Ухвала
від 29.08.2023 по справі 909/787/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 909/787/23

УХВАЛА

29.08.2023 м. Івано-Франківськ

Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Горпинюка І.Є., розглянувши матеріали заяви (вх. № 9968/23 від 24.08.2023) Товариства з обмеженою відповідальністю "Валетта" (вул. Пилипа Орлика, буд. 8, каб. 24, м. Івано-Франківськ, Івано-Франківська область, 76010, ідентифікаційний код юридичної особи: 43821217) про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "БК Цитадель" (вул. Миру, буд. 69, смт. Єзупіль, Івано-Франківський р-н, Івано-Франківська область, 77411, ідентифікаційний код юридичної особи: 40672752),

ВСТАНОВИВ:

ТОВ "Валетта" звернулося до Господарського суду Івано-Франківської області з заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ "БК Цитадель" .

Згідно з протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями Господарського суду Івано-Франківської області від 24.08.2023 для розгляду справи № 909/787/23 призначено суддю Горпинюка І.Є.

Частиною 1 ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Відповідно до ч. 1 ст. 34 Кодексу України з процедур банкрутства заява про відкриття провадження у справі про банкрутство подається кредитором або боржником у письмовій формі та повинна містити: найменування господарського суду, до якого подається заява; найменування боржника, його місцезнаходження, ідентифікаційний код юридичної особи; ім`я або найменування кредитора, його місцезнаходження або місце проживання, ідентифікаційний код юридичної особи або реєстраційний номер облікової картки платника податків, або серію та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті); найменування органу (суб`єкта), уповноваженого управляти державним майном щодо боржника - державного підприємства або господарського товариства, у статутному капіталі якого більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі; виклад обставин, що є підставою для звернення до суду; перелік документів, що додаються до заяви.

До заяви кредитора про відкриття провадження у справі про банкрутство додаються: докази сплати судового збору, крім випадків, коли згідно із законом судовий збір не підлягає сплаті; довіреність чи інший документ, що засвідчує повноваження представника, якщо заяву підписано представником; докази авансування винагороди арбітражному керуючому трьох розмірів мінімальної заробітної плати за три місяці виконання повноважень; докази надсилання боржнику копії заяви і доданих до неї документів. До заяви кредитора - контролюючого органу, уповноваженого відповідно до Податкового кодексу України здійснювати заходи щодо забезпечення погашення податкового боргу та недоїмки зі сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування у межах своїх повноважень, іншого органу, який відповідно до закону здійснює контроль за справлянням інших обов`язкових платежів на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, додаються докази вжиття заходів щодо стягнення (погашення) податкового боргу або іншої заборгованості у встановленому законодавством порядку (ч. 2 ст. 34 Кодексу України з процедур банкрутства).

Згідно п. 1 ч. 3 ст. 34 Кодексу України з процедур банкрутства заява кредитора, крім відомостей, передбачених частиною першою цієї статті, повинна містити відомості про розмір вимог кредитора до боржника із зазначенням окремо розміру неустойки (штрафу, пені), яка підлягає сплаті.

Як зазначено в заяві заборгованість ТОВ "БК Цитадель" перед ТОВ "Валетта" становить 8 918 889,11 грн, з яких: 6 046 000,00 грн - основна заборгованість за договором оренди, 2 233 951,66 грн - пеня, 133 479,45 грн - 3% річних, 505 458,00 - інфляційні нарахування.

Борг підтверджено:

- копією договору оренди індивідуально визначеного (нерухомого або іншого) майна від 15 лютого 2022 р., укладеного між ТОВ "Валетта" (орендодавець) та ТОВ "БК Цитадель" (орендар);

- копією акта приймання-передачі майна від 15 лютого 2022 року;

- копією платіжного доручення № 1739 від 22 квітня 2022 р. на суму 4000,00 грн.

Дослідивши заяву ТОВ "Валетта" про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ "БК Цитадель" з додатками, суд не вбачає підстав для відмови у прийнятті чи повернення заяви без розгляду, при цьому визнає, що поданих матеріалів достатньо для прийняття заяви до розгляду.

Частиною 1 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією визначається судом шляхом автоматизованого відбору із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи з числа арбітражних керуючих, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України, за принципом випадкового вибору.

Згідно п. 21 Прикінцевих та Перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом.

Заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою статті 34, частиною другою статті 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією.

Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою статті 28 цього Кодексу.

Господарський суд, відкриваючи провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), призначає арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, розпорядником майна або керуючим реструктуризацією.

Заява ТОВ "Валетта" про відкриття провадження у справі про банкрутство містить пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого - Кобельника Олега Сергійовича для виконання повноважень розпорядника майна.

Матеріали справи містять копію заяви арбітражного керуючого Кобельника Олега Сергійовича вих. № 97 від 17.08.2023 (вх. № 9970/23 від 24.08.2023) про участь у справі про банкрутство.

Керуючись ст. 2, 8, 28, 34, 35, 36 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Валетта" (вх. № 9968/23 від 24.08.2023) про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "БК Цитадель" прийняти до розгляду.

Підготовче засідання по розгляду заяви призначити на 11.09.2023 о 12:00 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Івано-Франківської області за адресою: вул. Грушевського, 32, м. Івано-Франківськ, 76018, зал судових засідань № 8.

Кредитору надати суду: оригінал заяви арбітражного керуючого Кобельника Олега Сергійовича вих. № 97 від 17.08.2023 (вх. № 9970/23 від 24.08.2023) про участь у справі про банкрутство.

Боржнику надати суду:

- оригінал і належним чином засвідчені копії статуту, свідоцтва про державну реєстрацію (перереєстрацію) суб`єкта підприємницької діяльності - юридичної особи станом на час прийняття заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство до розгляду;

- відзив на заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство та докази його направлення заявнику (подати до дати проведення підготовчого засідання).

У відзиві боржника зазначити: заперечення боржника щодо вимог заявника (заявників); загальну суму заборгованості боржника перед кредиторами за зобов`язаннями, що передбачають виплату грошових коштів, у тому числі зі сплати податків і зборів (обов`язкових платежів), з виплати заробітної плати; відомості про наявне у боржника майно, а також про всі рахунки боржника в установах банків та інших фінансово-кредитних установах, реквізити рахунків; відомості про всі рахунки, на яких ведеться облік прав на цінні папери, що належать боржнику у депозитарних установах, їх реквізити; відомості про всі рахунки, електронні гаманці, відкриті у небанківських надавачах платіжних послуг, емітентах електронних грошей, що належать боржнику, їх реквізити; відомості про проведення боржником діяльності, пов`язаної з державною таємницею; докази необґрунтованості вимог заявника (за наявності).

До відзиву також додається довідка органів приватизації (органів, уповноважених управляти об`єктами державної власності) про наявність або відсутність на балансі підприємства, щодо якого постановлено ухвалу про прийняття заяви про відкриття провадження у справі, державного майна, що в процесі приватизації (корпоратизації) не увійшло до статутного капіталу боржника.

Учасникам у справі про банкрутство при направленні в судове засідання своїх представників, мати при собі, відповідно до ст. 60 ГПК України, документи, що підтверджують повноваження представників.

Учасники у справі про банкрутство можуть:

- брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду (тобто дистанційно (з дому, офісу, іншого власного приміщення), не прибуваючи до суду) за допомогою власних технічних засобів (комп`ютеру, телефону, що має камеру, тощо), через сервіс "Захищений відеоконференцзв`язок з судом" - https://vkz.court.gov.ua. Суд повідомляє про технічну можливість учасників справи брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду;

- подавати та отримувати процесуальні документи в електронному вигляді. Для цього необхідно зареєструватись в підсистемах (модулях) "Електронний суд", "Електронний кабінет" Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системі та зареєструвати офіційну електронну адресу за посиланням http://cabinet.court.gov.ua/;

- надсилати процесуальні документи у справі на поштову адресу суду: вул. Грушевського, 32, м. Івано-Франківськ, 76018 та/або на електронну адресу суду: inbox@if.arbitr.gov.ua із обов`язковим застосуванням кваліфікованого електронного підпису (засоби зв`язку: тел. + 380342783541 , +380342783542 );

- отримувати інформацію у справі зі сторінки на офіційному веб-порталі "Судова влада України" в мережі Інтернет за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud5010/ або з офіційної сторінки Господарського суду Івано-Франківської області в мережі Інтернет за веб-адресою: http://if.arbitr.gov.ua/sud5010/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя І.Є. Горпинюк

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення29.08.2023
Оприлюднено30.08.2023
Номер документу113087003
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: банкрутство юридичної особи

Судовий реєстр по справі —909/787/23

Ухвала від 12.02.2024

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Желік Максим Борисович

Ухвала від 15.01.2024

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Желік Максим Борисович

Ухвала від 18.12.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Горпинюк І. Є.

Ухвала від 18.12.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Горпинюк І. Є.

Ухвала від 24.11.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Горпинюк І. Є.

Ухвала від 10.11.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Горпинюк І. Є.

Ухвала від 15.09.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Горпинюк І. Є.

Ухвала від 29.08.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Горпинюк І. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні