Ухвала
від 31.08.2023 по справі 701/801/23
МАНЬКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №701/801/23

Провадження №2/701/310/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"31" серпня 2023 р. Маньківський районний суд, Черкаської області

в складі: головуючого-судді - Костенка А. І.

за участю секретаря - Брітан О. О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт. Маньківка справу за позовом ОСОБА_1 , представника позивача ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Маньківський районнийвідділ державноїреєстрації актівцивільного стануГоловного територіальногоуправління юстиціїу Черкаськійобласті про встановлення факту народження та визнання батьківства,

В С Т А Н О В И В :

Представник позивача звернувся в суд з позовом до відповідача про встановлення факту народження та визнання батьківства.

Позивач та представник позивача в підготовче засідання не з`явилися, але представник позивача надав суду клопотання про заміну неналежної третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Маньківський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Черкаській області на належну третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Маньківський відділ державної реєстрації актів цивільного стану в Уманському районі Черкаської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) та просила розгляд клопотання проводити у їх відсутності.

Відповідача в підготовче засідання не з`явилася, але надала суду заяву, згідно якої не заперечувала проти задоволення клопотання про заміну третьої особи та просила розгляд даного клопотання проводити у її відсутності.

Представник третьої особи яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору в підготовче засідання не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином (рекомендовані повідомлення про вручення поштового відправлення), причини неявки визнані поважними невідомі, заяв та клопотань про розгляд справи у його відсутності чи відкладення розгляду справи не надходило, але його неявка не перешкоджає розгляду клопотання у його відсутність.

Суд, вивчивши матеріали справи, вважає, що клопотання представника позивача підлягає до задоволення, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 1ст. 55 ЦПК Україниу разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Частиною 2 ст. 55 ЦПК Українивстановлено, що усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Оскільки представник позивача до закінчення підготовчого провадження подав до суду клопотання про заміну неналежної третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, суд вважає за необхідне замінити неналежну третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Маньківський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Черкаській області на належну третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Маньківський відділ державної реєстрації актів цивільного стану в Уманському районі Черкаської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ).

На підставі викладеного вище, керуючись ст.ст. 55, 259-261 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

Клопотання представника позивача ОСОБА_2 про заміну неналежної третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - задоволити.

Замінити у цивільній справі № 701/801/23 за позовом ОСОБА_1 , представника позивача ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Маньківський районнийвідділ державноїреєстрації актівцивільного стануГоловного територіальногоуправління юстиціїу Черкаськійобласті про встановлення факту народження та визнання батьківства, неналежну третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Маньківський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Черкаській області (адреса: 20101, смт. Маньківка, вул. Шевченка, 13, Уманський район Черкаська область) на належну третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Маньківський відділ державної реєстрації актів цивільного стану в Уманському районі Черкаської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) (код ЄДРПОУ: 04061139, адреса: 20101, смт. Маньківка, вул. Шевченка, 13, Уманський район Черкаська область).

Роз`яснити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Маньківському відділу державної реєстрації актів цивільного стану в Уманському районі Черкаської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), що усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Копію ухвали разом з копією позовної заяви з додатками направити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А. І. Костенко

СудМаньківський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення31.08.2023
Оприлюднено01.09.2023
Номер документу113135490
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про встановлення батьківства або материнства

Судовий реєстр по справі —701/801/23

Рішення від 21.12.2023

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Костенко А. І.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Костенко А. І.

Ухвала від 13.09.2023

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Костенко А. І.

Ухвала від 31.08.2023

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Костенко А. І.

Ухвала від 17.08.2023

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Костенко А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні