Ухвала
від 06.09.2023 по справі 235/160/23
КРАСНОАРМІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер справи 235/160/23

Номер провадження 2/235/18/23

У Х В А Л А

про залучення третьої особи

06 вересня 2023 року м. Покровськ

Суддя Красноармійського міськрайонного суду Донецької області Кузнєцова А.С., ознайомившись з матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Покровської районної державної адміністрації Донецької області (Донецька обл., м. Покровськ, пл. Шибанкова, 11) про визнання права власності на нерухоме майно у зв`язку з втратою правовстановлюючого документа, -

В С Т А Н О В И В :

На розгляд суду пред`явлено вказану позовну заяву.

Ухвалою суду від 16.08.2023 року прийнято до розгляду та відкрито провадження у цивільній справі в порядку загального позовного провадження. Підготовче судове засідання призначено на 14:00 год 12 вересня 2023 року.

04.09.2023 року від Покровської районної державної адміністрації Донецької області надійшов відзив на позовну заяву, в якому зазначено вимогу виключити Покровську районну державну адміністрацію Донецької області з числа відповідачів, у зв`язку з тим, що не є належним відповідачем. Та зазначає наступне, ОСОБА_1 просить визнати право власності на житловий будинок, який розташований на земельній ділянці Малинівської сільської ради Покровського району Донецької області. Покровська райдержадміністрація не ставить під сумнів та не оспорює право власності позивача на майно, у зв`язку з відсутністю у неї правостановлюючого документа та вважає, що до відповідача непред`явлено жодноївимоги.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 51 ЦПК України, суд першоїінстанції маєправо заклопотанням позивачадо закінченняпідготовчого провадження,а уразі розглядусправи заправилами спрощеногопозовного провадження-до початкупершого судовогозасідання залучитидо участіу нійспіввідповідача. Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Позивачем не було подано клопотання про заміна неналежного відповідача або залучення співвідповідача.

Судом встановлено, що житловий будинок АДРЕСА_2 , який є предметом спору, - знаходиться на земельній ділянці Малинівської сільської ради.

Відповідно доЗУ «Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування і районних державних адміністрацій» №1009-IXвід17.11.2020року, та у зв`язку зі зміною адміністративно-територіального устрою, на підставі розпорядження Кабінету Міністрів України від 12.06.2020 року № 710-р «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Донецької області», Малинівська сільська рада була реорганізована та увійшла до складу Гродівської територіальної громади Покровського району Донецької області.

Згідно ч. 3 ст. 53 ЦПК України,якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Відповідно доч.1ст.53ЦПК України, третіособи,які незаявляють самостійнихвимог щодопредмета спору,можуть вступитиу справуна стороніпозивача абовідповідача дозакінчення підготовчогопровадження усправі абодо початкупершого судовогозасідання,якщо справарозглядається впорядку спрощеногопозовного провадження,у разіколи рішенняу справіможе вплинутина їхніправа абообов`язки щодооднієї зісторін.Їх можебути залученодо участіу справітакож зазаявою учасниківсправи.

Частиною 5 статті 53 ЦПК України, встановлено, що про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

За переконанням суду, до участі у розгляді справи слід залучити Гродівську територіальну громаду Покровського району Донецької області (85345, Донецька обл., Покровський р-н, смт Гродівка, вул. Донецька, буд. 97) в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог.

Згідно ч. 6 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 53, 260, 261 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И Л А :

Залучити до участі в розгляді справи за позовною заявою ОСОБА_1 доПокровської районноїдержавної адміністраціїДонецької областіпро визнанняправа власностіна нерухомемайно узв`язку звтратою правовстановлюючогодокумента, в якості третьої особи, яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору - Гродівську територіальну громаду Покровського району Донецької області (85345, Донецька обл., Покровський р-н, смт Гродівка, вул. Донецька, буд. 97).

Відповідно до ч. 1 ст. 192 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору мають право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву.

Копію ухвали направити учасникам справи відповідно до вимог ст. 190 ЦПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає, та відповідно до ч. 2 ст. 261 ЦПК України набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Відповідно до ч. 2 ст. 353 ЦПК України заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Відповідно до п. 4 ч. 5 ст. 357 ЦПК України апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається судом апеляційної інстанції, якщо, скаргу подано на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя: А.С. Кузнєцова

Дата ухвалення рішення06.09.2023
Оприлюднено07.09.2023
Номер документу113259449
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —235/160/23

Рішення від 08.11.2023

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Кузнєцова А. С.

Рішення від 08.11.2023

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Кузнєцова А. С.

Ухвала від 29.09.2023

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Кузнєцова А. С.

Ухвала від 06.09.2023

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Кузнєцова А. С.

Ухвала від 16.08.2023

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Клікунова А. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні