Ухвала
від 29.08.2023 по справі 758/9994/23
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/9994/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 серпня 2023 року суддя Подільського районного суду м.Києва Скрипник О.Г., ознайомившись із матеріалами позову ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ спільного майна подружжя,

В С Т А Н О В И В :

До Подільського районного суду м. Києва надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ спільного майна подружжя.

Проте, вказана позовна заява не може бути прийнята судом до розгляду, виходячи з наступного.

Так, статтями 28, 30 ЦПК України передбачена підсудність справ за вибором позивача та виключна підсудність, де передбачено перелік певних категорій справ, за якими сам позивач вибирає територіально суд, але лише той, який передбачено за цією нормою.

Правила виключної підсудності виключають можливість застосування при пред`явленні позову норм інших видів підсудності - загальної, альтернативної, договірної і підсудності пов`язаних між собою вимог. У разі конкуренції правил підсудності, повинні застосовуватися правила виключної підсудності.

Відповідно до ч. 1 ст. 30 ЦПК України позови що виникають із приводу нерухомого майна, пред`являються за місцезнаходженням майна або основної його частини. Якщо пов`язані між собою позовні вимоги пред`явлені одночасно щодо декількох об`єктів нерухомого майна, спір розглядається за місцезнаходженням об`єкта, вартість якого є найвищою. З матеріалів позовної заяви вбачається, що предметом даного спору є поділ спільного майна подружжя, на яке поширюється правило про виключну підсудність, а саме: місцезнаходженням майна АДРЕСА_1 , яка знаходиться на території м. Ірпеня, Київської області, що за адміністративно-територіальним поділом не відноситься до Подільського району міста Києва, і підлягає передачі на розгляд Ірпінського міського суду Київської області.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

На підставі викладеного, суд вважає, що дана справа не підсудна Подільському районному суду м. Києва та її слід передати на розгляд до Ірпінського міського суду Київської області за місцезнаходженням нерухомого майна, яке є предметом спору.

Керуючись ст.ст.31, 258, 260,316,ЦПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В :

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ спільного майна подружжя, направити для розгляду за підсудністю до Ірпінського міського суду Київської області (вулиця Мінеральна, 7, Ірпінь, Київська обл., 08200).

Ухвала суду може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Апеляційні скарги подаються учасниками справи до Київського апеляційного суду.

СуддяО. Г. Скрипник

Дата ухвалення рішення29.08.2023
Оприлюднено30.08.2023
Номер документу113080644
СудочинствоЦивільне
Сутьподіл спільного майна подружжя

Судовий реєстр по справі —758/9994/23

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Третяк Я. М.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Третяк Я. М.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Третяк Я. М.

Ухвала від 26.10.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Третяк Я. М.

Ухвала від 26.10.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Третяк Я. М.

Ухвала від 29.08.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Скрипник О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні