Ухвала
від 31.08.2023 по справі 240/20732/23
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про продовження процесуального строку

31 серпня 2023 року м. Житомир справа № 240/20732/23

категорія 112040201

Суддя Житомирського окружного адміністративного суду Окис Т.О., перевіривши матеріали позовної заяви Житомирського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до Приватного підприємства "Архіград" про стягнення коштів,

установив:

Житомирське обласне відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю (далі позивач) звернулося до Житомирського окружного адміністративного суду з позовом про стягнення з Приватного підприємства "Архіград" адміністративно-господарських санкцій та пені.

Ухвалою суду від 18 липня 2023 року позовну заяву було залишено без руху та надано строк для усунення недоліків позовної заяви.

На виконання ухвали про залишення позовної заяви без руху від Житомирського відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до суду надійшло клопотання про відстрочення сплати судового збору до ухвалення судового рішення по справі.

Розглядаючи подане клопотання, слід урахувати наступне.

Відповідно до частини 1 статті 133 Кодексу адміністративного судочинства України суд, ураховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою зменшити розмір належних до оплати судових витрат чи звільнити від їх оплати повністю або частково, чи відстрочити або розстрочити сплату судових витрат на визначений строк.

Статтею 8 Закону України «Про судовий збір» визначено, що враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою за її клопотанням відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі за таких умов:

1) розмір судового збору перевищує 5 відсотків розміру річного доходу позивача - фізичної особи за попередній календарний рік; або

2) позивачами є: а) військовослужбовці; б) батьки, які мають дитину віком до чотирнадцяти років або дитину з інвалідністю, якщо інший з батьків ухиляється від сплати аліментів; в) одинокі матері (батьки), які мають дитину віком до чотирнадцяти років або дитину з інвалідністю; г) члени малозабезпеченої чи багатодітної сім`ї; ґ) особа, яка діє в інтересах малолітніх чи неповнолітніх осіб та осіб, які визнані судом недієздатними чи дієздатність яких обмежена; або

3) предметом позову є захист соціальних, трудових, сімейних, житлових прав, відшкодування шкоди здоров`ю.

Отже, передумовою для вирішення питання про відстрочення, розстрочення чи звільнення сторони від сплати судового збору, є наявність належного обґрунтування із наданням відповідних доказів неможливості сплати судового збору у строки, визначені судом.

Обґрунтовуючи неможливість сплати судового збору, позивач покликається на відсутність коштів, передбачених для сплати судового збору. Також указує, що позивачем зроблено додаткову потребу для затвердження кошторисних призначень та видатків, яку направлено до розпорядника коштів вищого рівня.

Проте, суду позивач жодних належних та допустимих доказів зазначеного не надає.

Таким чином, клопотання позивача про відстрочення сплати судового збору задоволенню не підлягає.

Згідно частиною 2 статті 121 Кодексу адміністративного судочинства України встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

На підставі викладеного, суд уважає, що строк для усунення позивачем недоліків позовної заяви підлягає продовженню.

Керуючись статтями 121, 169, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України,

ухвалив:

У задоволенні клопотання Житомирського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю про відстрочення сплати судового збору відмовити.

Продовжити Житомирському обласному відділенню Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю строк для усунення визначених в ухвалі суду від 18 липня 2023 року недоліків на п`ять днів з дати отримання копії даної ухвали

У разі неусунення недоліків у зазначений вище строк позовна заява буде повернута позивачу.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Т.О. Окис

Дата ухвалення рішення31.08.2023
Оприлюднено04.09.2023
Номер документу113151266
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення коштів

Судовий реєстр по справі —240/20732/23

Рішення від 07.11.2023

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Окис Тетяна Олександрівна

Ухвала від 05.09.2023

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Окис Тетяна Олександрівна

Ухвала від 31.08.2023

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Окис Тетяна Олександрівна

Ухвала від 18.07.2023

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Окис Тетяна Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні