Ухвала
від 30.08.2023 по справі 185/11091/23
ПАВЛОГРАДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 185/11091/23

Провадження № 2/185/3614/23

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

30 серпня 2023 року суддя Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області Болдирєва У.М., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ТПК Промліфтсервіс», Товариства з обмеженою відповідальністю «Еко-комунтранс», Комунального підприємства «Павлоградтеплоенерго» Павлоградської міської ради, Товариства з обмеженою відповідальністю «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» про захист прав споживача,

В С Т А Н О В И В:

28 серпня 2023 року ОСОБА_1 через свого представника адвоката Шчекіч Інну Вікторівну звернулась з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «ТПК Промліфтсервіс», Товариства з обмеженою відповідальністю «Еко-комунтранс», Комунального підприємства «Павлоградтеплоенерго» Павлоградської міської ради, Товариства з обмеженою відповідальністю «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» про захист прав споживача.

28 серпня 2023 року здійснено автоматизований розподіл судової справи між суддями.

Позивачка посилається на те, що 18 квітня 2023 року вона купила у ОСОБА_2 квартиру АДРЕСА_1 . За усною домовленістю продавець квартири обіцяв не пізніше ніж через місяць після укладення договору купівлі-продажу оплатити заборгованість за комунальні послуги, однак не зробив цього. Договором купівлі-продажу квартири не передбачено обов`язку покупця сплачувати заборгованість за комунальні послуги, утворену колишнім власником.

Відповідачі не бажають у добровільному порядку здійснити перерахунок та виключити борги за комунальні послуги, які належать колишньому власнику квартири ОСОБА_2 .

Позивачка просить:

-зобов`язати КП «Павлоградтеплоенерго» виключити із суми заборгованості ОСОБА_1 за послуги теплопостачання у квартирі АДРЕСА_1 заборгованість попереднього власника квартири, яка виникла до 18 квітня 2023 року у розмірі 16063 грн 17 коп,

-зобов`язати ТОВ «ТПК Промліфтсервіс» виключити із суми заборгованості ОСОБА_1 за послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій по квартирі АДРЕСА_1 заборгованість попереднього власника квартири, яка виникла до 18 квітня 2023 року у розмірі 2540 грн 20 коп,

-зобов`язати ТОВ «Еко-комунтранс» виключити із суми заборгованості ОСОБА_1 за послуги з вивезення побутових відходів по квартирі АДРЕСА_1 заборгованість попереднього власника квартири, яка виникла до 18 квітня 2023 року у розмірі 1877 грн 65 коп,

-зобов`язати ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» виключити із суми заборгованості ОСОБА_1 за спожитий газ у квартирі АДРЕСА_1 заборгованість попереднього власника квартири, яка виникла до 18 квітня 2023 року у розмірі 1165 грн 92 коп.

Місце проживання (місцезнаходження) сторін:

- ОСОБА_1 , АДРЕСА_2 ,

-Товариство з обмеженою відповідальністю «ТПК Промліфтсервіс», 49000 місто Дніпро, вулиця Калинова, 8

-Товариство з обмеженою відповідальністю «Еко-комунтранс», 52071 Дніпропетровська область, Дніпровський район, селище Дослідне, вулиця Наукова, 1,

-Комунальне підприємство «Павлоградтеплоенерго» Павлоградської міської ради, 51400 Дніпропетровська область, місто Павлоград, вулиця Промислова, 13-А,

-Товариство з обмеженою відповідальністю «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України», 04116 місто Київ, вулиця Шолуденка, 1.

Відповідно до положень частини 15 статті 28 ЦПК України справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області.

Позовна заява відповідає вимогам статей 175-177 ЦПК України, підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства. Відсутні підстави для повернення позовної заяви, залишення її без руху чи відмови у відкритті провадження у справі.

Характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи, тому справа може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.

Згідно з частиною 3 статті 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Позовні вимоги стосуються заборгованості за комунальні послуги, утвореної ОСОБА_2 , рішення суду у справі може вплинути на обов`язок ОСОБА_2 щодо сплати цієї заборгованості, тому ОСОБА_2 має бути залучений до участі у справі як третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Як визначено частиною 3 статті 187 ЦПК України, якщо при відкритті провадження у справі було вирішено питання про залучення третіх осіб, позивач не пізніше двох днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі повинен направити таким третім особам копії позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання або до початку розгляду справи по суті в порядку спрощеного позовного провадження.

Керуючись статтями 53, 187, 277, 279 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ТПК Промліфтсервіс», Товариства з обмеженою відповідальністю «Еко-комунтранс», Комунального підприємства «Павлоградтеплоенерго» Павлоградської міської ради, Товариства з обмеженою відповідальністю «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» про захист прав споживача.

Залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору ОСОБА_2 , РНОКПП НОМЕР_1 , остання відома адреса реєстрації: АДРЕСА_3 .

Зобов`язати позивачку або її представника не пізніше двох днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі направити (надати) третій особі копію позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку розгляду справи по суті.

Призначити справу до розгляду по суті у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.

Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву - протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі.

Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) позивачу одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив протягом п`яти днів з дня отримання копії відзиву.

Встановити відповідачу строк для подання заперечення протягом п`яти днів з дня отримання копії відповіді на відзив.

Встановити третій особі строк для подання письмового пояснення протягом п`яти днів з дня отримання копії позовної заяви чи відзиву на позов.

Відповідач протягом п`яти днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі має право подати заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://pvm.dp.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і не може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя У.М. Болдирєва

СудПавлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення30.08.2023
Оприлюднено31.08.2023
Номер документу113109448
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, пов’язаних із застосуванням Закону України «Про захист прав споживачів»

Судовий реєстр по справі —185/11091/23

Рішення від 01.12.2023

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Болдирєва У. М.

Ухвала від 30.08.2023

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Болдирєва У. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні