Ухвала
від 01.09.2023 по справі 383/1423/23
БОБРИНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 383/1423/23

Номер провадження 2/383/466/23

УХВАЛА

01 вересня 2023 року Бобринецький районний суд Кіровоградської області в складі головуючого судді Бондаренка В.В., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом Фермерського господарства «Івашини Володимира Олексійовича» до ОСОБА_1 про стягнення інфляційних втрат, -

ВСТАНОВИВ:

Фермерське господарство «Івашини Володимира Олексійовича» через представника адвоката Попович Світлану Михайлівну звернулось до суду з позовом до ОСОБА_1 про стягнення 24351 грн. 3% річних, 211818 грн. 44 коп. інфляційних втрат, на загальну суму 236169 грн. 44 коп.

Вивченням матеріалів позовної заяви, встановлено, що даний позов не відповідає вимогам ст.ст.175,177ЦПК України виходячи з наступного.

Відповідно до п.2 ч.3 ст.175 ЦПК України позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

Всупереч вказаній нормі закону в позовній заяві не зазначено офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти сторін, якщо такі відомі.

Згідно вимог п.3 ч.3 ст.175 ЦПК України позовна заява повинна містити зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються.

Відповідно доп.1ч.1ст.176ЦПК України ціна позову визначається у позовах про стягнення грошових коштів - сумою, яка стягується.

Позивачем заявлено вимогу майнового характеру про стягнення грошових коштів, однак, всупереч вимогам п.3 ч.3 ст.175 ЦПК України позивачем в позовній заяві не вказана ціна позову.

Відповідно до ч.1 ст.175 ЦПК України у позовній заяві позивач викладає свої вимоги щодо предмета спору та їх обґрунтування.

Згідно із п.5 ч.3 ст.175 ЦПК України позовна заява повинна містити виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Виклад обставин(підставипозову)необхідний длявизначення тотожностіпозову,захисту відповідачавід позову,зміни позовупозивачем і,найголовніше -для визначення предмета доказування по даній справі.

Позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів) (ч.5 ст.177 ЦПК України).

Позивач на обґрунтування позовних вимог посилається на те, що бажає реалізувати своє право на стягнення інфляційних втрат та 3% річних, що встановлено рішенням Бобринецького районного суду Кіровоградської області від 14.02.2022 року по справі №383/495/21 про стягнення з ОСОБА_1 на користь Фермерського господарства «Івашини Володимира Олексійовича» безпідставно отриманих коштів, однак не додає до позовної заяви копію вказаного рішення суду з відміткою про набрання ним законної сили. Крім того, в позові не викладено обставини чи сплачено кошти за вказаним рішенням суду, а також не зазначено докази на підтвердження вказаних обставин. Крім того, до позовної заяви не додані копії рішень Бобринецького районного суду Кіровоградської області від 25.06.2019 року по справі №393/696/18 та по справі №383/697/18 з відмітками про набрання ними законної сили, на які посилається позивач на обґрунтування своїх вимог. Також, позовна заява не містить викладу обставин, яким позивач обґрунтовує свої вимоги щодо кінцевої дати періоду, за який на його думку підлягають стягненню інфляційні втрати, та з якою обставиною (подією, дією) вказана дата пов`язана.

Згідно ч.1 ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Частина 3 ст.185 ЦПК України вказує, що якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Враховуючи вищевикладені обставини, вважаю доцільним залишити позовну заяву без руху та надати строк для виправлення вказаних вище недоліків позову, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання ухвали, роз`яснити позивачу, що в разі невиконання ухвали в зазначений судом строк позовна заява буде вважатися неподаною і буде повернута позивачу.

Керуючись ст.ст. 175, 176, 177, 185, 260 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву Фермерського господарства «Івашини Володимира Олексійовича» до ОСОБА_1 про стягнення інфляційних втрат залишити без руху.

Запропонувати позивачу Фермерському господарству «Івашини Володимира Олексійовича» виправити недоліки позову протягом десяти днів з дня отримання даної ухвали, зокрема в позовній заяві зазначити: ціну позову;офіційну електроннуадресу таадресу електронноїпошти сторін,якщо таківідомі;виклад обставин,яким позивачобґрунтовує своївимоги щодосплати коштівза рішеннямсуду,а такожщодо кінцевоїдати періоду,за якийпідлягають стягненнюінфляційні втрати,та зякою обставиною(подією,дією)вказана датапов`язана;додати допозовної заявикопії рішеньБобринецького районного суду Кіровоградської області, на які міститься посилання в позовній заяві з відмітками про набрання ними законної сили.

У разі невиконання ухвали суду в зазначений строк позовну заяву вважати неподаною та повернути позивачу зі всіма доданими до неї документами.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала складена та підписана суддею 01.09.2023 року.

Суддя В.В. Бондаренко

СудБобринецький районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення01.09.2023
Оприлюднено04.09.2023
Номер документу113164891
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них оренди

Судовий реєстр по справі —383/1423/23

Ухвала від 09.09.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Рішення від 05.08.2024

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Адаменко І. М.

Рішення від 05.08.2024

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Адаменко І. М.

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Адаменко І. М.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Адаменко І. М.

Ухвала від 01.11.2023

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Ухвала від 15.09.2023

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Ухвала від 01.09.2023

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні