Ухвала
від 28.08.2023 по справі 758/9838/23
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/9838/23

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

м. Київ

28 серпня 2023 року суддя Подільського районного суду м.Києва Головчак М. М. , перевіривши позовну заяву акціонерного товариства «Комерційний банк «Глобус» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості, -

В С Т А Н О В И В :

У серпні 2023 року до Подільського районного суду м. Києва надійшов вказаний позов.

Позовна заява відповідає вимогам, викладеним у статтях 175 і 177 цього Кодексу, та підсудна Подільському районному суду м. Києва підстав для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до ч. 1 ст. 274 ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються, зокрема, малозначні справи.

Частиною 3 цієї ж статті встановлено, що при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Враховуючи наведені норми, ціну позову, суддя приходить до висновку, що дана справа є справою незначної складності, а тому підлягає розгляду у порядку спрощеного позовного провадження в судовому засіданні без повідомлення (виклику) сторін.

Керуючись ст. ст. 19, 175, 177, 187 ЦПК України, суддя -

У Х В А Л И В :

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Призначити справу до судового розгляду на 10 год. 00 хв. 20 вересня 2023 року в приміщенні Подільського районного суду міста Києва за адресою: місто Київ, вулиця Хорива, 21, каб. № 205.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов та всіх доказів до нього, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, - п`ятнадцять днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі із зобов`язанням надати до суду документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Встановити позивачу строк на подання відповіді на відзив, десять днів з дня отримання відзиву на позов, у порядку, передбаченому статтею 179 ЦПК України.

Відповідач має право подати заперечення на відповідь на відзив, в яких викладає свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення, протягом семи днів з дня отримання відповіді на відзив, в порядку, передбаченому статтею 180 ЦПК України.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами. Крім того, цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін; кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім встановлених законом випадків; кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних із вчиненням чи невчиненням нею процесуальних дій (частини перша, третя, четверта статті 12 ЦПК України); учасники справи зобов`язані подавати усі наявні у них докази в порядку та строки, встановлені законом або судом, не приховувати докази (пункт 4 частини другої статті 43 ЦПК України); права та обов`язки сторін визначені в статтях 43, 49 ЦПК України.

При розгляді справи у порядку спрощеного провадження без повідомлення (виклику) сторін суд досліджує належні та допустимі докази, письмові пояснення, викладені у заявах по суті справи.

Ухвалу направити сторонам у справі.

Вебадреса сторінки суду на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію стосовно справи, що розглядається - https://pd.ki.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяМ. М. Головчак

Дата ухвалення рішення28.08.2023
Оприлюднено30.08.2023
Номер документу113080604
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —758/9838/23

Ухвала від 16.05.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Худіна О. О.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Худіна О. О.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Худіна О. О.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лапченко О. М.

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лапченко О. М.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лапченко О. М.

Ухвала від 07.11.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Головчак М. М.

Ухвала від 23.10.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Головчак М. М.

Рішення від 20.09.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Головчак М. М.

Ухвала від 28.08.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Головчак М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні