Ухвала
від 29.08.2023 по справі 396/174/22
ДОБРОВЕЛИЧКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЄУН 396/174/22

Номер провадження 2/387/21/23

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

29 серпня 2023 року смт Добровеличківка

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області, в складі :

головуючого судді Майстер І. П.

за участю секретаря судового засідання Ірхи Т.О.

представника позивача ОСОБА_1

представника відповідача Кареліної К.М.

(в режимі відеоконференції) ОСОБА_2

представника третьої особи на стороні позивача

без самостійних вимог Громадської організації

"Товариства сприяння обороні України"

(в режимі відеоконференції) Карманнікова М.О.

розглянувши в підготовчому судовому засіданні в залі судових засідань Добровеличківського районного суду Кіровоградської області цивільну справу за позовом з уточненими позовними вимогами Новоукраїнського районного спортивно-технічного клубу Товариства сприяння обороні України до Новоукраїнської міської ради Кіровоградської області, ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача Кіровоградська обласна організація "Товариства сприяння обороні України", Громадська організація"Товариства сприяння обороні України" третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Головне управління Держгеокадастру у Кіровоградської області, ОСОБА_4 про визнання недійсним (нечинним) рішення Новоукраїнської міської ради, скасування державної реєстрації земельних ділянок в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, зареєстрованих щодо земельних ділянок, поновлення запису в Державному земельному кадастрі про земельну ділянку, скасування договору оренди земельної ділянки, визнання права постійного користування землею ,-

В СТ АН ОВ ИВ :

Позивач звернувся досуду зпозовом довідповідачів провизнання недійсним(нечинним)рішення Новоукраїнськоїміської ради,скасування державноїреєстрації земельнихділянок вДержавному реєстріречових правна нерухомемайно,зареєстрованих щодоземельних ділянок,поновлення записув Державномуземельному кадастріпро земельнуділянку,визнання правапостійного користуванняземлею,в якомузазначив,що НовоукраїнськомуРСТК ТСОУкраїни до11.05.2017року належалона правівласності ціліснийкомплекс адміністративнихта службовихбудівель загальноюплощею 2106,7кв.м.на підставіСвідоцтва проправо власності,видане Новоукраїнськоюміською радоюКіровоградської областівід 11.08.2003року.11.05.2017частину адміністративнихбудівель таслужбових приміщень(1/5частина)загальною площею419,5кв.м.,які належалиНовоукраїнському РСТКТСО Українипродано ОСОБА_3 ,за договоромкупівлі-продажувід 11.05.2017№727.Майно перебуваєу спільнійчастковій власності:1/5частина належить ОСОБА_3 ,4/5Новоукраїнському РСТКТСО України.У НовоукраїнськомуРСТК ТСОУкраїни перебувалау постійномукористуванні земельнаділянка комунальноївласності площею2,5900га,з цільовимпризначенням-длябудівництва таобслуговування іншихбудівель громадськоїзабудови.В листопаді2021року головіКіровоградської ООТСО Українистало відомо,що відсутнівідомості щодоземельної ділянки2,5900га зкадастровим номером3524010100:50:315:0055,натомість цяземельна ділянкаподілена надві земельніділянки :площею 2,3414га зкадастровим номером3524010100:50:315:0007та площею0,2336га зкадастровим номером3524010100:50:315:0006.Директор НовоукраїнськогоРСТК ТСО ШавінінаІ.І.з власноїініціативи,без відповідногорішення КіровоградськоїОО ТСОУкраїни звернуласьдо міськогоголови м.Новоукраїнкапро наданнядозволу нарозробку технічноїдокументації ізземлеустрою щодоподілу земельноїділянки площеюземельної ділянки2,5900га зкадастровим номером3524010100:50:315:0055без зміницільового призначенняна двічастини орієнтованоюплощею 2,34га та0,25га,у зв`язкуз продажем1/5частини адміністративнихта службовихбудівель ОСОБА_3 ,що спонукало позивача звернулась до суду з цим позовом.

В судовому засіданні представник позивача заявила уточнену позовну заяву зі зміненим предметом позову, яку суд прийняв до розгляду, отже суд зобов`язаний надати можливість усім учасникам подати відзив на позовну заяву та заперечення з врахуванням поданих уточнень. Водночас учасники судового розгляду не заперечували щодо закриття підготовчого судового засідання та призначення справи до судового розгляду.

Положеннями ст. 189 ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з`ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

В підготовчому судовому засіданні, яке мало місце 29.08.2022, судом вирішені питання, визначені ст. 197 ЦПК України .

Учасники підготовчого судового засідання не заперечували щодо призначення справи до судового розгляду та повідомили, що отримали уточнені позовні вимоги. Також учасники підготовчого судового засідання повідомили, що подали усі докази.

Згідно зп.3ч.2ст.200ЦПК Україниза результатамипідготовчого засіданнясуд постановляєухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Суд ознайомившись з матеріалами справи, вважає, що є підстави для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст.197-200, 260 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ :

Визначити відповідачу додатковий п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву з уточненнями. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Встановити позивачу додатковий п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу та третім особам додатковий п`ятиденний строк для подання заперечень, яке має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якого, одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом Новоукраїнського районного спортивно-технічного клубу Товариства сприяння обороні України до Новоукраїнської міської ради Кіровоградської області, ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача Кіровоградська обласна організація Товариства сприяння обороні України, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору головне управління Держгеокадастру у Кіровоградської області про визнання недійсним (нечинним) рішення Новоукраїнської міської ради, скасування державної реєстрації земельних ділянок в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, зареєстрованих щодо земельних ділянок, поновлення запису в Державному земельному кадастрі про земельну ділянку, визнання права постійного користування землею.

Справу призначити до судового розгляду по суті в судовому засіданні на 13 годину 15 хвилин 16 листопада 2023 року в залі засідань Добровеличківського районного суду Кіровоградської області (27000 Кіровоградська область, смт. Добровеличківка, вулиця Центральна 119).

Встановити такий порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті : заслухати вступне слово учасників справи, дослідити заяви по суті спору, дослідити письмові докази .

У судове засідання викликати сторони.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Добровеличківського районного суду

Кіровоградської області Майстер І. П.

СудДобровеличківський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення29.08.2023
Оприлюднено04.09.2023
Номер документу113180301
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин

Судовий реєстр по справі —396/174/22

Ухвала від 28.05.2024

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Майстер І. П.

Ухвала від 28.05.2024

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Майстер І. П.

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Майстер І. П.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Майстер І. П.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Майстер І. П.

Ухвала від 17.11.2023

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Майстер І. П.

Ухвала від 17.11.2023

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Майстер І. П.

Ухвала від 03.11.2023

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Майстер І. П.

Ухвала від 29.08.2023

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Майстер І. П.

Ухвала від 29.08.2023

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Майстер І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні