Ухвала
від 31.08.2023 по справі 152/825/21
ШАРГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 152/825/21

1-кп/152/4/23

У Х В А Л А

щодо зупинення кримінального провадження

31 серпня 2023 року м. Шаргород

Шаргородський районний суд Вінницької області

в складі головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

представника потерпілого ОСОБА_4 ,

захисника ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі № 1 Шаргородського районного суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні № 42020020000000367 від 4 листопада 2020 року відносно ОСОБА_6 по обвинуваченню у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 191 КК України, -

у с т а н о в и в:

В провадженні Шаргородського районного суду Вінницької області з 28 червня 2021 року (тобто понад 2 роки) перебуває кримінальне провадження відносно ОСОБА_6 по обвинуваченню у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 191 КК України.

30 серпня 2023 року від захисника до суду надійшло клопотання про зупинення розгляду справи, в якому він вказує, що обвинувачена хворіє на ряд важких хвороб, зокрема, цукровий діабет; хвороби серця з хронічною серцевою недостатністю, загрозливі шлуночкові аритмії високих градацій на тлі ішемії міокарда; хронічні хвороби нирок, що підтверджено висновком судово - медичної експертизи, яка міститься в матеріалах справи. На даний час обвинувачена додатково хворіє на вертебробазилярний артеріальний синдром, ішемічну хворобу серця, стабільну стенокардію напруги 3-го функціонального класу, атеросклеротичний міокардіосклероз, коронаросклероз, гіпертонічну хворобу 2 стадії 2 ступеня (ризик 4), гіпертрофію лівого шлуночка, гіпертинзивне серце, часті гіпертензивні кризи 2 порядку, синдром вертибральної артерії на фоні шийного остеохондрозу хребта, різко виражений цифалгічний астеноневротичний вистибулоатактичний синдром з порушенням ходи, що підтверджується виписками - епікризами із медичної картки стаціонарного хворого за №3818(23), №3958(23), №4621(23) та довідкою від 24 серпня 2023 року за № 69, згідно з якою обвинуваченій протипоказано психоемоційне та фізичне перенавантаження, судові засіданні, сесії тощо, рекомендовано повторне стаціонарне лікування. Тому, на думку захисника, обвинувачена потребує тривалого лікування, термін якого встановити неможливо. Захисник у своєму клопотанні просить судове провадження зупинити до одужання обвинуваченої та зобов`язати її повідомити суд про одужання.

Захисник в судовому засіданні клопотання підтримав, просив його задовольнити.

Прокурор в судовому засіданні просив відмовити в задоволенні клопотання захисника, посилаючись на те, що ним не надано належних доказів, які б вказували на те, що обвинувачена захворіла на тяжку тривалу хворобу, яка перешкоджає її участі в судових засіданнях по даному кримінальному провадженні.

Представник потерпілого підтримав позицію прокурора.

Суд, заслухавши думку захисника, прокурора та представника потерпілого, дійшов наступного висновку.

Згідно зі статтею 335 КПК України у разі якщо обвинувачений захворів на психічну чи іншу тяжку тривалу хворобу, яка виключає його участь у судовому провадженні, суд зупиняє судове провадження щодо цього обвинуваченого до його видужання.

Відповідно до наданих захисником копій медичних документів обвинувачена дійсно перебувала на стаціонарному лікуванні у липні 2023 року у зв`язку з тим, що має ряд хвороб.

Тяжкою є така хвороба, яка виключає можливість обвинуваченого бути присутнім у судових засіданнях або брати необхідну участь у судовому розгляді, а її тяжкість визначається на основі Переліку хвороб, які є підставою для подання до суду матеріалів про звільнення засуджених від подальшого відбування покарання, затверджених спільним наказом Міністерства юстиції України та Міністерства охорони здоров`я України від 15 серпня 2014 року за № 1348/5/572.

З огляду на те, що захисником не було надано доказу, який підтверджує, що обвинувачена захворіла на психічну чи іншу тяжку хворобу, яка виключає її участь в судовому засіданні, то наразі у суду відсутні підстави для зупинення кримінального провадження.

Копії медичних довідок, що були надані захисником, не містять інформації, що обвинувачена наразі перебуває на стаціонарному лікуванні.

Зважаючи на те, що судовий розгляд цього кримінального провадження вкотре відкладається у зв`язку з неявкою обвинуваченої в судове засідання, а остання та її захисник не надали суду доказів того, що хвороба обвинуваченої входить до Переліку хвороб, які є підставою для подання до суду матеріалів про звільнення засуджених від подальшого відбування покарання, затверджених спільним наказом Міністерства юстиції України та Міністерства охорони здоров`я України від 15 серпня 2014 року за № 1348/5/572 та дійсно перешкоджає обвинуваченій бути присутньою у судових засіданнях або брати необхідну участь у судовому розгляді, суд вважає, що обвинувачена 31 серпня 2023 року не з`явилася в судове засідання з неповажних причин.

Відповідно до положень частини першої статті 323 КПК України якщо обвинувачений, до якого не застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, не прибув за викликом у судове засідання, суд відкладає судовий розгляд, призначає дату нового засідання і вживає заходів до забезпечення його прибуття до суду. Суд також має право постановити ухвалу про привід обвинуваченого та/або ухвалу про накладення на нього грошового стягнення в порядку, передбаченому главами 11 та 12 цього Кодексу.

Згідно з частинами першою та другою статті 139 КПК України до обвинуваченого, який був у встановленому цим Кодексом порядку викликаний (зокрема, наявне підтвердження отримання ним повістки про виклик або ознайомлення з її змістом іншим шляхом), не з`явився без поважних причин або не повідомив про причини свого неприбуття може бути застосовано привід.

З матеріалів кримінального провадження вбачається, що обвинувачена ОСОБА_6 , була належним чином повідомленою про розгляд справи на 6 липня 2023 року та 31 серпня 2023 року, про що свідчить список осіб попереджених про слухання справи через свого захисника - ОСОБА_5 ..

Враховуючи викладене, суд, відповідно до статей 139, 323 КПК України, вважає за необхідне застосувати привід до обвинуваченої через органи внутрішніх справ України (поліції), контроль за виконанням якого покласти на прокурора.

Керуючись статтями 139, 323, 335 КПК України, суд, -

п о с т а н о в и в :

В задоволенні клопотання захисника про зупинення судового провадження відмовити.

Судове засідання з розгляду цього кримінального провадження відкласти на 9-00 год 5 жовтня 2023 року.

Доставити приводом у судове засідання до Шаргородського районного суду Вінницької області (м. Шаргород, вул. Героїв Майдану, 231, зал №1), яке відбудеться 5 жовтня 2023 року о 09-00 год обвинувачену ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканку АДРЕСА_1 .

Контроль за виконанням ухвали покласти на прокурора ОСОБА_3 ..

Про результати виконання ухвали повідомити суд.

Ухвала остаточна, оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення31.08.2023
Оприлюднено01.09.2023
Номер документу113130291
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем

Судовий реєстр по справі —152/825/21

Вирок від 10.05.2024

Кримінальне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Роздорожна А. Г.

Ухвала від 09.05.2024

Кримінальне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Роздорожна А. Г.

Ухвала від 09.05.2024

Кримінальне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Роздорожна А. Г.

Ухвала від 06.05.2024

Кримінальне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Роздорожна А. Г.

Ухвала від 25.04.2024

Кримінальне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Роздорожна А. Г.

Ухвала від 05.04.2024

Кримінальне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Роздорожна А. Г.

Ухвала від 29.02.2024

Кримінальне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Роздорожна А. Г.

Ухвала від 01.02.2024

Кримінальне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Роздорожна А. Г.

Ухвала від 31.08.2023

Кримінальне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Роздорожна А. Г.

Ухвала від 15.02.2023

Кримінальне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Роздорожна А. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні