Ухвала
від 31.08.2023 по справі 709/618/22
ЧОРНОБАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 709/618/22

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

30 серпня 2023 року смт Чорнобай

Чорнобаївський районний суд Черкаської області у складі:

головуючого судді - Романової О.Г.;

за участі секретаря судового засідання Данілової О.С.,

представника позивача ОСОБА_1 ,

представника відповідача ОСОБА_2 ОСОБА_3 ,

відповідача ОСОБА_2 ,

розглядаючи у відкритому судовому засіданні у приміщенні Чорнобаївського районного суду Черкаської області цивільну справу за позовом СТОВ «АГРОКО» до ОСОБА_4 , ОСОБА_2 , про визнання укладеними додаткових угод до договорів оренди землі, -

в с т а н о в и в:

У провадженні Чорнобаївського районного суду Черкаської області перебуває цивільна справа за позовом СТОВ «АГРОКО» до ОСОБА_4 , ОСОБА_2 , про визнання укладеними додаткових угод до договорів оренди землі.

Ухвалою Чорнобаївського районного суду Черкаської області від 13 вересня 2022 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження в порядку загального позовного провадження.

Ухвалою Чорнобаївського районного суду Черкаської області від 05 грудня 2023 року закрито підготовче провадження та призначено справу до судового розгляду.

У судовому засіданні відповідач ОСОБА_2 надала суду та просила приєднати до матеріалів справи заяву відповідача ОСОБА_4 від 30 серпня 2023 року із поясненнями щодо даного спору та доданими до неї документами, а саме: Інформацією з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, копію листа СТОВ «АГРОКО» № 526 від 09 квітня

2021 року, копію заяви-повідомлення ОСОБА_4 від 31 січня 2022 року, копію листа-повідомлення ОСОБА_4 від 30 січня 2023 року.

У судовому засіданні представник відповідача ОСОБА_2 ОСОБА_3 та представник позивача ОСОБА_1 не заперечували щодо приєднання до матеріалів справи поданих документів.

У судове засідання відповідач ОСОБА_4 не з`явилася, про дату, час та місце розгляду справи повідомлялася судовою повісткою про виклик до суду проте така судова повістка повернулася до суду із відміткою « адресат відсутній за вказаною адресою».

Враховуючи заяву відповідача ОСОБА_4 , яка подана до суду відповідачем ОСОБА_2 , суд приходить до висновку, що відповідач ОСОБА_4 обізнана про розгляд даної справи та дату даного судового засідання, проте не з`явилася до суду без поважних причин, а тому вважає за можливе проводити дане судове засідання за відсутності відповідача ОСОБА_4 .

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення учасників судового засідання, суд встановив наступне.

Пунктом 3 ч. 1 ст. 43 ЦПК України передбачено, що учасники справи мають право подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб.

Відповідно до ч. 1 ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Частинами 1, 3 ст. 83 ЦПК України встановлено, що сторони та інші учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду. Відповідач, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, повинні подати суду докази разом з поданням відзиву або письмових пояснень третьої особи.

Згідно з ч. 8 ст. 83 ЦПК України докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Відповідно до ч. 9 ст. 83 ЦПК України копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Так, заяву відповідача ОСОБА_4 , яка подана до суду відповідачем ОСОБА_2 , суд розцінює як заяву про подання доказів.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне відмовити у прийнятті заяви ОСОБА_4 з доданими до неї доказами, поданої відповідачем ОСОБА_2 у судовому засіданні, оскільки така заява із доказами подана на стадії судового розгляду та до неї не додано підтвердження її направлення іншим учасникам даної справи.

Керуючись ст.ст. 43, 76, 83, 223, 258 261 ЦПК України, суд -

п о с т а н о в и в:

У прийнятті заяви відповідача ОСОБА_4 з доданими до неї доказами, поданої відповідачем ОСОБА_2 у судовому засіданні відмовити.

Ухвала набирає сили з моменту її проголошення і оскарженню не підлягає.

Повний текст судового рішення виготовлено 31 серпня 2023 року.

Суддя О.Г. Романова

СудЧорнобаївський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення31.08.2023
Оприлюднено01.09.2023
Номер документу113137055
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —709/618/22

Рішення від 04.06.2024

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Романова О. Г.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Романова О. Г.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Романова О. Г.

Ухвала від 31.08.2023

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Романова О. Г.

Ухвала від 30.08.2023

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Романова О. Г.

Ухвала від 21.06.2023

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Романова О. Г.

Ухвала від 09.12.2022

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Романова О. Г.

Ухвала від 05.12.2022

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Романова О. Г.

Ухвала від 12.09.2022

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Романова О. Г.

Ухвала від 08.08.2022

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Романова О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні