Ухвала
від 30.08.2023 по справі 445/1732/23
ЗОЛОЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 445/1732/23

Провадження № 2/445/565/23

УХВАЛА

про передачу справи за підсудністю

30 серпня 2023 року суддя Золочівського районного суду Львівської області Сивак В. М., перевіривши матеріали цивільної справи за позовною заявою органу опіки та піклування Солом`янської районної в м. Києві державної адміністрації в інтересах малолітнього ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , треті особи, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору: орган опіки та піклування Заболотцівської сільської ради Золочівського району Львівської області, Солом`янський відділ ДРАЦС у м. Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на утримання дитини,-

в с т а н о в и в:

орган опіки та піклування Солом`янської районної в м. Києві державної адміністрації звернувся до суду в інтересах малолітнього ОСОБА_1 з позовною заявою до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на утримання дитини.

У відповідності до ч.6 ст.187 ЦПК України, у разі, якщо відповідачем у позовній заяві вказана фізична особа, яка не є суб`єктом підприємницької діяльності, суд не пізніше двох днів з дня надходження позовної заяви до суду звертається до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи щодо надання інформації про зареєстроване місце проживання (перебування) такої фізичної особи.

Згідно відомостей Відділу обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання Головного управління Державної міграційної служби України у Львівській області, що надійшли на адресу суду 21.08.2023 року, відповідач ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно відповіді з Єдиного державного демографічного реєстру №203839 від 30.08.2023 року, відповідач - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 .

Згідно ч. 2 ст. 27 ЦПК України, позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим, у встановленому законом порядку, місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Частиною 9 ст. 187 ЦПК України, визначено, якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу.

Згідно п.1 ч.1 ст. 31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до п. 13 Постанови Верховної Ради України "Про утворення та ліквідацію районів" від 17.07.2020 № 807-IX, у Львівській області утворено Золочівський район (з адміністративним центром у місті Золочів) у складі територій Бродівської міської, Буської міської, Заболотцівської сільської, Золочівської міської, Красненської селищної, Підкамінської селищної, Поморянської селищної територіальних громад, затверджених Кабінетом Міністрів України.

Крім цього, суддя зазначає, що відповідно до п. 3-1. Розділу XII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про судоустрій і статус суддів", набрання чинності законом України щодо зміни системи місцевих судів на території України у зв`язку з утворенням (ліквідацією) районів відповідні місцеві суди продовжують здійснювати свої повноваження у межах територіальної юрисдикції, визначеної до набрання чинності Постановою Верховної Ради України "Про утворення та ліквідацію районів" від 17 липня 2020 року N 807-IX, але не довше ніж один рік з дня припинення чи скасування воєнного стану на території України, введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 року N 64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні", затвердженого Законом України "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" від 24 лютого 2022 року N 2102-IX.

Таким чином, враховуючи те, що с. Лучківці до набрання чинності вказаною вище Постановою Верховної Ради України входило до Бродівського району, система судоустрою не змінена та не приведена у відповідність до нового адміністративно-територіального устрою шляхом утворення, реорганізації чи ліквідації судів, тому з метою недопущення порушення правил територіальної підсудності, дану справу слід направити до Бродівського районного суду Львівської області для розгляду за належною територіальною підсудністю.

Відповідно до ч.3 ст.31 ЦПК України, передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Керуючись ст. 27, 28, 31, 187, 260, 261, 354 ЦПК України, -

п о с т а н о в и в:

цивільну справу за позовом органу опіки та піклування Солом`янської районної в м. Києві державної адміністрації в інтересах малолітнього ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , треті особи, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору: орган опіки та піклування Заболотцівської сільської ради Золочівського району Львівської області, Солом`янський відділ ДРАЦС у м. Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на утримання дитини - передати за підсудністю на розгляд Бродівського районного суду Львівської області.

Роз`яснити учасникам справи, що передача справи з одного суду до іншого здійснюється не пізніше п`яти днів після закінчення строку на оскарження ухвали суду, а в разі подання скари не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку безпосередньо до Львівського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги в 15 денний строк з дня отримання копії ухвали.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя В. М.Сивак

Дата ухвалення рішення30.08.2023
Оприлюднено31.08.2023
Номер документу113114736
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —445/1732/23

Рішення від 12.03.2024

Цивільне

Бродівський районний суд Львівської області

Рахімова О. В.

Рішення від 12.03.2024

Цивільне

Бродівський районний суд Львівської області

Рахімова О. В.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Бродівський районний суд Львівської області

Рахімова О. В.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Бродівський районний суд Львівської області

Рахімова О. В.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Бродівський районний суд Львівської області

Бунда А. О.

Ухвала від 13.10.2023

Цивільне

Бродівський районний суд Львівської області

Бунда А. О.

Ухвала від 30.08.2023

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні