Ухвала
від 30.08.2023 по справі 641/2431/23
ПАВЛОГРАДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 641/2431/23

Провадження № 2/185/2628/23

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

30 серпня 2023 року суддя Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області Болдирєва У.М., розглянувши матеріали позовної заяви Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Дергачівської міської ради Харківської області до ОСОБА_1 про стягнення коштів,

В С Т А Н О В И В:

Комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Дергачівської міської ради Харківської області через свого представника адвоката Бондарук Яну Михайлівну звернулося з позовом до ОСОБА_1 про стягнення коштів.

Позивач посилається на те, що ОСОБА_1 26 червня 2020 року закінчив навчання у Харківському національному медичному університеті за державним замовленням та здобув кваліфікацію лікаря.

21 вересня 2020 року між ОСОБА_1 та Комунальним некомерційним підприємством «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Дергачівської міської ради Харківської області укладено угоду №1 про проходження інтернатури та гарантії відпрацювання після її закінчення.

Відповідач на безоплатній основі пройшов стажування в інтернатурі, однак не виконав зобов`язання щодо відпрацювання після закінчення інтернатури за відповідною спеціальністю у КНП «ЦПМСД Дергачівської міської ради» не менше ніж три роки.

За період проходження інтернатури з вересня 2020 року по лютий 2022 року відповідачу було виплачено заробітну плату у розмірі 118366 грн 44 коп, сплачено ЄСВ у розмірі 26040 грн 61 коп. Загалом витрати позивача, пов`язані з проходженням відповідачем інтернатури, складають 114407 грн 05 коп.

На підставі пункту 4.1.5 угоди про проходження інтернатури зазначені витрати підлягають відшкодуванню в подвійному розмірі 288814 грн 10 коп. У добровільному порядку відповідачем зазначені витрати не відшкодовано.

Позивач просить стягнути з відповідача грошові кошти у розмірі 288814 грн 10 коп, витрати на сплату судового збору у розмірі 4332 грн 22 коп.

Позовна заява надійшла до Комінтернівського районного суду м.Харкова 09 травня 2023 року, згідно з відміткою на конверті позовна заява здана на пошту 04 травня 2023 року.

Ухвалою судді Комінтернівського районного суду м.Харкова від 10 травня 2023 року позовну заяву передано для розгляду за підсудністю Павлоградському міськрайонному суду Дніпропетровської області.

01 червня 2023 року позовна заява надійшла до Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області, 05 червня 2023 року здійснено автоматизований розподіл судової справи між суддями.

За даними Єдиного державного демографічного реєстру місце проживання відповідача ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстроване на тимчасово окупованій території у місті Краснодон Луганської області.

З метою визначення підсудності справи судом було направлено запити до Міністерства соціальної політики України та Національної соціальної сервісної служби України, даних стосовно перебування відповідача ОСОБА_1 на обліку (реєстрації) як внутрішньо переміщеної особи судом не отримано.

Адреса місцезнаходження позивача: АДРЕСА_1 .

Адреса реєстрації відповідача: АДРЕСА_2 .

За місцем реєстрації відповідача справа на теперішній час належить до територіальної юрисдикції (підсудності) Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області.

Позовна заява відповідає вимогам статей 175-177 ЦПК України, підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Враховуючи категорію справи, обсяг та характер доказів, які підлягають дослідженню при її розгляді, характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі, ціну позову, яка не перевищує двісті п`ятдесят розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, суд вважає, що справа може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження, у судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Відповідно до положень статті 12-1 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», якщо остання відома адреса місця проживання (перебування), місцезнаходження чи місця роботи учасників справи знаходиться на тимчасово окупованій території, суд викликає або повідомляє учасників справи, які не мають офіційної електронної адреси, про дату, час і місце першого судового засідання у справі через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за двадцять днів до дати відповідного судового засідання.

Суд викликає або повідомляє таких учасників справи про дату, час і місце інших судових засідань чи про вчинення відповідної процесуальної дії через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за десять днів до дати відповідного судового засідання або вчинення відповідної процесуальної дії.

З опублікуванням такого оголошення відповідач вважається повідомленим про дату, час і місце розгляду справи.

Керуючись статтями 187, 277-279 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Відкрити провадження у справі за позовом Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Дергачівської міської ради Харківської області до ОСОБА_1 про стягнення коштів

Розглянути справу за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Призначити справу до розгляду у судовому засіданні в приміщенні Павлоградського міськрайнного суду Дніпропетровської області (Дніпропетровська область, місто Павлоград, вулиця Дніпровська, 135)на 04жовтня 2023 року о 13:30 годині.

Викликати відповідача до суду шляхом публікації оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України відповідно до положень статті 12-1 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України».

Встановити відповідачу строк подання відзиву на позов протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив протягом п`яти днів з дня отримання копії відзиву.

Встановити відповідачу строк для подання заперечення протягом п`яти днів з дня отримання копії відповіді на відзив.

Відповідач протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі має право подати заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://pvm.dp.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і не підлягає оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду. Заперечення на ухвалу включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Cуддя У.М.Болдирєва

Дата ухвалення рішення30.08.2023
Оприлюднено31.08.2023
Номер документу113109439
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення коштів

Судовий реєстр по справі —641/2431/23

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

Ухвала від 04.10.2023

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Болдирєва У. М.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Болдирєва У. М.

Ухвала від 30.08.2023

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Болдирєва У. М.

Ухвала від 09.06.2023

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Болдирєва У. М.

Ухвала від 10.05.2023

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Ященко С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні