Ухвала
від 04.09.2023 по справі 160/21719/23
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

04 вересня 2023 року Справа № 160/21719/23 Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Царікова О.В., розглянувши матеріали позовної заяви Комунального закладу культури "Арттериторія" Дніпровської міської ради (49033, м. Дніпро, пр-т Б.Хмельницького, буд. 118А; ідентифікаційний код юридичної особи 44286447) до Східного офісу Держаудитслужби (49101, м. Дніпро, вул. В.Антоновича, буд. 22; ідентифікаційний код юридичної особи 40477689), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача фізична особа-підприємець ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 ), про визнання протиправною та скасування вимоги, -

ВСТАНОВИВ:

01.09.2023 до Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Комунального закладу культури "Арттериторія" Дніпровської міської ради до Східного офісу Держаудитслужби, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача фізична особа-підприємець ОСОБА_1 , в якій позивач просить:

- визнати протиправною та скасувати Вимогу про усунення виявлених порушень №040404-15/2291-2023 від 29.03.2023.

Разом з тим, позивач просить суд стягнути судові витрати з оплати правових послуг адвоката у розмірі 10000,00 грн.

Згідно з пунктом 3 частини 1 статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України), суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу.

Вивчивши подані позовні матеріали, суд дійшов висновку, що позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161, 171 КАС України, підсудна Дніпропетровському окружному адміністративному суду та підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження.

З матеріалів позовної заяви порушень строків, передбачених статтею 122 КАС України, не вбачається.

За таких обставин, суд вважає за необхідне відкрити провадження в адміністративній справі №160/21719/23 та призначити підготовче засідання у справі.

Крім того, в адміністративному позові у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача зазначено фізичну особу-підприємця ОСОБА_1 .

Разом з тим, до позовної заяви додано клопотання про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, у якому позивач просить залучити фізичну особу-підприємця ОСОБА_1 до справи у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача.

Мотивуючи клопотання позивачем зазначено, що, на думку останнього, фізичною особою-підприємцем ОСОБА_1 була спричинена шкода місцевому бюджету, внаслідок завищення вартості наданих послуг. Позивач наголошує на тому, що фізична особа-підприємець ОСОБА_1 повернув частину коштів, зазначених у спірній вимозі, у розмірі 63972,79 грн у тій частині порушень, з якими погоджується позивач. Враховуючи вищевикладені обставини, вважає, що рішення, прийняте за результатами розгляду даної справи, може вплинути на права та обов`язки підрядника фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 , у зв`язку з чим, вважає за необхідне залучити останнього до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача.

Відповідно до ч. 2 ст. 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Враховуючи зазначене, суд дійшов висновку, що прийняття рішення у даній справі може вплинути на права та обов`язки фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 як переможця процедури закупівлі UA-2022-09-13-011403-а, предмет закупівлі: Поточний ремонт споруд цивільного захисту (найпростішого укриття) в Комунальному закладі культури "Арттериторія" Дніпровської міської ради, філія Культурно-спортивний компплекс "Шинник" (підвального приміщення) за адресою: м. Дніпро, проспект Богдана Хмельницького, 118А (ДК 021:2015-45450000-6 Інші завершальні будівельні рорботи), та сторони договору від 30.09.2022 №2909, укладеного між Комунальним закладом культури "Арттериторія" Дніпровської міської ради та фізичною особою-підприємцем ОСОБА_1 , а тому, існують обґрунтовані підстави для залучення останнього в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача.

Керуючись статтями 49, 160-162, 171-173, 175, 179, 180, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі №160/21719/23 за позовною заявою Комунального закладу культури "Арттериторія" Дніпровської міської ради (49033, м. Дніпро, пр-т Б.Хмельницького, буд. 118А; ідентифікаційний код юридичної особи 44286447) до Східного офісу Держаудитслужби (49101, м. Дніпро, вул. В.Антоновича, буд. 22; ідентифікаційний код юридичної особи 40477689), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача фізична особа-підприємець ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 ), про визнання протиправною та скасування вимоги.

Розгляд адміністративної справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Здійснювати розгляд адміністративної справи одноособово суддею Царіковою О.В.

Підготовче засідання призначити на 28 вересня 2023 року о 11:40. Засідання відбудеться у приміщенні Дніпропетровського окружного адміністративного суду за адресою: м. Дніпро, вул. Академіка Янгеля, 4, зала судових засідань №12.

Залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - Фізичну особу-підприємця ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 ).

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 162 КАС України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч. 3 ст. 162 КАС України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 6 ст. 162 КАС України).

Відповідно до ч. 4 ст. 159 КАС України, неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Встановити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача п`ятнадцятиденний строк з дня отримання цієї ухвали для подання пояснень на позовну заяву.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Позивачу, відповідачу, третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача в судове засідання надати документи, що підтверджують повноваження представників відповідно до ст. 59 КАС України.

Запропонувати сторонам до проведення підготовчого засідання визначитись, чи бажають сторони вирішити спір шляхом примирення або звернутися до суду для проведення врегулювання спору за участю судді.

Роз`яснити сторонам, що відповідно до ч. 3 ст. 194 КАС України, учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності. Якщо таке клопотання заявили всі учасники справи, судовий розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження на підставі наявних у суду матеріалів.

Копію ухвали надіслати особам, які беруть участь у справі, відповідачу разом з ухвалою надіслати копію адміністративного позову.

Особам, які беруть участь у справі, направити повістки про виклик до суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://adm.dp.court.gov.ua/sud0470/gromadyanam/csz/.

Відповідно до статті 256 КАС України, ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Царікова

Дата ухвалення рішення04.09.2023
Оприлюднено07.09.2023
Номер документу113238586
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною та скасування вимоги

Судовий реєстр по справі —160/21719/23

Ухвала від 25.04.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Щербак А.А.

Рішення від 18.12.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Царікова Олена Василівна

Рішення від 18.12.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Царікова Олена Василівна

Ухвала від 04.09.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Царікова Олена Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні