Ухвала
від 06.08.2010 по справі 2а-6220/10/0870
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАЛИШЕННЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯ ВИ БЕЗ РУХУ

06 серпня 2010 року Справа № 2а-6220/10/0870

м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окр ужного адміністративного су ду Нечипуренко О.М., перевірив ши матеріали адміністративн ого позову

за позовною заявою товарис тва з обмеженою відповідальн істю «Гран - М 2006», м. Запоріжжя

до Державної податкової ін спекції в Орджонікідзевсько му районі м. Запоріжжя

про визнання незаконними д ії відповідача та зобов' яза ння вчинити певні дії

ВСТАНОВИВ:

Відповідно до статті 3 КАС У країни, адміністративний поз ов - звернення до адміністрат ивного суду про захист прав, с вобод та інтересів у публічн о-правових відносинах.

Кодекс адміністративного судочинства України висуває до позовної заяви певні вимо ги.

Відповідно до ч. 5 ст. 106 Кодекс у адміністративного судочин ства України, з позовною заяв ою подається документ, що під тверджую повноваження особи , яка підписала позов. Адмініс тративний позов підписано пр едставником Кузьменко Є.В. на підставі довіреності ви писаної директором Товарист ва з обмеженою відповідальні стю «Гран-М 2006» Ковальовим О .О., але докази повноваження директора відсутні (наказ пр о призначення, протокол збор ів тощо).

Зазначені обставини переш коджають суду у вирішенні пи тання про можливість відкрит тя провадження в адміністрат ивній справі

Відповідно до ч. 1 ст. 108 КАС Укр аїни суддя, встановивши, що по зовну заяву подано без дотри мання вимог, встановлених ст . 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовн ої заяви без руху, у якій зазна чаються недоліки позовної за яви, спосіб їх усунення і вста новлюється строк, достатній для усунення недоліків.

За таких обставин поз овна заява підлягає залишенн ю без руху з наданням строку д ля усунення недоліків.

Недоліки позовної заяви мо жуть бути усунені шляхом над іслання Товариством з обмеже ною відповідальністю «Гран -М 2006» на адресу суду з урахуван ням вимог пункту 4 Нормативів і нормативних строків перес илання поштових відправлень та поштових переказів (затве рджених Наказом Міністерств а транспорту та зв'язку Украї ни від 12 грудня 2007 року N 1149) та фак тичного отримання судом до в становленої дати доказів пов новаження директора (наказ п ро призначення, протокол збо рів тощо).

Водночас, суд вважає за необ хідне роз' яснити, що як свід чить глава ІІ “Підготовче пр овадження” КАС України, витр ебування доказів є діями суд у, які вчиняються на стадії пі дготовчого провадження.

Оскільки на момент заявлен ня клопотання про витребуван ня доказів ухвалу про відкри ття провадження у справі не в инесено і підготовче провадж ення не здійснюється, у суду відсутні правові підстави щ одо вчинення дій, передбачен их п. 3 ст. 71 КАС України.

На підставі наведеного та к еруючись ст.ст. 71, 106, 108, 165 Кодексу а дміністративного судочинст ва України, суддя

УХВАЛИВ:

< Текст >

1. Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальніст ю «Гран-М 2006» до Державної под аткової інспекції в Орджонік ідзевському районі м. Запорі жжя про визнання незаконними дії відповідача та зобов' я зання вчинити певні дії - за лишити без руху.

2. Надати Товариству з обмеженою відповідальністю «Гран-М 2006» строк для усуненн я недоліків позовної заяви д о 30 серпня 2010 року.

3. Недоліки позовної заяви м ожуть бути усунені Товариств ом з обмеженою відповідальні стю «Гран-М 2006» шляхом надісла ння на адресу суду та фактичн ого отримання судом до встан овленої дати доказів повнова ження директора (наказ про пр изначення, протокол зборів т ощо).

4. Роз' яснити, що згід но з п. 1 ч. 3 ст. 108 КАС України, якщо у встановлений судом строк, п озивач не усуне недоліки поз овної заяви, її буде повернут о позивачу з усіма доданими д о неї матеріалами.

5. Копію цієї ухвали на діслати Товариству з обмежен ою відповідальністю «Гран-М 2006».

Ухвала набирає закон ної сили після закінчення ст року подання апеляційної ска рги, якщо вона не була подана у встановлені строки. У разі по дання апеляційної скарги суд ове рішення, якщо його не ска совано, набирає законної сил и після повернення апеляційн ої скарги, відмови у відкритт і апеляційного провадження а бо набрання законної сили рі шенням за наслідками апеляці йного провадження.

Ухвала може бути оска ржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеля ційного адміністративного с уду через Запорізький окружн ий адміністративний суд шлях ом подачі в 5-денний строк з дн я проголошення ухвали (якщо у хвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржу є, то в 5-денний строк з дня отри мання цією особою копії ухва ли) апеляційної скарги, з пода чею її копії відповідно до кі лькості осіб, які беруть учас ть у справі.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можлив ість отримання копії ухвали суду безпосередньо в суді, то п'ятиденний строк на апеляці йне оскарження ухвали суду о бчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденно го строку з моменту отриманн я суб'єктом владних повноваж ень повідомлення про можливі сть отримання копії ухвали с уду.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя Нечипуренко О.М.

< Термін усунення недолікі в (АДМ) > < Текст >

< Текст >

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення06.08.2010
Оприлюднено28.09.2010
Номер документу11319431
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6220/10/0870

Ухвала від 26.10.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нечипуренко Олександр Михайлович

Ухвала від 26.10.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нечипуренко Олександр Михайлович

Ухвала від 08.11.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нечипуренко Олександр Михайлович

Ухвала від 08.11.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нечипуренко Олександр Михайлович

Ухвала від 23.09.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нечипуренко Олександр Михайлович

Ухвала від 23.09.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нечипуренко Олександр Михайлович

Ухвала від 31.08.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нечипуренко Олександр Михайлович

Ухвала від 06.08.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нечипуренко Олександр Михайлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні