Ухвала
від 29.08.2023 по справі 505/2891/20
КОТОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа№ 505/2891/20

Провадження № 2-о/505/132/2023

УХВАЛА

(про відкриття провадження по справі)

29.08.2023 суддя Котовського міськрайонного суду Одеської області Івінський О.О., розглянувши клопотання ОСОБА_1 , за участю заінтересованої особи: Департаменту соціальної, сімейної політики та охорони здоров`я Подільської міської ради Подільського району Одеської області, про продовження строку дії рішення суду про визнання фізичної особи недієздатною,-

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 10 серпня 2023 року звернулася до Котовськогоміськрайонного судуОдеської області з клопотанням про продовження строку дії рішення щодо визнання фізичної особи недієздатною.

Відповідно до ч. 7 ст. 300 ЦПК Україниклопотання про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною має право подати опікун, представник органу опіки та піклування не пізніше ніж за п`ятнадцять днів до закінчення строку, визначеного частиною шостою цієї статті.

Відповідно до ч. 9 ст. 300 ЦПК Українисуд зобов`язаний розглянути клопотання про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною до закінчення строку його дії в порядку, встановленому статтею 299 цього Кодексу.

Згідно з ч. 1 ст. 299 ЦПК України, справи про визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, та представника органу опіки та піклування.

Відповідно до ч. 1 ст. 293 ЦПК України розгляд справ вказаної категорії проводиться у складі одного судді та двох присяжних.

Клопотання про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною відповідає вимогам ст. 300 ЦПК України, подане в межах встановлених строків, підстав для залишення клопотання без руху, повернення клопотання чи відмови у відкритті провадження не встановлено.

Клопотання підсудне Котовському міськрайонному суду Одеської області та підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Тому є підстави для відкриття провадження у цій справі та призначення до розгляду в порядку окремого провадження.

Крім того в клопотанні про продовження строку дії рішення суду про визнання фізичної особи недієздатною міститься клопотання заявниці про поновлення пропущеного процесуального строку на звернення до суду з клопотанням про продовження строку дії рішення суду про визнання фізичної особи недієздатною.

Частиною першоюстатті 127 ЦПК Українисуд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Враховуючи вищевикладене, зважаючи на категорію справи, суд вважає за можливим задовольнити клопотання заявниці та поновити пропущений процесуальний строк на звернення до суду з клопотанням про продовження строку дії рішення суду про визнання фізичної особи недієздатною

Керуючись ст.ст.19,127, 187,190,299,300,353 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В :

Поновити ОСОБА_1 пропущений строк на подання клопотання про продовження строку дії рішення суду про визнання фізичної особи недієздатною.

Прийняти клопотання до розгляду та відкрити провадження за клопотанням ОСОБА_1 , за участю заінтересованої особи: Департаменту соціальної, сімейної політики та охорони здоров`я Подільської міської ради Подільського району Одеської області, про продовження строку дії рішення суду про визнання фізичної особи недієздатною.

Провести розгляд справи за правилами окремого провадження.

Призначити судове засідання у справі на 12 жовтня 2023 року о 10 год. 50 хв., в приміщенні залу судових засідань Котовського міськрайонного суду Одеської області, за адресою: 66302, Одеська область, м. Подільськ, вул. Соборна, 92, зала судових засідань № 2.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі вручити заявнику, а заінтересованій особі - копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією заяви та доданими до неї документами.

Роз`яснити заінтересованій особі про право подати письмові заперечення на заяву в строк п`ятнадцять днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, які повинні відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою https://kt.od.court.gov.ua/sud1516/gromadyanam/csz/.

Ухвала може бути оскаржена лише в частині щодо недотримання правил пiдсудностi у встановлений законом строк i порядок, в іншій її частині ухвала оскарженню не пiдлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя О.О. Івінський

Дата ухвалення рішення29.08.2023
Оприлюднено30.08.2023
Номер документу113076229
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —505/2891/20

Ухвала від 12.10.2023

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Івінський О. О.

Ухвала від 12.10.2023

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Івінський О. О.

Ухвала від 29.08.2023

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Івінський О. О.

Рішення від 18.05.2021

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Павловська Г. В.

Ухвала від 08.04.2021

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Павловська Г. В.

Ухвала від 11.02.2021

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Павловська Г. В.

Ухвала від 09.02.2021

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Павловська Г. В.

Ухвала від 14.12.2020

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Павловська Г. В.

Ухвала від 08.12.2020

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Павловська Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні