Ухвала
від 22.08.2023 по справі 381/3930/22
ФАСТІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ФАСТІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

08500, м. Фастів, вул. Івана Ступака, 25, тел. (04565) 6-17-89, факс (04565) 6-16-76, email: inbox@fs.ko.court.gov.ua


2-р/381/2/23

381/3930/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 серпня 2023 року суддя Фастівського міськрайонного суду Київської області Ковалевська Л.М., вивчивши матеріали цивільної справи за заявою представника позивача ОСОБА_1 ОСОБА_2 про роз`яснення судового рішення у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 про виділ із спільної сумісної власності нерухомого майна,-

ВСТАНОВИВ:

18 серпня 2023 року представник позивача за довіреністю ОСОБА_1 ОСОБА_2 звернулася до Фастівського міськрайонного суду Київської області із заявою про роз`яснення судового рішення у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 про виділ із спільної сумісної власності нерухомого майна ухваленого Фастівським міськрайонним судом Київської області 02 березня 2023 року.

Відповідно до ч. 1 ст. 4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Зі змістустатті 58 ЦПК Українислідує, що сторона, третя особа, а також особа, якій за законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи, може брати участь у судовому процесі особисто (самопредставництво) та (або) через представника.

Відповідно достатті 60 ЦПК Українипредставником у суді може бути адвокат або законний представник.

Згідностатті 15 ЦПК Українипредставництво у суді як вид правничої допомоги здійснюється виключно адвокатом (професійна правнича допомога), крім випадків, встановлених законом.

Частиною четвертоюстатті 62 ЦПК Українивизначено, що повноваження адвоката як представника підтверджуються довіреністю або ордером, виданим відповідно доЗакону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність».

Ордер, який видано відповідно до ст. 20 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», є самостійним документом, що підтверджує повноваження адвоката.

Відповідно до ч. 2 ст.26Закону України«Про адвокатурута адвокатськудіяльність» ордер це письмовий документ, що у випадках, встановлених цим Законом та іншими законами України, посвідчує повноваження адвоката на надання правової допомоги.

Представник, який має повноваження на ведення справи в суді, здійснює від імені особи, яку він представляє, її процесуальні права та обов`язки. Обмеження повноважень представника на вчинення певної процесуальної дії мають бути застережені у виданій йому довіреності або ордері. Про припинення представництва або обмеження повноважень представника за довіреністю має бути повідомлено суд шляхом подання письмової заяви (частини перша, друга, четверта статті 64 ЦПК України).

Надання договору про правничу допомогу, його копії або витягу разом із ордером ЦПК України не вимагає.

Згідно ст.14 Закону України«Про адвокатурута адвокатськудіяльність» стороною договору про надання правової допомоги є адвокатське бюро. Адвокатське бюро може залучати до виконання укладених бюро договорів про надання правової допомоги інших адвокатів на договірних засадах. Адвокатське бюро зобов`язане забезпечити дотримання професійних прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності.

В якості документального підтвердження своїх повноважень, представник позивача ОСОБА_1 ОСОБА_2 надала Довіреність від 12.01.2023 року, укладену між ОСОБА_1 та ОСОБА_2 на представлення її інтересів в тому числі і в судах загальної юрисдикції, відповідно до частини 2 статті 60 ЦПК України у малозначних спорах, що посвідчена нотаріально.

З матеріалів цивільної справи №381/3930/22 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 про виділ із спільної сумісної власності нерухомого майна вбачається, що дана справа розглядалася за правилами загального позовного провадження.

Частиною другою статті 175 ЦПК України визначено, що позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником, або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи.

Відповідно до ст. 271 ЦПК України за заявою учасників справи, державного виконавця, приватного виконавця суд роз`яснює судове рішення, яке набрало законної сили, не змінюючи змісту судового рішення.

Як вбачається зі змісту заяви, остання підписана представником позивача ОСОБА_2 , яка не має статусу адвоката, що є наслідком підписання заяви особою, яка не має повноважень на її підпис, у зв`язку з чим заява підлягає поверненню особі, яка її подала.

Відповідно до п. 1 ч. 4 ст. 185 ЦПК України заява повертається у випадках, коли заяву подано особою, яка не має процесуальної дієздатності, не підписано або підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано.

Керуючись ст.185, 271 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Заяву представника позивача ОСОБА_1 ОСОБА_2 про роз`яснення судового рішення, у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 про виділ із спільної сумісної власності нерухомого майна повернути особі, що її подала, разом з усіма доданими додатками до неї.

Роз`яснити заявнику, що відповідно до ч. 7 ст. 185 ЦПК України, повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі апеляційної скарги до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її постановлення.

Суддя Л.М.Ковалевська

СудФастівський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення22.08.2023
Оприлюднено25.08.2023
Номер документу113005659
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про роз’яснення судового рішення

Судовий реєстр по справі —381/3930/22

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Ковалевська Л. М.

Ухвала від 22.08.2023

Цивільне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Ковалевська Л. М.

Рішення від 02.03.2023

Цивільне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Ковалевська Л. М.

Рішення від 02.03.2023

Цивільне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Ковалевська Л. М.

Ухвала від 30.12.2022

Цивільне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Ковалевська Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні