Ухвала
від 24.08.2023 по справі 463/6800/23
ЛИЧАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №463/6800/23

Провадження №1-кс/463/6048/23

УХВАЛА

про надання дозволу на проведення обшуку

24 серпня 2023 р. слідчий суддя Личаківського районного суду м. Львова ОСОБА_1 , з участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , детектива (слідчого) ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Львові клопотання детектива Підрозділу детективів Територіального управління Бюро економічної безпеки у Львівській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами Бюро економічної безпеки України Львівської обласної прокуратури ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку, -

в с т а н о в и в :

детектив (слідчий) звернувся до слідчого судді з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку проведення обшуку в приміщеннях за адресою: АДРЕСА_1 .

Мотиви та підстави клопотання викладені детективом у письмовій формі з дотриманням вимог ст. 234 КПК України.

Детектив у судовому засіданні подане клопотання підтримав в повному обсязі з підстав та мотивів наведених у ньому.

Заслухавши пояснення детектива, оглянувши та перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази по даних матеріалах, вважаю, що клопотання слід задовольнити з наступних підстав.

Частиною 1 ст. 233 КПК України передбачено загальні засади щодо недоторканості житла особи, відповідно до положень якої ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

Згідно ч. 2 ст. 233 КПК України, під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення. Не є житлом приміщення, спеціально призначені для утримання осіб, права яких обмежені за законом. Під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

Відповідно до положень ч. 3 ст. 234 КПК України, у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: 1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; 2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; 3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; 4) підстави для обшуку; 5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; 6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; 7) речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

Як вбачається із матеріалів клопотання детектива, підрозділом детективів (на правах самостійного Управління) Територіального управління Бюро економічної безпеки у Львівській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 72023140000000112 від 02.06.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 201-2 КК України.

З матеріалів кримінального провадження вбачається, що під час досудового розслідування кримінального провадження встановлюються обставини протиправної діяльності групи невстановлених осіб, які у період часу з 24.02.2022 по 22.04.2023 на території Львівської області здійснили протиправну діяльність пов`язану з незаконним використанням з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги. Так, вказана група невстановлених осіб, організували систематичне ввезення товарів у вигляді гуманітарної допомоги з Республіки Польщі через митний кордон України, здійснюючи свою діяльність законспіровано, змінюючи під час завезення вантажу транспортні засоби та у подальшому, переховували вказану гуманітарну допомогу у складських приміщеннях за адресами: АДРЕСА_2 , АДРЕСА_3 , АДРЕСА_4 до моменту її вилучення працівниками Територіального управління БЕБ у Львівській області 22.04.2023.

У період часу з 22.04.2023 по 02.05.2023, Відділом детективів Територіального управління БЕБ у Львівській області на підставі ухвали слідчого судді Личаківського районного суду міста Львова від 22.04.2023 проведено обшук в нежитловому приміщенні за адресою: АДРЕСА_2 , в ході якого вилучено: 118 піддонів (палет) з консервами; 32 піддони (палети) з новою постільною білизною, 763 піддони (палети) з різним одягом, іграшками, засобами гігієни та речами загального вжитку, 8 дерев`яних ящиків із постільною білизною, рушниками та одягом.

Також, детективами ТУ БЕБ у Львівській області в період 04.05.-06.05.2023 на підставі ухвали слідчого судді Личаківського районного суду м. Львова проведено обшук нежитлового приміщення за адресою: АДРЕСА_4 .

За результатами проведеного обшуку виявлено та вилучено: 7 (сім) палетів з консервами вагою по 400 г в кількості 4803 шт., та з консервами вагою 160 г в кількості 15552шт.; 285 (двісті вісімдесят п`ять) палетів та біг-бегів з речами, одягом різного асортименту, засобами гігієни, памперсами, постільною білизною, продуктами харчування та дитячими іграшками; 4 (чотири) дерев`яних ящиків з одягом різного асортименту.

У подальшому слідством встановлені власники та орендар приміщень, де було виявлено майно; встановлені особи, які давали вказівки щодо переміщення вказаного майна до приміщень у яких воно виявлено; встановлені транспортні засоби (їх реєстраційні номера), якими здійснювалося транспортування вказаного майна, допитані як свідки особи, які були залучені до переміщення певної частини майна з виявленого.

Крім того, у ході дослідження документів, які надійшли з Львівської митниці Державної митної служби України встановлено, що отримувачем певної частини майна, яке було вилучене в ході вищевказаних обшуків являється Львівська обласна військова адміністрація.

Свідок у свіїх показаннях зазначив, що приблизно у квітні 2022 року ним транспортувалася гуманітарна допомога з Республіки Польща спочатку на адресу по АДРЕСА_1 , звідки його направили відвозити гуманітарну допомогу до села Убині, Львівського району, Львівської області.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна № 342013087 від 08.08.2023, встановлено, що за адресою: АДРЕСА_1 , знаходяться нежитлові приміщення, які на праві власності належать: ТОВ «Ардендіум», код ЄДРПОУ: 39176519,

На даний час в органу досудового розслідування виникла необхідність проведення обшуку в приміщеннях за адресою: АДРЕСА_1 , з метою встановлення осіб, які переховували гуманітарну допомогу у складських приміщеннях за адресами: АДРЕСА_2 , 9Е, АДРЕСА_4 з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги.

А тому, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, які мають суттєве значення для повного, всебічного та неупередженого розслідування, з метою викриття злочинної діяльності зазначених вище осіб, слідчий суддя клопотання детектива задовольняє.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 234, 235, 309 КПК України,

п о с т а н о в и в:

клопотання - задовольнити.

Надати детективу Підрозділу детективів Територіального управління Бюро економічної безпеки у Львівській області ОСОБА_3 , детективам групи детективів та прокурорам групи прокурорів у даному кримінальному провадженні дозвіл на проведення обшуку в приміщеннях за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та вилучення: документів, які були подані службовими особами Благодійна організація «Благодійний фонд «Чистий Київ»» код ЄДРПОУ - 43466968 за період з 24.02.2022 по 22.04.2023, документів які підтверджують інформацію, чи виступала благодійна організація надавачем (постачальником) отримувачем гуманітарної допомоги, та/або набувачем гуманітарної допомоги в період часу з 24.02.2022 по теперішній час; документів, що підтверджують інформацію щодо отримання в адресу благодійної організації для подальшого зберігання гуманітарної допомоги, а саме консервів торгової марки „Sokolow" з назвою „ ІНФОРМАЦІЯ_1 ", виробництва Республіка Польща (вагою 290 г штрих-код 5900562000447 товару, вагою 160г штрих-код 5900562001444 товару, вагою 400г штрих-код 5900562615948 товару); нової постільної білизни та покривал торгової марки „Picaso", країна походження Чехія, наступних назв Mirabell, Vital, Climaactive, Aloe Vera, Mirabell Travel, Silba, Set Clinisan; одягу та взуття різного; засобів гігієни, лікарських та миючих засобів; дитячих іграшок та інших; документів ким саме передавалася гуманітарна допомога, місце її зберігання; документів, що підтверджують транспортування майна (гуманітарної допомоги) із вказанням марки транспортного засобу, реєстраційних номерів та водіїв, які здійснювали транспортування; документів, що підтверджують невикористання гуманітарної допомоги за цільовим призначенням; інших документів, речей та предметів, які мають значення для дослідження обставин кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 201-2 КК України у вказаному кримінальному провадженні.

Строк дії вказаної ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала є остаточною та не підлягає оскарженню.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудЛичаківський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення24.08.2023
Оприлюднено26.08.2024
Номер документу113032090
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —463/6800/23

Ухвала від 12.03.2024

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

Ухвала від 08.11.2023

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

Ухвала від 24.10.2023

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

Ухвала від 29.09.2023

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

Ухвала від 29.09.2023

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

Ухвала від 31.08.2023

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

Ухвала від 31.08.2023

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

Ухвала від 31.08.2023

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

Ухвала від 29.08.2023

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

Ухвала від 29.08.2023

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні