Ухвала
від 05.09.2023 по справі 544/2191/23
ПИРЯТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 544/2191/23

Номер рядка звіту 5

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

05вересня 2023року м. Пирятин

Суддя Пирятинського районного суду Полтавської області Сайко О.О., розглянувши заяву ОСОБА_1 , перебуваючого в Грабарівському психоневрологічнному будинку-інтернаті, заінтересована особа:Грабарівський психоневрологічний будинок-інтернат, місцезнаходження:с.Грабарівка Пирятинської територіальної громади Лубенського району Полтавської області, вул.Пляшечника,18, виконавчий комітет Пирятинської міської ради Полтавської області, місцезнаходження: м.Пирятин Полтавської області, вул.Соборна, 42, про скасування рішення суду про визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності,

в с т а н о в и в:

У вересні2023року ОСОБА_1 звернувся до Пирятинського районного суду Полтавської області із заявою про скасування рішення суду про визнання його недієздатним та поновити йому цивільну дієздатність. Крім цього, просить суд призначити судово-психіатричну експертизу з приводу його психічного стану.

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Заява відповідає вимогам ст. 297, 175-177 ЦПК України.

Справа підсудна Пирятинському районному суду Полтавської області.

Підстави для залишення заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Згідно з ч. 4 ст. 300 ЦПК України скасування рішення суду про визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, яка визнана недієздатною, у разі видужання або значного поліпшення її психічного стану здійснюється за рішенням суду на підставі відповідного висновку судово-психіатричної експертизи за заявою опікуна, членів сім`ї, органу опіки та піклування, такої особи, визнаної недієздатною, або її адвоката.

Враховуючи положення ч.5 ст. 293 ЦПК України та зважаючи на те, що ОСОБА_1 , як особі, стосовно якої розглядається справа, адвокат не залучений, а участь адвоката особи, стосовно якої розглядається справа, є обов`язковою, слід залучити адвоката через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги.

Керуючись ст. 260, 293, 265-297 ЦПК України, суд

у х в а л и в :

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , перебуваючого в Грабарівському психоневрологічнному будинку-інтернаті, заінтересована особа:Грабарівський психоневрологічний будинок-інтернат, місцезнаходження:с.Грабарівка Пирятинської територіальної громади Лубенського району Полтавської області, вул.Пляшечника,18, виконавчий комітет Пирятинської міської ради Полтавської області, місцезнаходження: м.Пирятин Полтавської області, вул.Соборна, 42, про скасування рішення суду про визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності.

Залучити адвоката для здійснення представництва інтересів ОСОБА_1 , народження ІНФОРМАЦІЯ_1 , у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа:Грабарівський психоневрологічний будинок-інтернат, виконавчий комітет Пирятинської міської ради Полтавської області, про скасування рішення суду про визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності.

Доручити Лубенському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначити адвоката для здійснення представництва за призначенням.

Розгляд справи проводити в порядку окремого провадження.

Призначити по справі підготовче судове засідання на 09 год. 30 хв. 19 вересня 2023 року у приміщенні Пирятинського районного суду Полтавської області за адресою: м. Пирятин, вул. Соборна, 41.

Забезпечити прибуття призначеного адвоката особи, стосовно якої розглядається справа, у судове засідання, яке відбудеться у приміщенні Пирятинського районного суду Полтавської області о 09 год. 30 хв. 19 вересня 2023 року.

Викликати у судове засідання заявника, заінтересовану особу.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати заінтересованій особі.

Копію ухвали негайно направити до Лубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги для відома та виконання.

Повідомити учасників, що отримати інформацію щодо справи, яка розглядається, можливо на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за вебадресою: https://pr.pl.court.gov.ua/sud1624/gromadyanam/csz/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя - Сайко О.О.

СудПирятинський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення05.09.2023
Оприлюднено07.09.2023
Номер документу113254076
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про поновлення цивільної дієздатності

Судовий реєстр по справі —544/2191/23

Рішення від 29.05.2024

Цивільне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Сайко О. О.

Рішення від 29.05.2024

Цивільне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Сайко О. О.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Сайко О. О.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Сайко О. О.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Сайко О. О.

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Сайко О. О.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Сайко О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні