Ухвала
від 11.02.2021 по справі 505/2891/20
КОТОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 505/2891/20

Провадження 2-о/505/58/2021

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11.02.2021 року Котовський міськрайонний суд Одеської області в складі:

головуючої судді - Павловської Г. В.

присяжних - Добрянської О.М., Думбрави Н.В.

при секретарі - Шевчук С.В.

за участю представника заявника - адвоката Осокіна С.Ю. розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Подільську Одеської області заяву представника заявника ОСОБА_1 , адвоката Осокіна С.Ю. про проведення експертизи в режимі відеоконференції по цивільній справі ОСОБА_1 заінтересована особа: орган опіки та піклування Подільської міської ради Одеської області про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна,

В С Т А Н О В И В :

Заявник ОСОБА_1 звернулась до Котовського міськрайонного суду Одеської області із заявою та просить визнати ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , інваліда 1 групи недієздатним, встановити над ОСОБА_2 опіку, призначивши її опікуном.

Ухвалою суду від 14.12.2020 року по вказаній справі призначено амбулаторну судово-психіатричну експертизу відносно ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

08.02.2021 року через канцелярію Котовського міськрайонного суду Одеської області за вх.№ 1602 надійшов лист завідуючого КАСПЕ КНП ООМЦПЗ ООР Толмачова О.А., в якій останній просив забезпечити явку ОСОБА_2 для проведення йому амбулаторно судово- психіатричної експертизи у кабінеті амбулаторних судово-психіатричних експертиз при КНП Одеський обласний медичний центр психічного здоров`я, який розташовано за адресою: м.Одеса, вул.Академіка Воробйова, 9 на 17.02.2021 року з 10 год. 00 хв. до 14 год. 00 хв.

Від представника заявника - адвоката Осокіна С.Ю. 08.02.2021 року через канцелярію Котовського міськрайонного суду Одеської області за вх.№ 1603 до суду надійшла заява, про проведення амбулаторної судово-психіатричної експертизи відносно ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 в режимі відеоконференції з житлового приміщення АДРЕСА_1 , оскільки останнього неможливо доставити до експертного закладу, що унеможливлює проведення зазначеної експертизи.

В судовомузасіданні представник заявника, адвокат Осокін підтримав заяву, просив призначити експертизу, в режимі відеоконференції.

Представник Департаменту соціальної, сімейної політики та охорони здоров"я Подільської міської ради Подільського району Одеської області в судове засідання не з"явився, але надав заяву про розгляд клопотання без участі представника. Проти вирішення питання щодо проведення судово-психіатричної експертизи в режимі відеоконференції не заперечують.

Вислухавши представника заявника, дослідивши заяву, суд приходить до наступного.

Згідно ст. 105 ЦПК України призначення експертизи судом є обов`язковим у разі заявлення клопотання про призначення експертизи обома сторонами. Призначення експертизи судом є обов`язковим також за клопотанням хоча б однієї із сторін, якщо у справі необхідно встановити: 1) характер і ступінь ушкодження здоров`я; 2) психічний стан особи; 3) вік особи, якщо про це немає відповідних документів і неможливо їх одержати.

Відповідно до ч. 1 ст. 298 ЦПК України, суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров`я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

Суд приходить до висновку, що для всебічного, повного та об`єктивного дослідження обставин справи, клопотання заявника про проведення експертизи в режимі відеоконференції слід задовольнити.

У відповідності до статті 17 Закону України Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини , суди застосовують при розгляді справ Конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року і протоколи до неї, згоду на обов`язковість яких надано Верховною Радою України, та практику Європейського Суду з прав людини як джерело права.

Згідно з ч. 1 ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, обов`язковість якої визнана Законом України Про ратифікацію Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року, Першого протоколу та протоколів № 2, 4, 7 та 11 до Конвенції , кожен має право на справедливий розгляд його справи упродовж розумного строку судом, який вирішить спір щодо його прав та обов`язків цивільного характеру.

З урахуванням того, що для з`ясування психічного стану ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає по АДРЕСА_1 необхідно провести судово-психіатричну експертизу, та у зв"язку з тим, що за станом здоров"я ОСОБА_2 неможливо доставити до експертного закладу, суд вважає за необхідне призначити судово-психіатричну експертизу в режимі відеоконференції за місцем знаходження ОСОБА_2 - житлового будинку АДРЕСА_1 , за участю представника Департаменту соціальної, сімейної політики та охорони здоров"я Подільської міської ради Подільського району Одеської області , заявниці ОСОБА_1 , проведення якої слід доручити експертам відділення судової психіатричної експертизи Одеського обласного медичного центру психічного здоров`я, Одеської обласної ради, який знаходиться за адресою: 65031, м.Одеса, вул. Ак.Воробйова, 9.

Керуючись ст. ст.105,260, 261 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Клопотання представника заявника ОСОБА_1 - адвоката Осокіна Сергія Юрійовича - задовольнити.

Провести судово-психіатричну експертизу в режимі відеоконференція за місцем знаходження ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 - житлового будинку АДРЕСА_1 за участю представника Департаменту соціальної, сімейної політики та охорони здоров"я Подільської міської ради Подільського району Одеської області та заявниці ОСОБА_1 .

Ухвала суду підлягає негайному виконанню.

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст. 384, 385 КК України за дачу неправдивого висновку та за відмову без поважних причин від виконання покладених на них обов`язків.

Розгляд справи зупинити до закінчення проведення судової експертизи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя - Г.В.Павловська

Присяжні О.М.Добрянська

Н.В.Думбрава

Дата ухвалення рішення11.02.2021
Оприлюднено12.04.2021
Номер документу96128180
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —505/2891/20

Ухвала від 12.10.2023

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Івінський О. О.

Ухвала від 12.10.2023

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Івінський О. О.

Ухвала від 29.08.2023

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Івінський О. О.

Рішення від 18.05.2021

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Павловська Г. В.

Ухвала від 08.04.2021

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Павловська Г. В.

Ухвала від 11.02.2021

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Павловська Г. В.

Ухвала від 09.02.2021

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Павловська Г. В.

Ухвала від 14.12.2020

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Павловська Г. В.

Ухвала від 08.12.2020

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Павловська Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні