Ухвала
від 24.08.2023 по справі 380/18725/23
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

з питань продовження процесуального строку

24 серпня 2023 рокусправа №380/18725/23Суддя Львівського окружного адміністративного суду Кухар Н.А., розглянувши позовну заяву Львівського фахового коледжу будівництва, архітектури і дизайну до Виконавчого комітету Львівської міської ради про упорядкування адрес,-

в с т а н о в и в:

До Львівського окружного адміністративного суду звернувся Львівський фаховий коледж будівництва, архітектури і дизайну (79008, м. Львів, вул. Пекарська,14) з позовом до Виконавчого комітету Львівської міської ради (79008, м. Львів, пл. Ринок, 1), в якому просить суд:

- ухвалити рішення про упорядкування адреси, присвоєння літери об`єкту, закріпленого нерухомого державного майна за позивачем на праві оперативного управління, що знаходиться за адресою: м. Львів, вул. Сахарова, 42.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями визначено головуючого суддю Кухар Н.А.

Ухвалою Львівського окружного адміністративного суду від 10 серпня 2023 року позовну заяву залишено без руху та надано позивачу час для усунення недоліків позовної заяви.

На виконання ухвали про залишення позовної заяви без руху від 10 серпня 2023 року представник позивача подав уточнену позовну заяву, в якій просить суд:

- скасувати рішення про відмову в проведенні реєстраційних дій №67751279 від 25.05.2023 року;

- ухвалити рішення про упорядкування адреси, присвоєння літери об`єкту, закріпленого нерухомого державного майна за позивачем на праві оперативного управління, що знаходиться за адресою: м. Львів, вул. Сахарова, 42.

Приписами пунктів 4, 5 частини 5 статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що в позовній заяві зазначаються: зміст позовних вимог і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів; виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

В позовній заяві позивачем зазначено відповідачем Виконавчий комітет Львівської міської ради. Проте, в прохальній частині позовної заяви позивач просить суд скасувати рішення про відмову в проведенні реєстраційних дій №67751279 від 25.05.2023 року. Як встановлено з оскаржуваного рішення воно винесено Державним реєстратором прав на нерухоме майно Хміляр Х.А. Управління державної реєстрації юридичного департаменту Львівської міської ради

Отже, позивачу належить подати до суду позовну заяву в новій редакції (в кількості, що відповідає кількості учасників справи), яка міститиме зміст позовних вимог, що узгоджуватиметься зі складом учасників спору.

Частиною 2 ст.121 КАС України визначено, що встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Відповідно до ч.1 ст.118 КАС України процесуальні строки - це встановлені законом або судом строки, у межах яких вчиняються процесуальні дії. Процесуальні строки встановлюються законом, а якщо такі строки законом не визначені - встановлюються судом.

Зі змісту наведених норм вбачається, що процесуальний строк встановлений судом може бути продовженим з ініціативи суду.

Статтею 119 КАС України передбачено, що суд має встановлювати розумні строки для вчинення процесуальних дій. Строк є розумним, якщо він передбачає час, достатній, з урахуванням обставин справи, для вчинення процесуальної дії, та відповідає завданню адміністративного судочинства.

Частиною 6 ст.121 КАС України передбачено, що про поновлення або продовження процесуального строку, відмову у поновленні або продовженні процесуального строку суд постановляє ухвалу, яка не пізніше наступного дня з дня її постановлення надсилається особі, яка звернулася із відповідною заявою.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне, продовжити процесуальний строк для усунення недоліків позовної заяви, залишеної без руху та запропонувати позивачу усунути недоліки позовної заяви шляхом подання суду:

- подання позовної заяви в новій редакції;

- до позовної заяви з усунутими недоліками додати її копії відповідно до кількості учасників справи.

Керуючись статтями 118, 119, 121-123, 159-161, 169, 171, 250, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ухвалив:

Продовжити Львівському фаховому коледжу будівництва, архітектури і дизайну строк для усунення недоліків позовної заяви до 04.09.2023 року, шляхом подання до суду позовної заяви в новій редакції.

Роз`яснити позивачу, що позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

Повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала суду набирає законної сили відповідно до вимог статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України, та оскарженню не підлягає.

СуддяКухар Наталія Андріївна

Дата ухвалення рішення24.08.2023
Оприлюднено28.08.2023
Номер документу113018970
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу регулюванню містобудівної діяльності та землекористування, зокрема у сфері містобудування; архітектурної діяльності

Судовий реєстр по справі —380/18725/23

Ухвала від 11.09.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кухар Наталія Андріївна

Ухвала від 07.09.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кухар Наталія Андріївна

Ухвала від 24.08.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кухар Наталія Андріївна

Ухвала від 10.08.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кухар Наталія Андріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні