Ухвала
від 05.09.2023 по справі 405/9139/19
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 405/9139/19

Провадження № 2/405/1377/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

05 вересня 2023 року Суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда Іванова Л.А., розглянувши клопотання представника відповідача ТОВ «ФК «ВЕКТОР ПЛЮС» - адвоката Пивоварова В.І. про проведення судового засідання в режимі відеоконференції по цивільній справі № 405/9139/19 за позовом ОСОБА_1 до публічного акціонерного товариства «Сведбанк», товариства з обмеженою відповідальністю «Факторингова компанія «Вектор плюс», треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: ОСОБА_2 , приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Кобелєва Алла Михайлівна, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Заєць І.О., приватний нотаріус Кіровоградського міського нотаріального округу Бабіч (Цимбаревич) Л.Ю. про визнання договорів нікчемними, -

ВСТАНОВИВ:

Позивачі ОСОБА_3 , ОСОБА_1 звернулися до суду з позовом до відповідачів ПАТ «Сведбанк», ТОВ «Факторингова компанія «Вектор плюс», треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: ОСОБА_2 , приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Кобелєва Алла Михайлівна, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Заєць І.О., приватний нотаріус Кіровоградського міського нотаріального округу Бабіч (Цимбаревич) Л.Ю., заявивши позовні вимоги про:

визнання нікчемним договір факторингу №15 від 28.11.2012 року, який був укладений між ПАТ «Сведбанк» та ТОВ «Факторингова компанія «Вектор плюс» в частині відступлення права грошової вимоги за кредитним договором №30.06.-04/67-К від 15.03.2006 року;

визнання нікчемним договір №6970 від 28.11.2012 року про відступлення прав за іпотечним договором від 15.03.2006 року, який був укладений між ПАТ «Сведбанк» та ТОВ «Факторингова компанія «Вектор плюс».

Ухвалою Ленінського районного суду м. Кіровограда від 18 березня 2020 року відкрито загальне позовне провадження у справі та призначено підготовче судове засідання.

Крім того, ухвалою суду від 06 жовтня 2020 року за клопотанням представника позивача ОСОБА_3 - адвоката Горпинка С.М. позовну заяву ОСОБА_3 , ОСОБА_1 до публічного акціонерного товариства «Сведбанк», товариства з обмеженою відповідальністю «Факторингова компанія «Вектор плюс», треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: ОСОБА_2 , приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Кобелєва Алла Михайлівна, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Заєць І.О., приватний нотаріус Кіровоградського міського нотаріального округу Бабіч (Цимбаревич) Л.Ю. про визнання договорів нікчемними, в частині позовних вимог позивача ОСОБА_3 , - залишено без розгляду.

Ухвалою суду від 15 лютого 2022 року підготовче провадження у зазначеній цивільній справі закрито та призначено справу до судового розгляду по суті.

Представником відповідача ТОВ «ФК «ВЕКТОР ПЛЮС» - адвокатом Пивоваровим В.І. (діє на підставі довіреності №10366 від 31 березня 2023 року) засобами електронної пошти подано до суду заяву, яка зареєстрована судом 28.08.2023 року за вх. №5534, в якій просить проводити судове засідання, яке призначено на 18.09.2023 року об 11:00 год. у даній цивільній справі в режимі відеоконференції за допомогою он-лайн сервісу відеозв`язку «EASYCON» (дані для проведення: адреса електронної пошти - ІНФОРМАЦІЯ_1 ), мотивуючи клопотання бойовими діями на території України внаслідок збройної агресії російської федерації та введенням заходів правового режиму воєнного стану в Україні, на підставі чого представник ТОВ «ФК «ВЕКТОР ПЛЮС» не має можливості з`явитися в судове засідання до Ленінського районного суду м. Кіровограда.

Згідно з ч. 7 ст. 11 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Відповідно до положень ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою (ч. 1 ст. 212 ЦПК України). Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи (ч. 2 ст. 212 ЦПК України).

Відповідно до ч.3 ст.212 ЦПК України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

При цьому, відповідно до оновленого Порядку суди зможуть використовувати не лише систему відеоконференцзв`язку EasyCon, а інші доступні суду та учасниками судового процесу засоби, що забезпечують проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку та відповідають вимогам законодавства.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції Системою.

У разі, якщо учасник не має електронного підпису (або система не дозволяє реєстрацію з використанням електронного підпису), то він повинен попередньо зареєструватись в Системі з використанням логіну та паролю чи за допомогою інших передбачених обраною Системою засобів реєстрації. При цьому, в своїй заяві про участь у судовому засіданні, поданій відповідно до пункту 3 цього розділу, учасник справи повинен вказати про наявність або відсутність у нього електронного підпису.

Рішення про можливість підтвердити особу учасника справи, що не має електронного підпису, а також рішення про обрання Системи, що буде використана для проведення судового засідання в режимі відеоконференції, приймається головуючим суддею, у провадженні якого знаходиться справа.

Подане представником відповідача клопотання про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів відповідає вимогам щодо форми і змісту, подане з дотриманням правил процесуального закону.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що вищезазначене клопотання представника відповідача ТОВ «ФК «ВЕКТОР ПЛЮС» - адвоката Пивоварова В.І. підлягає задоволенню, оскільки для забезпечення оперативності судового провадження необхідно забезпечити участь представника відповідача ТОВ «ФК «ВЕКТОР ПЛЮС» адвоката Пивоварова В.І. (електронна адреса, яка використана для реєстрації в Системі відеоконференцзв`язку «EasyCon»: ІНФОРМАЦІЯ_1 ), у справі в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів поза межами приміщення суду за допомогою системи відеоконференцзв`язку «Easycon».

Керуючись ст. ст. 182, 197, 212, 258 - 261 Цивільного процесуального кодексу України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника відповідача ТОВ «ФК «ВЕКТОР ПЛЮС» - адвоката Пивоварова В.І. про проведення судового засідання у режимі відеоконференції по цивільній справі № 405/9139/19 за позовом ОСОБА_1 до публічного акціонерного товариства «Сведбанк», товариства з обмеженою відповідальністю «Факторингова компанія «Вектор плюс», треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: ОСОБА_2 , приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Кобелєва Алла Михайлівна, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Заєць І.О., приватний нотаріус Кіровоградського міського нотаріального округу Бабіч (Цимбаревич) Л.Ю. про визнання договорів нікчемними, - задовольнити.

Судове засідання по цивільній справі №405/9139/19 за позовом ОСОБА_1 до публічного акціонерного товариства «Сведбанк», товариства з обмеженою відповідальністю «Факторингова компанія «Вектор плюс», треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: ОСОБА_2 , приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Кобелєва Алла Михайлівна, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Заєць І.О., приватний нотаріус Кіровоградського міського нотаріального округу Бабіч (Цимбаревич) Л.Ю. про визнання договорів нікчемними, яке призначено на 18 вересня 2023 року об 11:00 год., проводити в режимі відеоконференції за допомогою системи відеоконференцзв`язку EasyCon, представником відповідача товариства з обмеженою відповідальністю «Вектор Плюс» - адвокатом Пивоваровим В.І (електронна адреса, яка використана для реєстрації в Системі відеоконференцзв`язку «EasyCon»: ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку EasyCon.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції сторонам необхідно:

- використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення;

- попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою www.court.gov.ua та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам;

- зайти та авторизуватися в Системі за 10 хвилин до часу судового засідання;

- активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камеру) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи;

- очікувати запрошення Секретаря до участі в судовому засіданні.

Попередити представника відповідача товариства з обмеженою відповідальністю «Вектор Плюс» адвоката Пивоварова В.І., що підтвердження особи учасника відбувається шляхом його авторизації в Системі із застосуванням електронного підпису. Система не дає можливості участі в судовому засіданні у режимі відеоконференції неавторизованим учасникам.

Попередити представника відповідача товариства з обмеженою відповідальністю «Вектор Плюс» адвоката Пивоварова В.І. про необхідність забезпечення участі у конференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму).

Роз`яснити, що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню не підлягає.

Суддя Ленінського

районного суду

м. Кіровограда Лілія Андріївна Іванова

Дата ухвалення рішення05.09.2023
Оприлюднено08.09.2023
Номер документу113253615
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них страхування, з них споживчого кредиту

Судовий реєстр по справі —405/9139/19

Рішення від 04.04.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Іванова Л. А.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Іванова Л. А.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Іванова Л. А.

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Іванова Л. А.

Ухвала від 15.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Іванова Л. А.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Іванова Л. А.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Іванова Л. А.

Ухвала від 01.06.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Іванова Л. А.

Ухвала від 22.02.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Іванова Л. А.

Ухвала від 15.02.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Іванова Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні