Повідомити про необхідність термінового виконання ухвали суду, водночас попередивши, що відповідно до ч.2 ст.18 ЦПК України невиконання судового рішення є підставою для відповідальності встановленої законом.

Попередити сторони, що у відповідності до ст.109 ЦПК України, у разі ухилення учасника справи від подання експертам необхідних матеріалів, документів або від іншої участі в експертизі, якщо без цього провести експертизу неможливо, суд залежно від того, хто із цих осіб ухиляється, а також яке для них ця експертиза має значення, може визнати факт, для з`ясування якого експертиза була призначена, або відмовити у його визнанні.

Копію ухвали для виконання направити до Комунального некомерційного підприємства Кам`янської міської ради Міська лікарня №1 (місцезнаходження за адресою: 51925, Дніпропетровська область, м. Кам`янське, вул. Коваленка,1), та сімейного лікаря.

Після надходження витребуваних документів, направити ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , разом із ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та витребуваними судом матеріалами до місця проведення експертизи.

Провадження у справі зупинити на час проведення судово-психіатричної експертизи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала суду в частині зупинення провадження у справі може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпровського апеляційного суду протягом 15 днів з дня підписання ухвали. Ухвала суду в іншій частині оскарженню не підлягає.

Суддя Решетник Т.О.

Присяжні: Губарєва Т.М.

Дробот Т.М.

Дата ухвалення рішення06.09.2023
Оприлюднено07.09.2023
Номер документу113247585
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи

Судовий реєстр по справі —209/4606/23

Рішення від 25.03.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

Решетник Т. О.

Рішення від 25.03.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

Решетник Т. О.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

Решетник Т. О.

Ухвала від 06.09.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

Решетник Т. О.

Ухвала від 21.08.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

Решетник Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні